Συνέντευξη: Α. Παγτζόγλου - Ιδιοκτήτη της επιχείρησης AUTO MASTER στις Συκιές Θεσσαλονίκης εξειδικευμένος στα Υβριδικά Οχήματα

patzoglou 6
Το διάστημα 2004-2007 εργάστηκα ως μηχανικός  στην αντιπροσωπεία TOYOTA – LEXUS Αλεξανδρίδης. Το 2007 ξεκίνησα να εργάζομαι πάλι ως μηχανικός στην αντιπροσωπεία TOYOTA Άγγελος όπου και ξεκίνησε η ενασχόλησή μου με τις διαγνώσεις και τον χειρισμό εξειδικευμένου εξοπλισμού για διαγνώσεις. Τον Οκτώβριο του  2013 η διαρκής ανάγκη μου για εξέλιξη με οδήγησε στην απόφαση να δημιουργήσω το δικό μου συνεργείο.

Έχετε επιχείρηση Ανταλλακτικών ή και Συνεργείο;

Η βασική μας δραστηριότητα είναι συνεργείο επισκευής Υβριδικών και Συμβατικών οχημάτων.

Εμπορεύεστε αναλώσιμα ή εξειδικευμένα ανταλλακτικά;

Εμπορευόμαστε εξειδικευμένα ανταλλακτικά υβριδικών. Επιπλέον εμπορευόμαστε επιμέρους εξαρτήματα για την επισκευή ολοκληρωμένων συστημάτων, όπως για παράδειγμα, μονάδες ABS, καντράν, μονάδες διαχείρισης, inverter, καλωδιώσεις υψηλής τάσης, υβριδικές μπαταρίες.

Τι είδους ανταλλακτικά μεταχειρισμένα, ανακατασκευασμένα και από την εγχώρια αγορά ή τα εισάγετε;

Στις περισσότερες περιπτώσεις η επισκευή – ανακατασκευή πραγματοποιείται από εμάς με εξαρτήματα εισαγωγής. Όταν η επισκευή δεν είναι εφικτή, είτε λόγω βλάβης, είτε ασύμφορου κόστους, τότε προχωράμε σε εισαγωγή ανταλλακτικού.

Έχετε την εξειδίκευση να συντηρείτε και να επισκευάζετε όλα τα υβριδικά ή μόνο συγκεκριμένες μάρκες;

Η εξειδίκευσή μας αφορά TOYOTA & LEXUS. Βραχυπρόθεσμός στόχος η ενασχόληση με την υβριδική τεχνολογία όλων των εταιριών.

Εξειδικεύεστε στην επισκευή ή στην αντικατάσταση υβριδικών μπαταριών;

Είμαστε σε θέση να επισκευάσουμε, αλλά και να αντικαταστήσουμε. Εξαρτάται πάντα από την διάγνωση.

Πως κάνετε τους ελέγχους και τις μετρήσεις; Διαθέτετε εξειδικευμένο εξοπλισμό;

Διαθέτουμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που απαιτείται, για να έχουμε αξιόπιστο αποτέλεσμα στην τελική διάγνωση.

Εργοστασιακά ο ανεμιστήρας ψύξης λειτουργεί μέχρι και σε 6 ταχύτητες. Γιατί κρίνατε απαραίτητο να κάνετε δικές σας παρεμβάσεις στο σύστημα ψύξης της υβριδικής μπαταρίας;

Κάνοντας ελέγχους και επισκευές της μπαταρίας - στον πάγκο εργασίας- παρατηρήθηκε πως σε κάποιες θερμοκρασίες είχε καλύτερη απόδοση – συμπεριφορά. Στις δοκιμές που έγιναν, αφού τοποθετήσαμε την μπαταρία στο αυτοκίνητο, διαπιστώσαμε πως ο ανεμιστήρας φροντίζει την αποφυγή υπερθέρμανσης αλλά όχι την διασφάλιση της σωστής λειτουργίας για την καλύτερη απόδοση.

Ποια θεωρείτε την απόλυτη εξειδίκευσή σας σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά; Πχ. το να αλλάξετε κατεστραμμένα στοιχεία σε μια υβριδική μπαταρία είναι μια εξειδίκευση και εξοικονόμηση στην τσέπη του πελάτη σας;

Κάνουμε έλεγχο με εξειδικευμένο εξοπλισμό και όχι με κοινό πολύμετρο. Επιπλέον, οι γνώσεις μας δεν περιορίζονται μόνο στις μπαταρίες αλλά σε ό,τι περιλαμβάνει το υβριδικό σύστημα: inverter, ηλεκτροκινητήρες, εγκεφάλους, καλώδια υψηλής τάσης.

Γνωρίζετε το Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ ως εκπαιδευτικό Οργανισμό; Τι μήνυμα θα στέλνατε στους συνάδελφούς σας επισκευαστές και αναγνώστες της 52 χρονών Τεχνικής εφημερίδας «Το Συνεργείο»;

Το γνωρίζω και έχω παρευρεθεί σε κάποια σεμινάρια. Για να κρατήσουμε τον κλάδο σε ένα υψηλό επίπεδο, οφείλουμε να εκπαιδευόμαστε και να ενημερωνόμαστε διαρκώς.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored facebook logored YouTube redr Twitter

linkedin