Μνημόνιο και για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση - Για γέλια και για κλάμματα

Το νέο μνημόνιο περιλαμβάνει Κεφάλαιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση. Σύμφωνα με αυτό θα νομοθετηθούν τα πλαίσια ποιότητας για τα προγράμματα σπουδών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και Μαθητείας.

Παράλληλα θα ολοκληρώσει το σχέδιο εφαρμογής της ΕΕΚ σε συνεργασία με τα θεσμικά όργανα συμπεριλαμβανομένων στόχων 20% το 2017-18 και 30% το 2018-19 για χώρους μαθημάτων ποιότητας μαθητών για φοιτητές σε Επαγγελματικά Λύκεια για να βοηθήσουν στην ένταξή τους στο εργατικό δυναμικό.

Παράλληλα το Υπουργείο Εργασίας θα οριστικοποιήσει σε συνεργασία με τα θεσμικά όργανα τους όρους και τον προϋπολογισμό για τις συμπράξεις στο πλαίσιο της ΕΕΚ.

Για την περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση του συστήματος ΕΕΚ. Ακολουθούν συνοπτικά κάποια βασικά σημεία:

  1. Θα κατατεθούν προτάσεις για 6.000 θέσεις μαθητείας μεταξύ 2017-18 και 2018-19. Στόχος θα είναι η προσέλκυση επιχειρήσεων ώστε να προσφερθούν θέσεις μαθητείας πάνω στο αντικείμενο των καταρτιζόμενων

  2. Θα δημιουργηθεί μια συνεκτική δομή διακυβέρνησης για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση μέχρι τον Ιούλιο του 2017. Στόχος είναι η παρακολούθηση της μαθητείας (συμβάσεις, πληρωμές). Παράλληλα θα ενισχυθεί στο πλαίσιο τηα μαθητείας ο ρόλος των Τοπικών Γραφείων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ). Θα συσταθούν και θα ενεργοποιηθούν οι επιτροπές των ΚΠΑ συντονίζοντας τα καθήκοντα και τις ευθύνες τους στο πλαίσιο των μεγάλων εταιρικών σχέσεων ΕΕΚ, λαμβάνοντας υπόψη το ρόλο των νεοεισαχθέντων συμβούλων εργοδότη στον ΟΑΕΔ.

  3. Η κυβέρνηση θα υιοθετήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη του Ανθρώπινου Κεφαλαίου [με τεχνική Βοήθεια] μέχρι τον Δεκέμβριο 2017 με στόχο την οικονομική ανάπτυξη που θα υποστηρίζεται από τη μεταρρύθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

 

laugh avatarΒέβαια αν ρίξει κανείς μια ματιά στο αγγλικό κείμενο του μνημονίου για την Εκπαίδευση και μετά βάλει να ακούσει τις εξαγγελίες της πολιτικής ηγεσίας, θα κλάψει μέχρι δακρύων.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin