Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εσπερίδα με θέμα «Αεριοκίνηση, Υπολογισμός Ανθρακικού Αποτυπώματος & Πράσινη Εφοδιαστική: Εργαλεία Ανάπτυξης των Εμπορευματικών Μεταφορών» από την ΟΦΑΕ[video]

Η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (ΟΦΑΕ) με την επιστημονική συνεργασία της OPTILOG Advisory Services και με χορηγό την ΔΕΠΑ Α.Ε., διοργανώσε εσπερίδα με θέμα «Αεριοκίνηση, Υπολογισμός Ανθρακικού Αποτυπώματος & Πράσινη Εφοδιαστική: Εργαλεία Ανάπτυξης των Εμπορευματικών Μεταφορών», την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Γεώργιος Κασιμάτης» του Ε.Β.Ε.Π. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν το περιοδικό Car & Truck, το Logistics & Management, το Logistics Leader, ο ιστότοπος metaforespress.gr, το περιοδικό Supply Chain & Logistics και ο ιστότοπος supplychain.gr, το περιοδικό Επαγγελματικό Όχημα από το Youtruck, και το περιοδικό Τροχοί & ΤΙR.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των αυτοκινητιστών για τα σημαντικά οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν από την μετασκευή φορτηγών οχημάτων σε οχήματα διπλού καυσίμου, καθώς και από τον υπολογισμό του ανθρακικού αποτυπώματος του στόλου οχημάτων των μεταφορικών επιχειρήσεων, ως εργαλεία ανάπτυξης της ανταγωνιστικότητας των εμπορευματικών μεταφορών, αλλά και της Πράσινης Εφοδιαστικής γενικότερα.

Από τα αριστερά προς τα δεξιά: Ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, κος Νικόλαος Μαυραγάνης, ο Γεν. Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, κος Δημήτριος Αυλωνίτης, ο Δρ. Βασίλειος Ζεϊμπέκης, Δ/νων Σύμβουλος OPTILOG Advisory Services, o Aπόστολος Κενανίδης Πρόεδρος ΟΦΑΕ, ο Δημήτριος Τζώρτζης, Δ/νων Σύμβουλος ΔΕΠΑ ΑΕ

Οι συμμετέχοντες στην συζήτηση στρογγυλής τραπέζης. Από αριστερά προς τα δεξιά: ο κος Στέφανος Οικονομίδης, Διευθυντής δραστηριότητας «Αεριοκίνησης» της  ΔΕΠΑ ΑΕ, ο κος Δημήτριος Μανδαλώζης, Μέλος Δ.Σ. HELLASTRON, Πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος & Μέλος Δ.Σ.  Διεθνούς Οδικής Ομοσπονδίας (IRF) &  Διευθυντής Λειτουργίας, «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.», ο Απόστολος Κενανίδης Πρόεδρος ΟΦΑΕ, ο Δρ. Βασίλης Ζεϊμπέκης, Διευθύνων Σύμβουλος OPTILOG Advisory Services,  η κα Βασιλική Σιούτα, Προϊσταμένη Τμήματος Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Διεύθυνση Ανάπτυξης Μεταφορών του ΥΠΟΜΕ και ο κος Aρίστος Χαλάτσης, Senior Project Manager, Ινστιτούτο Μεταφορών (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ).

Την έναρξη των εργασιών της εσπερίδας την έκανε ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, κος Νικόλαος Μαυραγάνης, ο οποίος απήυθυνε χαιρετισμό τονίζοντας την σημασία του κλάδου των οδικών εμπορευματικών μεταφορών για την οικονομική ανάπτυξη αλλά για τον ρόλο τους στην διευκόλυνση του εμπορίου. Παράλληλα, επεσήμανε την δέσμευση της Πολιτείας για την στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς και για την ενίσχυση της Πράσινης Εφοδιαστικής ως μέρος της εθνικής στρατηγικής για τις εμπορευματικές μεταφορές.

Στην συνέχεια την εκδήλωση χαιρέτισε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, κος Δημήτριος Αυλωνίτης, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης, σημειώνοντας πως η εφοδιαστική αλυσίδα και το εμπόριο είναι άμεσα συνυφασμένα και αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Ελληνικής Πολιτείας.

Ο Διεθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Α.Ε., κος Δημήτριος Τζώρτζης, επεσήμανε τα σημαντικά οφέλη από την χρήση φυσικού αερίου ως εναλλακτικό καύσιμο κίνησης και ανέλυσε τα σχέδια της ΔΕΠΑ για την ανάπτυξη του δικτύου εφοδιασμού και την προώθηση του φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

Ο Β’ αντιπρόεδρος του ΕΒΕΠ στο οποίο φιλοξενηθήκε η εσπερίδα, κος Κώστας Αχλαδίτης χαιρέτισε την πρωτοβουλία για αυτή την διοργάνωση τονίζοντας την ανάγκη για την ενίσχυση της Πράσινης Εφοδιαστικής ως στόχο για την βιώσιμη ανάπτυξη.

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΟΦΑΕ, κος Απόστολος Κενανίδης δήλωσε πως οι Έλληνες αυτοκινητιστές είναι έτοιμοι για μια μετάβαση σε πιο φιλικές προς το περιβάλλον μεταφορές και κάλεσε την Πολιτεία να συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια με την ανάπτυξη του κατάλληλου ρυθμιστικού πλαισίου αλλα και για την απαραίτητη παροχή χρηματοδοτικών εργαλείων για την προώθηση της Πράσινης Εφοδιαστικής.
Κύριοι ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Δρ. Βασίλειος Ζεϊμπέκης, Διευθύνων Σύμβουλος της OPTILOG Advisory Services, o κος Στέφανος Οικονομίδης, Διευθυντής δραστηριότητας «Αεριοκίνησης» της ΔΕΠΑ Α.Ε., ο κος Γιώργος Αμπατσίδης, Τεχνικός Διευθυντής Natural Gas Technologies, αλλά και οι εκπρόσωποι δύο εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο η κα Αντιγόνη Υπεύθυνη Τμήματος Logistics & Διασφάλισης Ποιότητας της μεταφορικής εταιρείας Μoymtzis, καθώς και ο κος Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου Διευθύνων Σύμβουλος της Papageorgiou Transport & Logistics (PTL), οι οποίοι μετέφεραν την εμπειρία τους από την μετασκευή φορτηγού οχήματος σε διπλό καύσιμο και από τον υπολογισμό του ανθρακικού αποτυπώματος του στόλου των οχημάτων τους, αντίστοιχα.

Πανοραμική φωτογραφία από την συζήτηση στρογγυλής τραπέζης

Στην τελευταία ενότητα της εσπερίδας πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα και διαδραστική συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, όπου συντονίστρια ήταν η κα Μαίρη Ευθυμιάτου, αρχισυντάκτρια του Περιοδικού Supply Chain & Logistics, ενώ οι συμμετέχοντες ήταν η κα Βασιλική Σιούτα, Προϊσταμένη Τμήματος Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Διεύθυνση Ανάπτυξης Μεταφορών του ΥΠΟΜΕ, ο κος Δημήτριος Μανδαλώζης, Μέλος Δ.Σ. HELLASTRON, Πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος & Μέλος Δ.Σ.  Διεθνούς Οδικής Ομοσπονδίας (IRF) &  Διευθυντής Λειτουργίας, «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.», ο κος Aρίστος Χαλάτσης, Senior Project Manager, Ινστιτούτο Μεταφορών (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ), ο κος Στέφανος Οικονομίδης, Διευθυντής δραστηριότητας «Αεριοκίνησης» της  ΔΕΠΑ ΑΕ, ο Δρ. Βασίλης Ζεϊμπέκης, Διευθύνων Σύμβουλος OPTILOG Advisory Services και τέλος ο κος Απόστολος Κενανίδης, Πρόεδρος της ΟΦΑΕ, καλύπτωντας έτσι την εκπροσώπηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το video της IRU για την μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος στις οδικές μεταφορές, το οποίο προβλήθηκε στην εκδήλωση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter