Ημερίδα του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ με θέμα «Νέες τάσεις κίνησης των οχημάτων με εναλλακτικά καύσιμα - Αεριοκίνηση - Ηλεκτροκίνηση» στην έκθεση Αυτοκίνηση Fisikon 2017. [Video]

Άλλη μια άρτια οργανωμένη ημερίδα του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Μπορεί οι καιρικές συνθήκες να ήταν οι χειρότερες που θα μπορούσαν, με την προηγούμενη μέρα να ήταν μια καταστροφική «μαύρη μέρα» για τα Δυτικά προάστια της Αττικής και όλη η Ελλάδα να πενθεί το χαμό κάποιων συνανθρώπων μας, παρόλα αυτά ήμασταν εκεί, συνεπείς στο ραντεβού μας.

Εκεί ήταν και οι επισκέπτες μας που μας τίμησαν είτε μέσω της φυσικής παρουσίας του αλλά και μέσα από το Διαδίκτυο.

Εκφράζουμε λοιπόν ένα θερμό Ευχαριστώ σε όλους αυτούς που προτίμησαν να βρεθούν κοντά μας αφήνοντας την οικογενειακή θαλπωρή του σπιτιού τους κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της έκθεσης Αυτοκίνηση Fisikon 2017, στο Αεροδρόμιο στην Αίθουσα Ξιφασκίας, που φέτος φαίνεται ότι σπάει κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας παρά τις πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες.

Το κεντρικό θέμα ήταν η διάδοση των επερχόμενων αυτών τεχνολογιών, το Φυσικό αέριο κίνησης καθώς και τις Επαγγελματικές ευκαιρίες που δημιουργούνται για τους μεταφορείς αλλά και τις εταιρείες και τέλος την Ηλεκτροκίνηση που είναι προ των πυλών και που δεν πρέπει να μας βρουν απροετοίμαστους.

Την ημερίδα άνοιξε ο Βαγγέλης Χαραλάμπους ως εκπρόσωπος των διοργανωτών της έκθεσης ο οποίος κάλεσε το κόσμο να επισκεφθεί την έκθεση, το μεγαλύτερο event στο χώρο του αυτοκινήτου με τις νέες παρουσίες.

Στους επισήμους όμως παρευρέθηκε και μίλησε και ο κ. Σ. Οικονομίδης, Διευθυντής Ανάπτυξης Αεριοκίνησης της ΔΕΠΑ, ο οποίος παρουσίασε την στρατηγική Ανάπτυξης του Φυσικού Αερίου κίνησης – Fisikon.

Δείτε απόσπασμα σχετικού video στο κανάλι του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ στο Youtube.

Τα καλά νέα είναι ότι η ΔΕΠΑ είναι ο μόνος φορέας που πραγματικά επιδοτεί την ανάπτυξη και διάδοση του Φυσικού Αερίου. Η ΔΕΠΑ έχοντας συνάψει συνεργασίες με 4 εισαγωγικές εταιρείες (Fiat, Seat, Skoda, VW) είναι ο μόνος φορέας επιδοτήσεων στην χώρα μας και προσφέρει στους υποψήφιους ιδιοκτήτες 10% έκπτωση αγοράς ΙΧ ή επαγγελματικού αυτοκινήτου με CNG.

Εκτός από την τεχνολογία ανάμειξης της βενζίνης με Φυσικό Αέριο, η τεχνολογία ανάμειξης Φυσικού αερίου με πετρέλαιο είναι γνωστή και σαν «DIESELBLEND». Προκαλεί δε ιδιαίτερο ενδιαφέρον κυρίως στους επαγγελματίες του κλάδου των ελαφρών και βαρέων Οχημάτων (για λόγους οικονομίας καυσίμων στις μετακινήσεις) παρά το σχετικά μειωμένο ενδιαφέρον των εισαγωγέων κιτ Αεριοκίνησης στο τομέα αυτό.

deltio tipoy imerida2

Οι εισηγητές μας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να τους απολαύσουν και οι φίλοι μας από το Διαδίκτυο:

  • Γιάννος Γιώργος, Τεχν. Μηχ, Οχημάτων, Τεχν. Εκπαιδευτής του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ
  • Καραμπίλας Πέτρος Τεχν. Μηχ, Οχημάτων, Γεν. Δ/ντης Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ
  • Καφαντάρης Βασίλης Τεχν. Εκπαιδευτής Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ & Opel
  • Δελφιτζής Σταμάτης Γεν. Δ/ντης EMMEGAS (Landirenzo Group)
  • Νέγκας Διονύσης Επίτιμος Πρόεδρος ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο
  • ΣαμολαδάςΓιάννης, Motor Insurance Expert

Στο τέλος της ημερίδας ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τους εισηγητές, με εισαγωγείς κιτ και επισκευαστές εγκαταστάτες και με τους συμμετέχοντες για ακόμη μεγαλύτερη διαδραστικότητα με το κοινό σχετικά με τις νέες τάσεις κίνησης των οχημάτων με εναλλακτικά καύσιμα.

Χορηγoί επικοινωνίας της ημερίδας ήταν η ΕΡΤ και η ΕΡΑ Sport.

Αν δεν καταφέρατε να παρευρεθείτε στην ενημερωτική τεχνική ημερίδα ή δεν την παρακολουθήσατε ζωντανά μέσω του live broadcasting που έκανε το Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ από το κανάλι του στο Youtube μην στεναχωριέστε.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored YouTube redr Twitter