Οι 10 συνηθέστερες βλάβες σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα…

…Σε ποια μοντέλα μπορεί να εμφανιστούν στην Ελλάδα; Οι μηχανικοί μας ας έχουν τις αισθήσεις τους τεταμένες!

Πολλοί επιλέγουν την αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων για την επόμενη αγορά τους σε μικρότερο κόστος και ένας σημαντικός παράγοντας επιλογής είναι η αξιοπιστία που μπορεί να έχει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.

Από οικονομικής άποψης έχει λογική η απόκτηση ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, αυτό όμως μπορεί να μεταφράζεται για τους καταναλωτές σε αυξημένους λογαριασμούς από επισκευές (μετά το πέρας της εγγύησης του κατασκευαστή) σηματοδοτεί όμως και έσοδα λόγω διελεύσεων στα συνεργείο σας.

Μια λύση είναι η απόκτηση επιπρόσθετης εγγύησης, καλύπτοντας έτσι το ενδεχόμενο όταν θα προκύψει κάποια σημαντική βλάβη στο αυτοκίνητο του πελάτη σας. Θα το έχετε δει να υφίσταται και στη χώρα μας από ανεξάρτητες εταιρείες.

Μία τέτοια εταιρεία, η Warrantywise, ένας από τους κυρίαρχους παρόχους επιπρόσθετων εγγυήσεων στο Η.Β., αποκαλύπτει τις συνηθέστερες βλάβες που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κάποιος που αγοράζει ένα από τα δημοφιλή σε πωλήσεις μεταχειρισμένα αυτοκίνητα της αγοράς.

Εάν αγοράζετε αυτοκίνητο τριετίας, υπάρχει 84% πιθανότητα μηχανικής ή ηλεκτρικής βλάβης μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Αυτός είναι ο λόγος που πάντα ενθαρρύνουμε τον κόσμο να προστατευθεί από αναπάντεχες χρεώσεις για επισκευές αποκτώντας μια από τις εγγυήσεις μας. Οι μετρήσεις μας, δείχνουν ότι τα προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων και τον συμπλέκτη είναι σχετικά συχνά, μια επιπρόσθετη εγγύηση μπορεί να σας καθησυχάσει.

Lawrence Whittaker, Πρόεδρος της εταιρείας

Ακολουθεί μια λίστα με τις 10 συνηθέστερες βλάβες στα αυτοκίνητα, και μοντέλα στα οποία υπάρχουν οι μεγαλύτερες πιθανότητες αυτές να εμφανιστούν.

1. Κιβώτιο ταχυτήτων

Από τις περίπου 5.000 γνωστοποιημένες βλάβες από τον Μάρτιο του 2015, στην κορυφή της λίστας βρίσκονται οι βλάβες στο κιβώτιο ταχυτήτων, αποτελώντας το 8,4% του συνόλου των βλαβών. 

Τα μοντέλα που εμφανίζουν συχνότερα πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων είναι τα:

1. Vauxhall Astra

2. Volkswagen Golf

3. BMW 3 Series

2. Ηλεκτρικά

Καθώς τα αυτοκίνητα αποκτούν όλο και περισσότερη τεχνολογία, τα ηλεκτρικά προβλήματα έρχονται δεύτερα σε συχνότητα, προσθέτοντας ποσοστό 8,2% στο σύνολο των προβλημάτων. 

Τα μοντέλα που εμφανίζουν συχνότερα πρόβλημα στα ηλεκτρικά τους είναι τα:

1. BMW 3 Series

2. Vauxhall Corsa

3. Audi A3

3. Συμπλέκτης

Καθώς αυξάνονται τα χιλιόμετρα, το πατινάρισμα ή οι καμένοι δίσκοι στον συμπλέκτη είναι συχνό φαινόμενο, συμβάλλοντας στο 7,8% του συνόλου των βλαβών. 

Τα μοντέλα που εμφανίζουν συχνότερα πρόβλημα στον συμπλέκτη είναι τα:

1. Vauxhall Astra

2. Ford Focus

3. Volkswagen Golf

4. Τούρμπο

Μια από τις βλάβες με μεγάλο κόστος επισκευής που μπορεί να παρουσιαστεί σε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο σχετίζεται με τον υπερσυμπιεστή. Η συχνότητα αυξάνεται, αποτελώντας το 4,7% του συνόλου των βλαβών.

Τα μοντέλα που εμφανίζουν συχνότερα πρόβλημα στο τούρμπο είναι τα:

1. Ford Focus

2. Volkswagen Golf

3. BMW 3 Series

5. Φρένα

Το να διαθέτει το αυτοκίνητο πλήρως λειτουργικά φρένα είναι το πιο ζωτικό χαρακτηριστικό, είναι λοιπόν απογοητευτικό να παρουσιάζονται βλάβες σε τόσο πολλά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα (ποσοστό 4,7%).

Τα μοντέλα που εμφανίζουν συχνότερα πρόβλημα στα φρένα είναι τα:

1. Volkswagen Passat

2. Land Rover Discovery

3. BMW 3 Series

6. Εναλλάκτης(Γεννήτρια)

Ο κλασσικός εναλλάκτης μπορεί να καταργηθεί εντελώς με την έλευση των υβριδικών και των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όμως αποτελεί πρόβλημα για πολλά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, με ποσοστό βλαβών 4,3%.

Τα μοντέλα που εμφανίζουν συχνότερα πρόβλημα στον εναλλάκτη είναι τα:

1. Vauxhall Astra

2. Land Rover Discovery

3. Ford Focus

7. Φλάντζα κυλινδροκεφαλής

Ο λευκός καπνός και οι διαρροές λαδιού είναι συμπτώματα προβλήματος στην φλάντζα της κυλινδροκεφαλής. 3,1% των περιπτώσεων που αφορούν τις επισκευές σε φλάντζες τον τελευταίο χρόνο. 

Τα μοντέλα που εμφανίζουν συχνότερα πρόβλημα στην φλάντζα της κυλινδροκεφαλής είναι τα:

1. Vauxhall Corsa

2. Citroen C3

3. Peugeot 207

8. Συμπυκνωτής συστήματος κλιματισμού

Ο κλιματισμός είναι μια αναγκαιότητα για τις ζεστές μέρες. Οι νέοι συμπυκνωτές αποτελούν το 3,1% των προβλημάτων. 

Τα μοντέλα που εμφανίζουν συχνότερα πρόβλημα στον συμπυκνωτή του συστήματος κλιματισμού είναι τα:

1. Volkswagen Golf

2. Vauxhall Zafira

3. Audi A4

9. Βαλβίδα ανακύκλωσης καυσαερίων (EGR)

Οι βαλβίδες ανακύκλωσης καυσαερίων βρέθηκαν στο επίκεντρο του πρόσφατου σκανδάλου με την VW. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα προβληματικά εξαρτήματα κατέχουν ποσοστό 2,9% στο σύνολο των βλαβών.

Τα μοντέλα που εμφανίζουν συχνότερα πρόβλημα στην βαλβίδα EGR είναι τα:

1. Land Rover Discovery / Discovery Sport

2. Vauxhall Astra

3. Volkswagen Transporter

10. Ρυθμιστής/μοτέρ παραθύρου

Οι μέρες που έπρεπε χειροκίνητα να ανεβοκατεβάζουμε τα παράθυρα έχουν παρέλθει προ πολλού. Όμως ακόμη και τα σύγχρονα μοτέρ μπορεί να καούν. Χρειάστηκε επισκευή τους σε ποσοστό 2,2% στο σύνολο των βλαβών.

Τα μοντέλα που εμφανίζουν συχνότερα πρόβλημα στον ρυθμιστή/μοτέρ ενός παραθύρου είναι τα:

1. Renault Megane

2. Renault Scenic

3. Audi A5

ww repair

Αυτά φυσικά ήταν κάποια στοιχεία με βάση τα γεωγραφικά στοιχεία αλλά και τον στόλο των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων στο Η.Β. και που σίγουρα έχει διαφορετικές παραμέτρους από αυτό της χώρας μας.

Στην Ελλάδα ελλείψει τέτοιων στοιχείων αξίζει να ταυτοποιήσετε μόνοι σας πόσο ταιριάζουν με την δική σας εμπειρία αφού σίγουρα η Ελληνική πραγματικότητα θα διαφέρει.

Γνωρίζουμε ότι πλέον τα περιοδικά service είναι πολυτέλεια για τον Έλληνα ιδιοκτήτη και βρίσκεται στο συνεργείο μόνο για …βλάβες.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Εξάλλου ότι φεύγει από την εργοστασιακή εγγύηση αν δε καταλήξει σε κάποια ανάλογη εταιρεία παρόχου εγγύησης, καταλήγει σίγουρα στο ανεξάρτητο συνεργείο και αυτό αποτελεί έναν εν δυνάμει πελάτη σας.

Η ακόλουθη εταιρεία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα: http://www.mapfrewarranty.gr/cms/gr/faqs/eggyhsh-metaxeirismenou.aspx

 

WorkshopData Car Truck

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter