Σεμινάριο για την απόκτηση βεβαίωσης A/C στο δίκτυο της Toyota στην Αθήνα

Το Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ ολοκλήρωσε άλλον έναν κύκλο σεμιναρίων (σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΚ αριθ. 307/2008) για την απόκτηση Βεβαίωσης Α/C με την πρακτική την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις της Toyota στην Ελευσίνα.

Το Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ σε συνεργασία με Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) υλοποιεί εδώ και 3 χρόνια σεμινάρια κατάρτισης για τεχνίτες Μηχανικούς ή Ηλεκτρολόγους οι οποίοι ασχολούνται με τον κλιματισμό Α/C οχημάτων και οδηγούν στην απόκτηση της Βεβαίωσης Κατάρτισης.
Η Πρακτική που πραγματοποιήθηκε στο High-Tec κέντρο της Toyota για δεύτερη φορά μεταδόθηκε μέσω Live Broadcasting για τους συνεργάτες από τη Θεσσαλονίκη, μέσα από την σελίδα του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ.

Ακολουθούν και άλλα Δίκτυα αντιπροσωπειών αφού το θέμα με την προμήθεια αερίων έχει πάρει εκτός από δυσανάλογες αυξήσεις και άλλες διαστάσεις γύρω από την προμήθεια και αυτό στην καθημερινότητα εμφανίζει δυσλειτουργίες.

Η θεωρία που καλύφθηκε ήταν η ακόλουθη:

1. Λειτουργία συστημάτων κλιματισμού με φθοριούχα αέρια θερμοκηπίου, τοποθετημένων σε μηχανοκίνητα, περιβαλλοντικές επιπτώσεις φθοριούχων αερίων θερμοκηπίου χρησιμοποιούμενων ως ψυκτικών μέσων και αντίστοιχες περιβαλλοντικές κανονιστικές διατάξεις.

  • Βασικές γνώσεις της λειτουργίας συστημάτων κλιματισμού σε μηχανοκίνητα οχήματα (1ο Μέρος).
  • Βασικές γνώσεις της λειτουργίας συστημάτων κλιματισμού σε μηχανοκίνητα οχήματα (2ο Μέρος).
  • Βασικές γνώσεις της χρήσης και των ιδιοτήτων των φθοριούχων αερίων θερμοκηπίου που χρησιμοποιούνται ως ψυκτικά μέσα σε συστήματα κλιματισμού για μηχανοκίνητα οχήματα, η επίπτωση των εκπομπών αυτών των αερίων στο περιβάλλον (τάξη μεγέθους του δυναμικού θέρμανσης του πλανήτη όσον αφορά την κλιματική αλλαγή).
  • Βασικές γνώσεις των σχετικών διατάξεων του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 842/2006 και της οδηγίας 2006/40/ΕΚ.

2. Περιβαλλοντική φιλική ανάκτηση φθοριούχων αερίων θερμοκηπίου.

  • Γνώσεις σχετικά με συνήθεις διαδικασίες ανάκτησης φθοριούχων αερίων θερμοκηπίου.
  • Χειρισμός κυλίνδρου με ψυκτικό μέσο.
  • Σύνδεση και αποσύνδεση συστήματος ανάκτησης στις αντίστοιχες εισόδους κλιματιστικής συσκευής για μηχανοκίνητο όχημα στην οποία περιέχονται φθοριούχα αέρια θερμοκηπίου.

Με την Βεβαίωση Κατάρτισης του Σεμιναρίου πλέον θα μπορούν όλοι να προμηθεύονται αέριο 1234yf και R134a που πλέον οι εταιρείες χωρίς βεβαίωση δεν διαθέτουν σε όλη την Ελλάδα.

Η Πρακτική πραγματοποιήθηκε σε μία συσκευή πλήρωσης Freon R 1234 Robinair με ένα Toyota Yaris συνδεδεμένο. Την πρακτική υλοποίησε ο Α. Κοντογιώργης προϊστάμενος του τεχνικού τμήματος της Robert Bosch ΑΕ.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν όλα αυτά τα 27 χρόνια, τους συμμετέχοντες αλλά και τους εξαίρετους εκπαιδευτές μας!

Πληροφορίες σχετικά με τον κύκλο των σεμιναρίων σε όλη την Ελλάδα με τις αντίστοιχες ημερομηνίες και πρακτική μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.ideea.gr/ac-seminar/ ή επικοινωνήστε με το Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ στο Τηλ. 210 2825611

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored YouTube redr Twitter