Ημερίδα του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ με θέμα «Αεριοκίνηση – Ηλεκτροκίνηση, Νέες τάσεις κίνησης των οχημάτων με εναλλακτικά καύσιμα» στην έκθεση Αυτοκίνηση EKO 2018. [Video]

Άλλη μια άρτια οργανωμένη ημερίδα του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της έκθεσης Αυτοκίνηση EKO 2018, στο Αεροδρόμιο στην Αίθουσα Ξιφασκίας, που φέτος φαίνεται ότι σπάει κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας.

Αυτή τη χρονιά οι καιρικές συνθήκες ήταν οι καλύτερες σε σχέση με πέρυσι και έτσι η συμμετοχή όπως ήταν αναμενόμενο ήταν μεγαλύτερη και η αίθουσα εκδηλώσεων γέμισε.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη ημερίδα  αποτέλεσε το μοναδικό event της έκθεσης σε όλες της μέρες λειτουργίας της.

Εκεί ήταν και οι επισκέπτες μας που μας τίμησαν από Κρήτη μέχρι Κομοτηνή και από Κάρπαθο μέχρι Κέρκυρα είτε μέσω της φυσικής παρουσίας του αλλά και μέσα από το Διαδίκτυο στο κανάλι μας ideeagr στο Youtube.

Εκφράζουμε λοιπόν ένα θερμό Ευχαριστώ σε όλους αυτούς που μας τίμησαν με την παρουσία τους αφήνοντας την οικογενειακή θαλπωρή του σπιτιού τους.

Το κεντρικό θέμα ήταν η διάδοση των επερχόμενων αυτών τεχνολογιών, Ηλεκτροκίνηση που μόνο προ των πυλών δεν είναι πλέον  και που δεν πρέπει να μας βρει απροετοίμαστους & τα εναλλακτικά καύσιμα  με το Φυσικό αέριο κίνησης καθώς και τις Επαγγελματικές ευκαιρίες που δημιουργούνται για όλους τους εμπλεκόμενους.

Την ημερίδα άνοιξε ο Βαγγέλης Χαραλάμπους εκ μέρους της έκθεσης ο οποίος ευχήθηκε να είμαστε και του χρόνου μαζί στην έκθεση, το μεγαλύτερο event στο χώρο του αυτοκινήτου με τις νέες παρουσίες μοντέλων.

Στους επισήμους όμως παρευρέθηκε και μίλησε και ο κ. Σ. Οικονομίδης, Διευθυντής Ανάπτυξης Αεριοκίνησης της ΔΕΠΑ, ο οποίος παρουσίασε την στρατηγική Ανάπτυξης του Φυσικού Αερίου κίνησης – Fisikon καθώς και τις νέες προσφορές ΙΧ και επαγγελματικών οχημάτων με Φυσικό Αέριο.

Τα καλά νέα είναι ότι η ΔΕΠΑ είναι ο μόνος φορέας που πραγματικά επιδοτεί την ανάπτυξη και διάδοση του Φυσικού Αερίου. Η ΔΕΠΑ έχοντας συνάψει συνεργασίες με 4 εισαγωγικές εταιρείες (Fiat, Seat, Skoda, VW) είναι ο μόνος φορέας επιδοτήσεων στην χώρα μας και προσφέρει επιδότηση στους υποψήφιους ιδιοκτήτες αγοράς ΙΧ ή επαγγελματικού αυτοκινήτου με εργοστασιακό CNG.

Εκτός από την τεχνολογία ανάμειξης της βενζίνης με Φυσικό Αέριο, η τεχνολογία ανάμειξης Φυσικού αερίου με πετρέλαιο είναι γνωστή και σαν «DIESELBLEND». Προκαλεί δε ιδιαίτερο ενδιαφέρον κυρίως στους επαγγελματίες του κλάδου των ελαφρών και βαρέων Οχημάτων (για λόγους οικονομίας καυσίμων στις μετακινήσεις) παρά το σχετικά μειωμένο ενδιαφέρον των εισαγωγέων κιτ Αεριοκίνησης στο τομέα αυτό. Κιτ όμως υπάρχουν και τα είδαμε στην σύντομη παρουσίαση του Κου Δελφιτζή Σταμάτης Γεν. Δ/ντη της εταιρείας EMMEGAS.

Οι εισηγητές μας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να τους απολαύσουν και οι φίλοι μας από το Διαδίκτυο και ανέπτυξαν τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

imerida autokinisi karabilas

Η επέλαση της Ηλεκτροκίνησης - Από τα υβριδικά στα ηλεκτρικά οχήματα και στα οχήματα υδρογόνου (Fuel Cell) - Τεχνολογίες που έρχονται!

Καραμπίλας Πέτρος Τεχν. Μηχ, Οχημάτων, Γεν. Δ/ντης Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ

imerida autokinisi adanalis

Ηλεκτροκίνηση από την ΒMW. Ο πρωτοπόρος στην Ελλάδα  - Παρουσίαση BMW i. 5 χρόνια ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα

Αδάναλης Αντώνης - Sales Operations & BMW i Manager

imerida autokinisi negas

Αυτοκίνητα Υδρογόνου - Ηλεκτροκίνηση με Ενεργειακά Στοιχεία Υδρογόνου. Συγκρίσεις και προοπτικές

Νέγκας Διονύσης Επίτιμος Πρόεδρος ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο

imerida autokinisi xidias

Μέτρα ασφάλειας ηλεκτρικών οχημάτων Υ.Τ. Ποια είναι τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας για τα οχήματα Υψηλής Τάσης.

Ξυδιάς Νίκος, Τεχν. Μηχ, Οχημάτων, Τεχν. Εκπαιδευτής του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ

imerida autokinisi oikonomidis

Φυσικό αέριο κίνησης:  Ένα απόλυτα ασφαλές και περιβαλλοντικά φιλικό  καύσιμο Φυσικά και χημικά χαρακτηριστικά - Ιδιότητες: Τι είναι το CNG και το LNG - Κρυογονική κατάσταση φυσικού αερίου - Σύγκριση της ενέργειας μεταξύ NG, CNG και LNG με τη βενζίνη και το ντίζελ και PLG - Σύγκριση του κόστους μεταξύ των προαναφερόμενων καυσίμων, περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη

Οικονομίδης Στέφανος - Διευθυντής Ανάπτυξης Αεριοκίνησης, ΔΕΠΑ

imerida autokinisi delfitzis

Προϊοντική παρουσίαση κιτ διπλού καυσίμου (Φυσικό αέριο και Πετρέλαιο) - Κι’ όμως εδώ υπήρχε μια είδηση γιατί κιτ για DDF υπάρχουν.

Δελφιτζής Σταμάτης Γεν. Δ/ντης EMMEGAS (Landirenzo Group)

imerida autokinisi kiriakidis

Μετατροπή οχημάτων για κίνηση με Φυσικό Αέριο (Bi-Fuel/Dual Fuel). Τεχνολογίες και διαδικασίες μετατροπής βενζινοκίνητων & πετρελαιοκίνητων οχημάτων για κίνηση με Φυσικό Αέριο  (Bi-Fuel/Dual Fuel) - Εργοστασιακά οχήματα φυσικού αερίου

Κυριακίδης Αλ. Μηχανικός Αυτοκινήτων & Μηχανών Θαλάσσης

imerida autokinisi kapetanakis
  • 8 και πλέον χρόνια Αεριοκίνηση στην Ελλάδα - Στα 8 και πλέον χρόνια εφαρμογής της Αεριοκίνησης πόσα πράγματα έγιναν και πόσα υπολείπονταν ακόμη; Σε τι υστερεί ακόμη το νομοθετικό πλαίσιο. και με την εκπαίδευση των τεχνιτών Αερίων Καυσίμων τι γίνεται;

  • Πιλοτική Μετατροπή Φορτηγού οχήματος με εικόνες. Η πρώτη πιλοτική εκπαιδευτική μετατροπή πετρελαιοκίνητου οχήματος σε όχημα διπλού καυσίμου (DIESEL-CNG / Dual Fuel) - Όλες οι διαδικασίες μετατροπής του οχήματος … με εικόνες.

Καπετανάκης Γιώργος Τεχν. Δ/ντης του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ (Παρουσίαση μέσω Web)

Ανοιχτή Συζήτηση

Στο τέλος της ημερίδας ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με Panel Εισηγητών, με εισαγωγείς ΑΥΤΟΚΙΝΉΤΩΝ όπως ήταν η BMW και επισκευαστές εγκαταστάτες και με τους συμμετέχοντες για ακόμη μεγαλύτερη διαδραστικότητα με το κοινό σχετικά με την Ηλεκτροκίνηση & τις νέες τάσεις κίνησης των οχημάτων με εναλλακτικά καύσιμα.

imerida autokinisi 1 42

Ακολούθησε η αποφώνηση για το κλείσιμο της  ημερίδας και έγινε Απονομή Βεβαιώσεων Παρακολούθησης. 

Χορηγoί επικοινωνίας της ημερίδας ήταν το AutoΤρίτη και η εφημερίδα "Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου" ενώ η αφίσα της εκδήλωσης είχε τυπωθεί στον κατάλογο της έκθεσης σε 20.000 αντίτυπα.

Αν δεν καταφέρατε να παρευρεθείτε στην ενημερωτική τεχνική ημερίδα ή δεν την παρακολουθήσατε ζωντανά μέσω του live broadcasting που έκανε το Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ από το κανάλι ideeagr στο Youtube μην στεναχωριέστε γιατί μπορείτε να την δείτε εδώ.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored YouTube redr Twitter