ΣΠΥΡΙΔΗΣ Α.Ε: Σεμινάριο φυσικού αερίου (CNG) για τα πρατήρια υγρών καυσίμων

Στις 7-04-2017 και στην αίθουσα εκπαίδευσης της εταιρείας ΣΠΥΡΙΔΗΣ Α.Ε , Λεωφ. Αθηνών 24, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η διεξαγωγή της ημερίδας, με θέμα το Φυσικό Αέριο, για τους πρατηριούχους υγρών και αερίων καυσίμων.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των πρατηριούχων σχετικά με την ανάπτυξη και τη διάδοση του Φυσικού Αερίου κίνησης, με βαρύτητα  στην ασφαλή λειτουργία των  Πρατηρίων μέσα στα οποία διακινούνται υγρά καύσιμα, υγραέριο LPG και το φυσικό αέριο CNG, στην  ανάλυση των ιδιοτήτων και επικινδυνοτήτων του Φυσικού Αερίου CNG αλλά και του υγροποιημένου Φυσικού Αερίου LΝG που αποτελεί και το μέλλον όπως φαίνεται των μεταφορών.

Η ημερίδα

Η έναρξη της ημερίδας  θεματικά έγινε από τον  κ. Χρήστο Καραμουλά, Σύμβουλο σε θέματα Ενέργειας και Ασφάλειας και υπεύθυνο της οργάνωσης του σεμιναρίου, ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά και παραστατικά τις Ιδιότητες και τα Χαρακτηριστικά του Φυσικού Αερίου CNG και του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου- LNG. Τόνισε ιδιαίτερα τα πλεονεκτήματα τόσο του Φυσικού Αερίου CNG όσο και του υγροποιημένου Φυσικού Αερίου- LNG, και τις προοπτικές που ανοίγονται στον τομέα των μεταφορών κάνοντας μια σύγκριση οικονομοτεχνικών μεγεθών μεταξύ των καυσίμων ενώ με ιδιαίτερη βαρύτητα στάθηκε και επεσήμανε τα θέματα ασφάλειας.

Στην συνέχεια ο κ. Πέτρος Πάνου, μηχανολόγος-μηχανικός και συνεργάτης της ΔΕΠΑ, ανέπτυξε σε βάθος το τεχνικό σκέλος του πρατηρίου CNG και τεκμηρίωσε την σπουδαιότητα της χρήσης συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου CNG, σε σχέση με τα άλλα καύσιμα.

Στην συνέχεια ο κ. Καραμπίλας Πέτρος και Καπετάνακης Γιώργος, στελέχη του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ ανέπτυξαν τις διαδικασίες μετατροπής των οχημάτων, βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων, τόνισαν τα σημεία προσοχής, τα οφέλη των μετατροπών  και έδωσαν παραδείγματα συγκριτικών οικονομοτεχνικών στοιχείων.

karamoulas cng img8b 
Οι θεματικές ενότητες της ημερίδας ήταν:

  • Εισαγωγή σε θέματα ασφαλούς λειτουργίας πρατηρίων, μέσα στα οποία διακινούνται Υγρά Καύσιμα, Υγραέρια και το Φ.Α. CNG.
  • Ανάλυση ιδιοτήτων και επικινδυνοτήτων του Φ.Α. του CNG και του Υγροποιημένου Φυσικού αερίου LΝG
  • Παρουσίαση της Λογικής, της Κατασκευής, της Λειτουργίας και των θεμάτων Ασφαλείας του Φ.Α.
  • Σύγκριση Οικονομική και σύγκριση Αυτονομίας καυσίμων
  • Μετατροπές οχημάτων (Βενζινοκίνητων και Πετρελαιοκίνητων)
  • Ανοικτή συζήτηση

Η εταιρία

karamoulas cng img9Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η Εταιρία ΔΗΜ. Γ ΣΠΥΡΙΔΗΣ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1970 ως εμπορική & εισαγωγική Εταιρία, με αντικείμενο την προμήθεια εξοπλισμού στη βιομηχανία, στις εγκαταστάσεις και τα πρατήρια καυσίμων. Από τα μέσα του 1990 πρωτοπόρησε και κατασκεύασε εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα Αντλίες Καυσίμων για πρατήρια υγρών καυσίμων. Έκτοτε, έχει αναδειχθεί σε εξέχοντα κατασκευαστή αντλιών (ο μόνος στα Βαλκάνια με διεθνής πιστοποιήσεις), με τιμητικές διακρίσεις από Ευρωπαϊκούς και Αμερικανικούς οίκους όπως PEI, APEA, IP κλπ, που δραστηριοποιούνται στους τομείς των καυσίμων και στον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται σε επικίνδυνες ζώνες στα πρατήρια.

Σχετικά με την εκπαίδευση όπως ανέφερε και ο κ. Σπυρίδης, «…βασική προϋπόθεση για τη διαρκή βελτίωση του τεχνικού επιπέδου των εργαζομένων του Ομίλου Σπυρίδη, για την αρτιότερη παροχή υπηρεσιών προς τους πελάτες μας και τη διασφάλιση της ποιότητας του παραγομένου έργου, είναι η σωστή, πλήρης και ολοκληρωμένη εκπαίδευση του προσωπικού, σε κάθε τομέα δραστηριοτήτων της Εταιρίας.  Η μεταφορά των γνώσεων, πληροφοριών και δεξιοτήτων, που είναι η εκπαίδευση, δημιουργεί αίσθημα αυτοπεποίθησης στους εργαζομένους, που κάνουν τη δουλειά τους με ασφάλεια, σιγουριά και οικονομία, στο μικρότερο δυνατό χρόνο».

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tagged under

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin