Τρίκαλα: Ημερίδα για την Ηλεκτροκίνηση, τις επερχόμενες σύγχρονες Τεχνολογίες & το Συνεργείο του Μέλλοντος

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα, την Κυριακή 23/02/2020 στην Αίθουσα: GiSeMi HUB - Κόμβος Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Τρικάλων άλλη μία Ημερίδα με θέμα τις Τεχνολογικές Εξελίξεις (Αεριοκίνηση - Ηλεκτροκίνηση)

Την ημερίδα παρακολούθησαν περισσότεροι από 60 επισκευαστές όλων των ειδικοτήτων (Μηχανικών Ηλεκτρολόγων και Φανοποιών) των αντίστοιχων σωματείων, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους για τις επερχόμενες νέες τεχνολογίες υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων.

Την ημερίδα χαιρέτησαν ο Πρόεδρος της ΕΟΒΕΑΜΜ & Γ. Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ κ. Αθανάσιος Νικολόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ.  Γιαγιάκος Βας. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν. Τρικάλων κ. Αγγελάκης Ευάγ. ο Δήμαρχος κος Παπαστεργίου Δημ. ο Αντιπεριφερειάρχης κ Μπάρδας Ντίνος και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ν. Τρικάλων κ. Γκότσης Αχ.

Οικοδεσπότης και οργανωτής ήταν ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευών Αυτοκινήτων, Μηχανημάτων Ηλεκτροτεχνιτών Ν. Τρικάλων με τον Πρόεδρό του κ. Καρακώστα Στέφανο και το ΔΣ.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στις τεχνολογίες των  υβριδικών ηλεκτρικών οχημάτων (HEVs - Hybrid Electric Vehicles), των Plug-in υβριδικών ηλεκτρικών οχημάτων  (PHEV - Plug-in Hybrid Electric Vehicles), και των  ηλεκτρικών  οχημάτων (EV - Electric Vehicles) όπου τεχνολογικά εξελίσσονται, κερδίζουν  την κοινωνική αποδοχή  ως βιώσιμες εναλλακτικές  λύσεις, γεγονός που σημαίνει ότι μελλοντικά όλο και περισσότερα θα είναι τα αυτοκίνητα αυτά που θα περνούν την πόρτα του συνεργείου.

Οι θεματικές ενότητες που αναπτύχτηκαν αφορούσαν: 

  • Ανάλυση της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Αγοράς Αυτοκινήτου
  • Οι νομοθετικές εξελίξεις στην Ηλεκτροκίνηση για τα Συνεργεία  και τις Υποδομές   
  • Τεχνολογικές εξελίξεις – Το Συνεργείο του Μέλλοντος
  • Τα Μέτρα Ασφάλειας Εργασιών
  • Ηλεκτροκίνηση & Aεριοκίνηση - Η επικράτηση των Εναλλακτικών καυσίμων

Η ημερίδα υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ, με εισηγητές τον κ. Καραμπίλα Πέτρο και τον κ. Καπετανάκη Γιώργο στο πλαίσιο των δράσεων για την διάδοση των τεχνολογιών της Ηλεκτροκίνησης σε συνεργασία με το ΣΙΣΕΑΜΗ.

Χορηγοί της Ημερίδας ήταν το Επιμελητήριο Τρικάλων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Π.Ε. Τρικάλων καθώς και ο Δήμος Τρικκαίων και το ζαχαροπλαστείο Καραλή.

Αρωγός στην Ημερίδα ήταν η Ομοσπονδία ΕΟΒΕΑΜΜ και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Ν. Τρικάλων

Στο τέλος της ημερίδας δόθηκαν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored facebook logored YouTube redr Twitter