Απόδραση στο Λέχοβο

Το ΙΚΤΕΟ Πτολεμαΐδας διοργάνωσε στις 30 Απριλίου 2022 στο Αμφιθέατρο Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας μεγάλη ανοικτή στους επισκευαστές Τεχνική ενημερωτική ημερίδα.

Η Τεχνική ενημερωτική ημερίδα, είχε ως κεντρικό θέμα "Ηλεκτροκίνηση: Οι προκλήσεις για το Σύγχρονο Συνεργείο" αλλά και τα νέα δεδομένα που φέρνει για τα συνεργεία αυτοκινήτων και μηχανοκίνητων οχημάτων.

Διοργανωτής για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία ήταν το ιδιωτικό ΙΚΤΕΟ της Πτολεμαΐδας Στεφανίδης-Κόλκας ΕΠΕ.

Η εκπαιδευτική ομάδα του ΙΔΕΕΑ φιλοξενήθηκε από τους παραπάνω διοργανωτές στον μοναδικό παραδοσιακό ξενώνα ΄΄Μονοπάτι’’ (www.ksenonasmonopati.gr), που βρίσκεται στο Λέχοβο, ένα ορεινό χωριό στους πρόποδες του όρους Βέρνου.

Εκεί, μέσα στην άγρια φύση του βουνού, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να κάνει κυκλική πεζοπορική και ποδηλατική διαδρομή των 40 χλμ. ‘’Μονοπάτι Ειρήνης’’, απολαμβάνοντας την καταπληκτική ήρεμη θέα, σε αντίθεση με την ανθρώπινη παρέμβαση και την ματωμένη ιστορία του τόπου.

Θα θαυμάσετε τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου με το ξυλόγλυπτο τέμπλο του με έτος ανέγερσης το 1812 (όπου ο επισκέπτης θα μείνει άναυδος), το Καμπαναριό Αγίου Δημητρίου, την πλατεία του με τον αγέρωχο πλάτανο και τις 4 Παραδοσιακές κρήνες (βρύσες) κατασκευής 1908, το λαογραφικό Μουσείο, την δανειστική Βιβλιοθήκη του με 7.500 τόμους βιβλίων, τον Σύλλογο Λεχοβιτών «ο Προφήτης Ηλίας», μέχρι το Παρθεναγωγείο και το φυσιολατρικό του Σύλλογο που διαθέτει μέχρι και ποδήλατα mountain για ενοικίαση, και το κλειστό του Γυμναστήριο.

Οι Βυζαντινές εικόνες που σώζονται στο τοπικό μουσείο, μοναδικές.

Το βουνό και τα ρυάκια που σε περιβάλουν, τραγουδούν στην ψυχή σου έναν σκοπό γαλήνης.
Οι άνθρωποι που μας φιλοξένησαν απλοί και γελαστοί, χαίρονται να δίνουν απλόχερα.

Μετά το ξεφύλλισμα του σχετικού φωτογραφικού υλικού έχουμε πειστεί ότι το Λέχοβο (μία ορεινή κωμόπολη, έδρα της ομώνυμης δημοτικής κοινότητας) αποτελεί έναν εκπληκτικό προορισμό εξόρμησης και αξίζει να το επισκεφθείτε.


"Αρμονία συμβίωσης με μία φύση πολύ ξεχωριστή"


Αν αυτή δεν είναι η Ελλάδα, τότε δεν ξέρω που αλλού μπορείς να την βρεις …

Εξορμήστε και γνωρίστε τις γύρω περιοχές στην πανέμορφη φύση!

Του Ν. Ξυδιά

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tagged under

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ
Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης
Αριθμός ΓΕΜΗ: 068362203000

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin