EQUIP AUTO 2017

Το AFTERSALES της αυτοκινητοβιομηχανίας και οι υπηρεσίες για τον τομέα της κινητικότητας συγκεντρωμένα στο Παρίσι. 5 ημέρες επιχειρήσεων, καινοτομίας και συναντήσεων για την επισκευή του σήμερα και την προετοιμασία του αύριο!

Με περισσότερους από 95.000 επισκέπτες από 56 χώρες και περίπου 1.200 εκθέτες και εμπορικά σήματα που αντιπροσωπεύουν 40 διαφορετικές χώρες, η EQUIP AUTO 2017 πέτυχε το στόχο της: να εδραιωθεί ως η κορυφαία έκθεση για την εξυπηρέτηση μετά την πώληση αυτοκινήτων και τις υπηρεσίες κινητικότητας στη Γαλλία, απόλυτα επανασχεδιασμένη και μεταφερόμενη στο κέντρο του Παρισιού.

Με σημείο συνάντησης το Παρίσι, οι παράγοντες της αγοράς που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και στις υπηρεσίες κινητικότητας έχουν επιδείξει πρωτοφανή δέσμευση για την εκδήλωση. Ως εκ τούτου, οι επαγγελματίες επισκέπτες μπόρεσαν να επωφεληθούν από μια έκτακτη έκθεση καινοτομιών και νέων λύσεων που περιελάμβαναν μεγάλο αριθμό επιδείξεων. Μπόρεσαν να επωφεληθούν από τις σημαντικές ευκαιρίες ανταλλαγής και συλλογής πληροφοριών που θα τους βοηθήσουν στην ανάκαμψη των επιχειρήσεων σήμερα και στην καλύτερη προετοιμασία του αύριο.

ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Η EQUIP AUTO 2017 προσέφερε στους επαγγελματίες την ευκαιρία να ενεργήσουν σε μια ταχέως ανακάμπτουσα αγορά παρέχοντάς τους τα μέσα για «επισκευή του σήμερα και προετοιμασία του αύριο».
Με αυτό τον στόχο, η EQUIP AUTO βασίστηκε σε τρεις διαρθρωτικές προτεραιότητες: Επιχειρήσεις, Καινοτομίες και Συναντήσεις.
Αυτές οι τρεις προτεραιότητες αναπτύχθηκαν αυτό το έτος μέσω μιας ευρείας σειράς πρωτοβουλιών και νέων εξελίξεων που επέτρεψαν στους επαγγελματίες του τομέα να αναλύσουν τις προκλήσεις του τομέα, να ανακαλύψουν τις τρέχουσες λύσεις και να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις καινοτομίες που είναι ήδη διαθέσιμες για την προετοιμασία του αύριο.

  • Διατήρηση της κερδοφορίας του υπάρχοντος στόλου αυτοκινήτων.
  • Προσαρμογή της επιχείρησης και του συνεργείου σε μια αγορά που μετασχηματίζεται με ψηφιακή τεχνολογία και τεχνολογικές εξελίξεις στα οχήματα.
  • Προετοιμασία για την άφιξη στα συνεργεία συνδεδεμένων και στη συνέχεια αυτόνομων οχημάτων.
  • Ενθάρρυνση των επαγγελματιών επισκευαστών να διαφοροποιήσουν τις δραστηριότητές τους.

ΜΙΑ ΠΛΗΡΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Το 2017, η επιχείρηση αντιμετωπίστηκε σε 4 βασικά θέματα που αποτέλεσαν σημείο σύγκλισης για κατασκευαστές, ΟΕΜ, διανομείς, εταιρείες παροχής υπηρεσιών επισκευών και νέους φορείς της βιομηχανίας που ασχολούνται με την κινητικότητα.

Ένα ολοκαίνουριο γεγονός πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου, αφιερωμένο σε συζητήσεις υψηλού επιπέδου με θέμα: Αυτόνομα οχήματα: ποιες είναι οι προκλήσεις για την κοινωνία μας; Οργανωμένο από τις Γαλλικές Βιομηχανίες Εξοπλισμού Οχημάτων (FIEV), τη Γαλλική Ένωση Οδικών Εξοπλισμών (SER), την Εταιρεία Μηχανικών Αυτοκινητοβιομηχανιών (SIA) και τη Γαλλική Ένωση Οδικών Μεταφορών (URF), το συνέδριο αυτό προσέφερε μια σειρά διαφορετικών μορφών ομιλίας, την παρουσία εμπειρογνωμόνων της βιομηχανίας και πολιτικών εκπροσώπων, σε διάφορα θέματα όπως οι αυτόνομες τεχνολογίες οχημάτων, ο αυτόνομος εξοπλισμός οχημάτων και ο οδικός εξοπλισμός, η κινητικότητα του αύριο κλπ.
Όσον αφορά τις διεθνείς επιχειρήσεις, η EQUIP AUTO κατέγραψε τη συμμετοχή εκθετών από 40 χώρες όπως η Κίνα, η Ιταλία, η Γερμανία, οι Κάτω Χώρες, η Ισπανία, η Πολωνία, η Τουρκία, το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ταϊβάν, η Τυνησία, η Πορτογαλία κλπ. Υπήρχαν επίσης 14 διεθνή περίπτερα που εκπροσωπούσαν την Κίνα, το Ιράν, το Μαρόκο, τις Κάτω Χώρες, την Πολωνία, τη Ρωσία, την Ισπανία, την Ταϊβάν, την Τυνησία και την Τουρκία.

ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Η καινοτομία είναι ένα πολύ αναμενόμενο θέμα για όλους τους παράγοντες της αγοράς και επισημάνθηκε και πάλι στην EQUIP AUTO μέσω πρωτοβουλιών υψηλής προβολής:

  • Το Διεθνές Grand Prix για την Αυτοκινητοβιομηχανία, που οργανώθηκε γύρω από οκτώ νέες κατηγορίες, σε κάθε μία από τις οποίες απονεμήθηκε ένα χρυσό τρόπαιο από μια κριτική επιτροπή με περισσότερους από 50 δημοσιογράφους από 15 χώρες. Ακριβώς όπως σε κάθε έκδοση, τα βραβεία συμπληρώνονται από τα εκλεγμένα «αγαπημένα» των διεθνών μέσων ενημέρωσης.
  • Το Πάρκο Καινοτομίας & Εκκίνησης, το οποίο συγκεντρώνει 34 νεοσύστατες επιχειρήσεις ή καινοτόμες εταιρείες που συμβάλλουν με λύσεις τόσο σε αυτοκινητιστές όσο και σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην κινητικότητα αγαθών και ανθρώπων.
  • Τα εργαστήρια σεμιναρίων που διοργανώνει η GNFA (Εθνική Ένωση για την Εκπαίδευση Αυτοκινήτου) σχετικά με νέες τεχνολογίες και παρουσιάσεις από τους εκθέτες στους χώρους Κατάρτισης και Επιδείξεων. Ένας μεγάλος αριθμός θεμάτων αφιερωμένων στην καινοτομία, παρουσιάστηκαν στο χώρο του τηλεοπτικού στούντιο.
    Η καινοτομία προωθήθηκε επίσης προς ένα νεότερο κοινό μέσω της ειδικής εκδήλωσης monjob @ futurauto, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου και καλωσόρισε τους σπουδαστές κορυφαίων σχολών μηχανικής να συναντηθούν με όσους σχεδιάζουν και αναπτύσσουν αυτοκίνητα και κινητικότητα του αύριο. Στόχος αυτών των συναντήσεων ήταν να δείξουν στους μαθητές τον πλούτο και τη ζωτικότητα της αυτοκινητοβιομηχανίας και την ποικιλία των επαγγελμάτων και των σταδιοδρομιών που προσφέρει.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Εκθέτες 1,400 εκθέτες και μάρκες π.χ. κατασκευαστές, διανομείς και εισαγωγείς από τους τομείς: Ανταλλακτικά, εξοπλισμός και εξαρτήματα, ελαστικά, ζάντες και αξεσουάρ, λιπαντικά και προϊόντα φροντίδας, αμάξωμα και βαφές, συντήρηση και δίκτυα διανομής, υπηρεσίες συνδεδεμένης κινητικότητας (ασφαλιστές, χρηματοδότηση, χειριστές τηλεματικής, εταιρείες μίσθωσης και διαχείρισης στόλου, κλπ), υπηρεσίες για επαγγελματίες, επισκευή, συντήρηση, εργαλεία, διαγνωστικά, ρυμουλκά, πλύσιμο, μεταχειρισμένα κλπ.

Visitors Περισσότεροι από 95,000 επαγγελματίες
Εταιρείες επισκευής, συντήρησης και υπηρεσιών, εταιρείες εμπορίου και διανομών, κατασκευαστές, Repair, maintenance, service companies; Trade and distribution companies; Manufacturers; εμπορικοί φορείς, τύπος, σχολεία και φορείς κατάρτισης κλπ.

ΕΝΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΓΕΓΟΝΟΣ

Ένα από τα καθοριστικά χαρακτηριστικά της έκδοσης του 2017 ήταν η επιστροφή στην πρωτεύουσα και στην Εκθεσιακό Κέντρο Porte de Versailles. Η προσφορά του διατηρήθηκε χάρη στους πιστούς εκθέτες και τους πολυάριθμους ενδιαφερόμενους σε αυτόν τον τομέα, όπως Alliance Automotive Group, Delphi, Faurecia, Mann Filter, Nexus, PPG, Robert Bosch France, SKF, Tenneco, Total Wash, Valeo και Würth, για να αναφέρουμε μερικούς.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΤΟ 2019

Καθώς έκλεισαν την έκθεση απευθυνόμενοι μέσω της τηλεόρασης EQUIP AUTO, οι Jacques Mauge και Patrick Cholton ευχαρίστησαν και συγχάρηκαν όλους τους εκθέτες για τη δυναμική τους προσέγγιση και τη δική τους δέσμευση για τις 5 ημέρες της έκθεσης.

Ανυπομονούμε να σας δούμε στην Έκθεση του Παρισιού τον Οκτώβριο του 2019.

Img fbEQUIP

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tagged under

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin