Πρακτική Σεμιναρίου για την απόκτηση βεβαίωσης A/C στη Θεσσαλονίκη

Το Σεμινάριο του Σεπτεμβρίου για την βεβαίωση AC (σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΚ αριθ. 307/2008) ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Θεσσαλονίκη!

Το Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ σε συνεργασία με Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) υλοποιεί εδώ και 2 χρόνια σεμινάρια κατάρτισης για τεχνίτες Μηχανικούς ή Ηλεκτρολόγους οι οποίοι ασχολούνται με τον κλιματισμό Α/C οχημάτων και οδηγούν στην απόκτηση της Βεβαίωσης Κατάρτισης.

Η πρακτική πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Παναγιώτη Μαλίνη (ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ & ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΤΕΟ), Μοναστηρίου 435 στην Θεσσαλονίκη. Στην πρακτική συμμετείχε ενεργά και η εταιρεία με τους δικούς της εκπαιδευτές δίνοντας πραγματικά ένα λεπτομερέστατο όγκο πληροφοριών για την συσκευή 1234yf αλλά και για την προηγούμενη R134.
Η θεωρία που καλύφθηκε ήταν η ακόλουθη:

1. Λειτουργία συστημάτων κλιματισμού με φθοριούχα αέρια θερμοκηπίου, τοποθετημένων σε μηχανοκίνητα, περιβαλλοντικές επιπτώσεις φθοριούχων αερίων θερμοκηπίου χρησιμοποιούμενων ως ψυκτικών μέσων και αντίστοιχες περιβαλλοντικές κανονιστικές διατάξεις.

  • Βασικές γνώσεις της λειτουργίας συστημάτων κλιματισμού σε μηχανοκίνητα οχήματα (1ο Μέρος).
  • Βασικές γνώσεις της λειτουργίας συστημάτων κλιματισμού σε μηχανοκίνητα οχήματα (2ο Μέρος).
  • Βασικές γνώσεις της χρήσης και των ιδιοτήτων των φθοριούχων αερίων θερμοκηπίου που χρησιμοποιούνται ως ψυκτικά μέσα σε συστήματα κλιματισμού για μηχανοκίνητα οχήματα, η επίπτωση των εκπομπών αυτών των αερίων στο περιβάλλον (τάξη μεγέθους του δυναμικού θέρμανσης του πλανήτη όσον αφορά την κλιματική αλλαγή).
  • Βασικές γνώσεις των σχετικών διατάξεων του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 842/2006 και της οδηγίας 2006/40/ΕΚ.

2. Περιβαλλοντική φιλική ανάκτηση φθοριούχων αερίων θερμοκηπίου.

  • Γνώσεις σχετικά με συνήθεις διαδικασίες ανάκτησης φθοριούχων αερίων θερμοκηπίου.
  • Χειρισμός κυλίνδρου με ψυκτικό μέσο.
  • Σύνδεση και αποσύνδεση συστήματος ανάκτησης στις αντίστοιχες εισόδους κλιματιστικής συσκευής για μηχανοκίνητο όχημα στην οποία περιέχονται φθοριούχα αέρια θερμοκηπίου.
  • Με την Βεβαίωση Κατάρτισης του Σεμιναρίου πλέον θα μπορούν όλοι να προμηθεύονται αέριο 1234yf και R134a που πλέον οι εταιρείες χωρίς βεβαίωση δεν διαθέτουν και στην Βόρεια Ελλάδα.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν όλα αυτά τα 26 χρόνια, τους συντελεστές αλλά και τους εξαίρετους εκπαιδευτές μας!


Πληροφoρίες

Πληροφορίες σχετικά με τον κύκλο των σεμιναρίων σε όλη την Ελλάδα με τις αντίστοιχες ημερομηνίες και πρακτική μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.tosynergeio.gr/epimorfosi/seminaria/ ή επικοινωνήστε με το Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ στο Τηλ. 210 2825611

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter