Η Toyota και η May Mobility λανσάρουν δωρεάν αυτόνομη υπηρεσία μεταφοράς

Η Toyota Mobility Foundation (TMF), η Energy Systems Network (ESN) και η Indiana Economic Development Corporation (IEDC), έχουν συνεργαστεί με την May Mobility, έναν προγραμματιστή ανάπτυξης και εξέλιξης αυτόνομης τεχνολογίας οχημάτων (AV) και λειτουργιών μεταφοράς, για να ξεκινήσει μια δωρεάν αυτόνομη υπηρεσία μεταφοράς στην Κεντρική Ιντιάνα, ΗΠΑ.

Η δωρεάν υπηρεσία αποτελεί μέρος του project TMF’s μαζί με την Together in Motion Indiana. Άρχισε να λειτουργεί στις αρχές Ιουνίου και εξυπηρετεί τις κοινότητες της πόλης Indianapolis και Indiana University – Purdue University Indianapolis (IUPUI). Το Together in Motion είναι μια πρωτοβουλία που συγκεντρώνει τους ενδιαφερόμενους για να ελέγξουν τη διαλειτουργικότητα των καινοτομιών στην κινητικότητα και να διευκολύνουν την αποτελεσματική κυκλοφορία ανθρώπων και αγαθών

«Στη May Mobility, η αποστολή μας είναι να προσφέρουμε ασφαλείς, προσβάσιμες και αξιόπιστες λύσεις κινητικότητας σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Edwin Olson, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της May Mobility. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε την τεχνολογία AV στην Κεντρική Ιντιάνα μέσω της συνεργασίας μας με την Toyota Mobility Foundation, την Energy Systems Network και την IndyGo.»

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στο κοινό και διαθέτει πέντε οχήματα Lexus RX 450h και ένα λεωφορείο Polaris GEM προσβάσιμο σε αναπηρικά αμαξίδια εξοπλισμένο με την αυτόνομη τεχνολογία της May Mobility. Υπάρχουν εννέα καθορισμένες στάσεις στην Ινδιανάπολη, καθεμία από τις οποίες αναγνωρίζεται από μια πινακίδα που παρέχει πληροφορίες διαδρομής και έναν σαρώσιμο κωδικό QR που οδηγεί στον ιστότοπο Together in Motion Indiana.

Μέσω του κωδικού QR, οι αναβάτες μπορούν να μάθουν περισσότερα για την τεχνολογία May Mobility και τη διαδρομή μεταφοράς. Τα λεωφορεία φτάνουν σε διαστήματα 10 έως 15 λεπτών σε περιστρεφόμενο βρόχο. Η διαδρομή σχεδιάστηκε για να αυξήσει τις επιλογές κινητικότητας παρέχοντας σύνδεση από το σταθμό του Βερμόντ - κατά μήκος της κόκκινης γραμμής του IndyGo - σε περιοχές δυτικά του κέντρου. Επιπλέον, η διαδρομή περιβάλλει το πανεπιστήμιο IU Health University και το Riley Hospital for Children. Οι αναβάτες μπορούν να προγραμματίσουν τις διαδρομές τους στους Χάρτες της Google και να δουν ζωντανές ενημερώσεις στην τοποθεσία του λεωφορείου.

«Το IndyGo υπάρχει για να συνδέσει την κοινότητά μας με οικονομικές και πολιτιστικές ευκαιρίες μέσω ασφαλών, αξιόπιστων και προσβάσιμων εμπειριών κινητικότητας», δήλωσε ο Lesley Gordon, αντιπρόεδρος επικοινωνιών και μάρκετινγκ στην IndyGo. «Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις γνώσεις και την εμπειρία μας με την ομάδα στην May Mobility και να συνεργαστούμε με αυτούς τους ηγέτες του κλάδου που επιδιώκουν να βελτιώσουν το οικοσύστημα κινητικότητας της Κεντρικής Ιντιάνας».

Πριν από το άνοιγμα της υπηρεσίας μεταφοράς προς το κοινό, η May Mobility παρείχε στους κατοίκους της Ινδιανάπολης και στους επισκέπτες της εβδομάδας αγώνων Indy 500 δωρεάν διαδρομές 10 λεπτών κατά μήκος μιας ειδικής διαδρομής επίδειξης κοντά στο Indiana Statehouse. Περισσότεροι από 60 συμμετέχοντες βίωσαν την υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο AV σε ένα Lexus RX 450h εξοπλισμένο με την αυτόνομη τεχνολογία της May Mobility.

Στην επόμενη φάση της πρωτοβουλίας, η May Mobility θα λειτουργήσει μια διαδρομή μεταφοράς με λεωφορείο AV στο Fishers της Ιντιάνα. Αυτή η υπηρεσία πρόκειται να ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2021.

Toyota and May Mobility launch free autonomous shuttle service | Autonomous Vehicle International

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tagged under

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin