Η Toyota θα δοκιμάσει κινητήρα υδρογόνου στο μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η Toyota αποκάλυψε σχέδια για μεταφορά τεχνολογίας κινητήρων υδρογόνου στα επιβατικά οχήματα στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να κινηθεί προς την κινητικότητα ουδέτερου άνθρακα. Ο ιαπωνικός OEM έχει εγκαταστήσει τον κινητήρα σε ένα αγωνιστικό όχημα με βάση ένα Corolla, το οποίο θα εισαγάγει στη σειρά 2021 Super Taikyu κάτω από το πανό του Orc Rookie Racing.

Η Toyota σκοπεύει να ακονίσει τον πρωτότυπο κινητήρα της, που παράγει ισχύ μέσω της καύσης υδρογόνου χρησιμοποιώντας τροποποιημένα καύσιμα βενζίνης και συστήματα ψεκασμού, στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, προκειμένου να συμβάλει στην υλοποίηση της βιώσιμης κινητικότητας.

Εκτός από την καύση λαδιού κινητήρα κατά την οδήγηση, ο κινητήρας υδρογόνου του OEM θα εκπέμπει μηδέν CO2 κατά τη χρήση. Ο αυξημένος ρυθμός καύσης επιτρέπει επίσης μεγαλύτερη ανταπόκριση. Η Toyota πιστεύει επίσης ότι ο θόρυβος και οι δονήσεις που παράγουν οι κινητήρες υδρογόνου μπορούν να βελτιώσουν την εμπλοκή του οδηγού.

Προβλέπεται ότι το αγωνιστικό όχημα με κινητήρα υδρογόνου θα τροφοδοτείται κατά τη διάρκεια αγώνων χρησιμοποιώντας υδρογόνο που παράγεται στο ερευνητικό πεδίο Fukushima Hydrogen Energy στο Namie, Νομός Φουκουσίμα.

Δείτε το σχετικό Video

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin