Ημερίδα Φυσικό αέριο κίνησης & Νέες Επιχειρηματικές Ευκαιρίες

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29/7  στο Συνεδριακό Κέντρο Capsis η ημερίδα με κεντρικό θέμα «Φυσικό αέριο κίνησης και Επαγγελματικές ευκαιρίες».

Η τεχνολογία ανάμειξης Φυσικού αερίου με πετρέλαιο, γνωστή και σαν «DIESELBLEND» προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον κυρίως στους επαγγελματίες του κλάδου των Taxi (για προφανείς λόγους).

Μερικά από τα ερωτήματα που διατυπώθηκαν και απαντήθηκαν είναι τα ακόλουθα:

 • Είναι δυνατή η μετατροπή του πετρελαιοκίνητου οχήματος σε όχημα διπλού καυσίμου;
 • Πως ένας κινητήρας συμπίεσης χωρίς σύστημα ανάφλεξης, όπως ο πετρελαιοκινητήρας μπορεί να λειτουργήσει και με Φυσικό αέριο;
 • Πόσα πρατήρια ανεφοδιασμού με Φυσικό Αέριο υπάρχουν και που;
 • Ποιο είναι το κόστος του φυσικού αερίου σήμερα;
 • Είναι πιο ακριβό ή πιο φτηνό από το πετρέλαιο και το Υγραέριο;
 • Γιατί πωλείται σε κιλά και όχι σε λίτρα όπως όλα τα άλλα καύσιμα;
 • Ποια είναι η τιμή κτήσης και εγκατάστασης ενός συστήματος και ποιος ο χρόνος απόσβεσης ιδιαίτερα σήμερα που ο αριθμός των διανυθέντων χιλιομέτρων ετησίως για ένα ΤΑΞΙ (όπως αναφέρθηκε μειώθηκε περίπου στο μισό 50-60.000χιλ)

hmerida web images

Οι θεματικές ενότητες της ημερίδας:

 • Φυσικό αέριο κίνησης: Φυσικά και χημικά χαρακτηριστικά, ιδιότητες, διάδοση φυσικού αερίου κίνησης, οικονομικά περιβαλλοντικά οφέλη. Σύγκριση της ενέργειας μεταξύ CNG και LNG με τη βενζίνη, το ντίζελ και LPG Σύγκριση του κόστους μεταξύ των προαναφερόμενων καυσίμων. Προοπτική μετατροπής του Φυσικού Αερίου σε Βενζίνη
 • Οχήματα φυσικού αερίου εργοστασιακής τοποθέτησης: Εργοστασιακά Οχήματα (OME – NGVs), τεχνολογίες οχημάτων φυσικού αερίου.
 • Μετατροπή οχημάτων σε οχήματα διπλού καυσίμου (Πετρελαίου Φυσικού αερίου): Διαδικασία μετατροπής, πλεονεκτήματα, απόσβεση εγκατάστασης.
 • Νομοθετικό πλαίσιο: Νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με την εκ των υστέρων τοποθέτηση συστημάτων αερίων καυσίμων - τεχνικός έλεγχος οχημάτων νομοθετικές απαιτήσεις.
 • Επίδειξη συστήματος: Επίδειξη εξαρτημάτων συστήματος εγκατάστασης φυσικού αερίου κίνησης, η απλότητα στην τοποθέτηση και η ασφάλεια στην λειτουργία.

Επισημάνσεις

Ένα όχημα φυσικού αερίου επιτυγχάνει ποσοστό εξοικονόμησης μέχρι 66% έναντι της Βενζίνης και μέχρι 33% έναντι του Diesel.

Το φυσικό αέριο κίνησης υπερκαλύπτει τα πιο αυστηρά περιβαλλοντικά πρότυπα κυβερνητικών και μη κυβερνητικών οργανισμών. Μεταξύ άλλων οι κινητήρες φυσικού αερίου επιτυγχάνουν μείωση 25% του Διοξειδίου του Άνθρακα και 99% στα μικροσωματίδια.

Το Φυσικό αέριο παρουσιάζει υψηλές επιδόσεις και τις ίδιες δυνατότητες χρήσης με τα πιο διαδεδομένα καύσιμα κίνησης. Χρησιμοποιείται ευρέως και ασφαλώς σε πάνω από 80 χώρες και όλο και περισσότερες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες προσφέρουν γνωστά μοντέλα οχημάτων τους με κίνηση με φυσικό αέριο.

 

fa xorigoi

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter