Ημερίδα στη Πάτρα για τις επερχόμενες σύγχρονες Τεχνολογίες, την Ηλεκτροκίνηση και το Συνεργείο του Μέλλοντος [video]

Το πάντρεμα της Ηλεκτροκίνησης με την Αεριοκίνηση είναι γεγονός!

Άλλη μια ημερίδα του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στις 18 Φεβρουαρίου 2018 αυτή τη φορά στη πόλη της Πάτρας σε συνεργασία με το τοπικό Σύλλογο Ιδιοκτητών Συνεργείων Μηχανικών Αυτοκινήτων, Ηλεκτρολόγων αλλά και Φανοβαφέων.

Η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Επιμελητηρίου είχε 3 θεματικές ενότητες:

  • Ανάλυση της ελληνικής Αγοράς Αυτοκινήτου από τον τεχνικό διευθυντή του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ  κο Γ. Καπετανάκη με σύνδεση μέσω Κρήτης από την Αθήνα αλλά και δελεαστικές ειδήσεις που τρέχουν αυτό τον καιρό για τον Κλάδο (ΕΣΠΑ αλλά και την Επιδότηση από 2.000€ έως 12.000€ για την αντικατάσταση καυσίμου κινητήρων πετρελαίου/βενζίνης σε CNG).
  • Τεχνολογικές εξελίξεις – Το Συνεργείο του Μέλλοντος
  • "Ηλεκτροκίνηση & Aεριοκίνηση - Η επικράτηση των Εναλλακτικών καυσίμων" 

Ο κος Μπαρδάκης Νίκος πρόεδρος και οικοδεσπότης μαζί με τους άλλους 2 προέδρους των συναφών σωματείων Ν. Αχαΐας, είχε προσκεκλημένους εκπροσώπους από την Περιφέρεια τον Αντιπεριφεριάρχη Κο Γ. Αλεξόπουλο αλλά και το πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πλάτων Μαρλαφέκα, τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Κο Πετράτο, οι οποίοι και χαιρέτησαν τις εργασίες της ημερίδας.

κος Μπαρδάκης Νίκος

Αντιπεριφεριάρχης Κος Γ. Αλεξόπουλος

Η ημερίδα φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου στο κέντρο της Πάτρας και όπως καταμαρτυρούν οι σχετικές φωτογραφίες η αίθουσα ήταν κατάμεστη. Αυτό δείχνει αφενός μεν τη δουλειά που γίνεται στο Νομό Αχαΐας (από ένα δραστήριο νέο άτομο όπως είναι ο ενορχηστρωτής της ημερίδας και πρόεδρος Ν. Μπαρδάκης), αλλά και το πόσο συμπαγής είναι ο επισκευαστικός κλάδος.
Στην ημερίδα συμμετείχαν όπως προαναφέρθηκε και οι 3 ειδικότητες - Μηχανικοί - Ηλεκτρολόγοι και Τεχνίτες αμαξωμάτων (Φανοβαφείς).

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν από την ομάδα του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ πολλά και καυτά. Από τις κομβικές αλλαγές στην Αυτοκινητοβιομηχανία που μετέφερε η επιστημονική ομάδα από τις διάφορες εκθέσεις αλλά και συνέδρια που συμμετείχε το τελευταίο χρονικό διάστημα μέχρι την επέλαση της Ηλεκτροκίνησης και το "πάντρεμα" με τα εναλλακτικά καύσιμα (Φυσικό Αέριο).

Στο βήμα ο Κος Π. Καραμπίλας, Γ. Διευθυντής του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ κράτησε το ακροατήριο μέχρι το τέλος. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν μια ακόμη ξεχωριστή παρουσίαση που είχε ετοιμάσει η ομάδα για την έντονη πλέον παρουσία των Ηλεκτρικών, Αυτόνομων και συνδεδεμένων οχημάτων (ακόμη και ιπτάμενων οχημάτων) που είδε κατά την επίσκεψή της στην έκθεση Σαλόνι της Γενεύης, αλλά και να αναλύσει τα καυτά θέματα των επερχόμενων τεχνολογιών εφ’ όλης της ύλης.

Σκοπός αυτών των ημερίδων που πραγματοποιεί το Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ είναι να διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση του επισκευαστικού κλάδου στις επερχόμενες τεχνολογίες ώστε να μην πιαστεί απροετοίμαστος άλλη μια φορά όπως έγινε το 1990 με τα καταλυτικά και ψεκαστά αυτοκίνητα.

Ένα μεγάλο Μπράβο στους διοργανωτές, στους συμμετέχοντες αλλά και στους 3 Προέδρους που για πρώτη φορά όπως ομολόγησαν επεχείρησαν μια τέτοια κοινή εκδήλωση.
Οι φίλοι μας παρέμειναν μέχρι το τέλος της εκδήλωσης, παρέλαβαν τις βεβαιώσεις Παρακολούθησης από τους 3 Προέδρους που ανέβηκαν στο πάνελ με ένα σύντομο αποχαιρετισμό κάνοντας και το κλείσιμο της ημερίδας.

Κρατώντας το θερμό τους χειροκρότημα αλλά και τα χαμόγελά τους ζωγραφισμένα στα πρόσωπα οι 130 και πλέον φίλοι μας ανανέωσαν το ραντεβού τους με την Διοίκηση για νέες δράσεις πάνω στο τομέα της Ηλεκτροκίνησης και των Υβριδικής τεχνολογίας (Σεμινάρια που το Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ τρέχει αυτό τον καιρό). Εξάλλου η Πιστοποίησης για την Υψηλή Τάση με την επερχόμενη νομοθεσία να είναι προ των Πυλών είναι ένα κοινό μυστικό και οι φίλοι επισκευαστές γνωρίζουν ότι είναι μονόδρομος το να ακολουθήσει κανείς την τεχνολογία. 

Για την εμπιστοσύνη στην επιλογή του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ ως φορέα υλοποίησης η επιστημονική ομάδα εκφράζει σε όλους τους συμμετέχοντες αλλά και στις 3 διοικήσεις των σωματείων ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored YouTube redr Twitter