Θεσσαλονίκη: Oλοκληρώθηκε τo Τεχνικό Σεμινάριο με θέμα "Ηλεκτρονικά στο Αυτοκίνητο – Αισθητήρες & Ενεργοποιητές - Έλεγχοι με Παλμογράφο στο Αυτοκίνητο"

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2-ήμερο Τεχνικό Σεμινάριο με θέμα "Ηλεκτρονικά στο Αυτοκίνητο, Αισθητήρες - Ενεργοποιητές - Έλεγχος με Παλμογράφο" με Φυσική Παρουσία στις 5-6 Οκτωβρίου με Φυσική Παρουσία στην Θεσσαλονίκη.

Η θεματολογία που παρουσιάστηκε και αναλύθηκε ήταν η ακόλουθη.

Την 2η μεγάλη θεματική ενότητα η ομάδα των εκπαιδευτών του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ την οποία επεξεργάστηκε αρκετούς μήνες (μετά την 1η που αφορούσε Αρχές ηλεκτρισμού - Πολύμετρο & παλμογράφος) και που έχει ήδη παρουσιαστεί στο επισκευαστικό κοινό.

Την 1η ημέρα οι φίλοι επισκευαστές γνώρισαν τα ηλεκτρονικά στο Αυτοκίνητο και πως λειτουργούν οι Αισθητήρες & Ενεργοποιητές τόσο σε βενζινοκίνητα όσο και πετρελαιοκίνητα οχήματα.
Ποιοι από αυτούς παρέμειναν αναλογικοί και ποιοι έχουν ήδη γίνει digital?

Από τις 2.5 ώρες διάρκειας διαθέσιμα στα Ελληνικά video προβλήθηκε μισή ώρα περίπου για την ακόμη μεγαλύτερη εξοικείωση με την χρήση του παλμογράφου και τον έλεγχο των αισθητήρων και ενεργοποιητών!

Τεχνικό Σεμινάριο στη θεσσαλονίκη με θέμα Ηλεκτρονικά στο Αυτοκίνητο, Αισθητήρες - Ενεργοποιητές - Έλεγχος με Παλμογράφο

Την 2η μέρα οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν πως συνδέονται και μετρώνται αυτά τα εξαρτήματα με παλμογράφο, τι είδους κυματομορφές παράγουν και να συγκρίνουν τα αποτελέσματα με πρότυπες (Σωστές) αλλά και λανθασμένες κυματομορφές.

Πρακτική άσκηση

Ακολούθησε (όπως και σε όλα τα σεμινάρια) πρακτική σε ένα τυχαίο αυτοκίνητο Seat leon συμμετέχοντα, προκειμένου οι εκπαιδευόμενοι να εξοικειωθούν ακόμη περισσότερο στους νέους δρόμους Διάγνωσης που τους προσφέρονται από την χρήση του παλμογράφου.

Μία πρακτική την οποία πραγματοποίησαν μόνοι τους υπό την εποπτεία της ομάδας των 3 τεχνικών εκπαιδευτών του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ. Με την ευκαιρία η ομάδα έδειξε και χρήση υποπιεσόμετρου συνδυαστικά!

Και παρά το γεγονός ότι πήραν και λάθος κυματομορφές συγκρίνοντάς τις με τις σωστές των παρουσιάσεων, έμαθαν ακριβώς τις διαφορές πάντα με τις πληροφορίες και οι υποδείξεις που στο τέλος έφερναν τα χαμόγελα ικανοποίησης σε όλους όσους μας πιστεύουν και αμς ακολουθούν.

Έλεγχοι μπαταρίας cranking, υποπίεσης και βαλβίδας κάνιστρου ενεργού άνθρακα, μερικοί από τους ελέγχους που οι ίδιοι οι εκπαιδευόμενοι πραγματοποίησαν.   

Γιατί εκεί που σταματάει το Διαγνωστικό … αρχίζει ο παλμογράφος! Το moto του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ

Το 3ο κατά σειρά σεμινάριο που ήδη εκπονείται και θα παρουσιαστεί από την επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ είναι το τελευταίο  της σειράς 2-ήμερων σεμιναρίων με φυσική παρουσία που θα αφορά τις Ψηφιακές επικοινωνίες εγκεφάλων – Δίκτυα CAN-BUS, LIN, MOST – Έλεγχος με παλμογράφο  μαζί με μετρήσεις πίεσης και άλλες εξειδικευμένες μετρήσεις από αρχές του 2020.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με το γνωστό ερωτηματολόγιο (γιατί η ομάδα των εκπαιδευτών εδώ στο Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ, μετράει την γνώση και δείχνει την διαφορά στους εκπαιδευόμενους)

Τεχνικό Σεμινάριο στη θεσσαλονίκη με θέμα Ηλεκτρονικά στο Αυτοκίνητο, Αισθητήρες - Ενεργοποιητές - Έλεγχος με Παλμογράφο

Στο τέλος στους συμμετέχοντες απονεμήθηκε η καθιερωμένη Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Η ομάδα των 4 εκπαιδευτών του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ πιστεύει ακράδαντα ότι με τον τρόπο που εκπονεί τα προγράμματά της, δομεί την γνώση και υλοποιεί τα σεμινάρια αυτά, χτίζεται μια σχέση εμπιστοσύνης του Συνεργείου με τους πελάτες, αλλά και δίνεται μια εναλλακτική με ποια κριτήρια θα επιλέξουν οι ίδιοι το μελλοντικό τους διαγνωστικό εξοπλισμό. Ακόμη ενόψει της επερχόμενης ειδικότητας του Τεχνίτη Υψηλής Τάσης προετοιμάζουμε τους φίλους μας που σίγουρα θα ακολουθήσουν τις επερχόμενες τεχνολογικές εξελίξεις της Ηλεκτροκίνησης.

Εξάλλου είναι η ηθική ανταμοιβή όλων αυτών που μας εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια και δαπανούν  πολύτιμο χρόνο και χρήμα, επενδύουν στο πολυτιμότερο εργαλείο: Την ΓΝΩΣΗ – είναι το μόνο με το οποίο κάνει deal το Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ.

Η επιστημονική ομάδα των Τεχνικών Εκπαιδευτών εύχεται καλή εφαρμογή όλων αυτών των γνώσεων και σας ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη σας!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin