Ο Κ. Αντωνιάδης πρόεδρος του “Σωματείου Συνεργείων Ναυπάκτου” μιλάει για όλους και για όλα

Η εφημερίδα “To Συνεργείο” συνεχίζοντας την σειρά συνεντεύξεων στον επισκευαστικό κλάδο του αυτοκινήτου βρέθηκε στη Ναύπακτο και μίλησε με τον Κ. Αντωνιάδη. Ο Κώστας Αντωνιάδης είναι φανοβαφέας με δικό του ιδιόκτητο συνεργείο στην πανέμορφη πόλη της Ναυπάκτου.

ANT2

Ονομάζομαι Αντωνιάδης Κωνσταντίνος, γεννήθηκα στη Ναύπακτο Αιτωλοακαρνανίας στις 26/07/1967 όπου και μεγάλωσα μέχρι την ηλικία των 16 χρόνων. Τότε ήταν που πήρα την απόφαση να ακολουθήσω το επάγγελμα του φανοβαφέα κι έφυγα για την Αθήνα το 1983. Εκεί σπούδασα στον ΟΑΕΔ Μαθητείας απ’ όπου και τελείωσα το 1987. Εκπαιδεύτηκα κι εργάστηκα σε διάφορες αντιπροσωπείες όπως η BMW, η CITROEN και η MERCEDES. Έχω κάποιες γνώσεις όσον αφορά την αγγλική γλώσσα κι είναι κάτι στο οποίο συνέβαλε και η δουλειά μου. Είμαι ενεργό μέλος στο Σωματείο Συνεργείων Ναυπάκτου και τα τελευταία 8 χρόνια πρόεδρος σε αυτό. Από το 1997 έως και σήμερα διατηρώ ανεξάρτητο φανοβαφείο στη Ναύπακτο.

Κύριε Αντωνιάδη πως είναι τα πράγματα στην επαρχία; Υπάρχουν δουλειές;

Η επαρχία όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε έχει τα καλά της έχει όμως και τις πίκρες της. Οι δυσκολίες του κλάδου μας λόγω επαρχίας είναι αρκετές, όμως η ποιότητα ζωής εδώ δε συγκρίνεται με αυτή της Αθήνας. Όσον αφορά τις δουλειές θα ήθελα να σας πω ότι είμαι από τους ανθρώπους που σκέφτονται θετικά. Έπειτα από όσα έχουν συμβεί στη χώρα μας την τελευταία δεκαετία σίγουρα δε μπορούμε να έχουμε τις ίδιες απαιτήσεις, όμως μέσα από σκληρή δουλειά κι αγάπη προς το επάγγελμά μας μπορούμε να φέρουμε εις πέρας τις υποχρεώσεις μας με τις δουλειές που έχουμε.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε ως συνεργεία στην τοπική κοινωνία της Ναυπάκτου;

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν συνεργεία στη Ναύπακτο, αλλά και σε όλη την Ελλάδα πιστεύω πως είναι ότι τα νέα παιδιά δεν τείνουν να ακολουθήσουν τα επαγγέλματα του κλάδου μας.

Διαχωρίζοντας υπηρεσίες και προϊόντα, στο κομμάτι των ανταλλακτικών αντιμετωπίζετε προβλήματα; Είναι γνήσια ή ιμιτασιόν, ή χρησιμοποιείτε και μεταχειρισμένα;

Σίγουρα λόγω επαρχίας αντιμετωπίζουμε προβλήματα διαθεσιμότητας με αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστέρηση στις παραδόσεις των οχημάτων. Κατόπιν συμφωνίας με τον πελάτη αποφασίζουμε για την ποιότητα των ανταλλακτικών κι εφόσον δεν υπάρχουν μεταχειρισμένα ή ιμιτασιόν βάζουμε γνήσια.

Συνεργάζεστε με ασφαλιστικές εταιρείες; Εκεί πως είναι τα πράγματα;

Συνεργαζόμαστε τελικά με τις ασφαλιστικές εταιρείες; Ορισμένες μας πληρώνουν στην ώρα τους και κάποιες άλλες είναι της υπομονής. Είναι στενάχωρο να βλέπεις τον κόπο σου να χάνεται μέσα στους αριθμούς. Για παράδειγμα μπορεί να έχει κοπεί το παραστατικό για κάποια ζημιά να έχει πληρωθεί από εμάς ο απαιτούμενος φόρος αλλά η ασφαλιστική να καθυστερήσει την πληρωμή κι αρκετές φορές το ποσό να είναι λιγότερο από αυτό που έχουμε συμφωνήσει με βάση το παραστατικό. Παρ’ όλα αυτά ελπίζουμε πάντα για κάτι καλύτερο.

Πόσα μέλη έχει το Σωματείο σας και πόσα είναι ενεργά;

Το Σωματείο μας αποτελείται από σαράντα (40) μέλη εκ των οποίων τα είκοσι-πέντε (25) είναι ενεργά. Σίγουρα μπορούμε και καλύτερα είναι κάτι που προσπαθούμε συνεχώς.

Υπάρχει στήριξη από τη βάση ή οι συνάδελφοι δεν ασχολούνται με το σωματείο και τα κοινά σας προβλήματα;

Το πενταμελές του σωματείου μας είναι ενεργό και προσπαθεί με κάθε τρόπο να προσεγγίσει τους συναδέλφους ώστε να μπορούμε να είμαστε παρόντες στις γενικές συνελεύσεις αλλά και σε όλες τις δραστηριότητές μας. Τα προβλήματα μας είναι κοινά και μέσα από τη συζήτηση μπορούν να βρεθούν λύσεις γιατί όπως είναι γνωστό σε όλους «Η ισχύς εν τοι ενώσει».

ANT3

Υπάρχουν παράνομα συνεργεία στην περιοχή και πώς τα αντιμετωπίζετε όταν σας ανταγωνίζονται ευθέως κι αδιακρίτως;

Φυσικά κι έχουμε στην περιοχή μας παράνομα συνεργεία δε νομίζω πως υπάρχει περιοχή στην Ελλάδα χωρίς αυτά. Για μια μικρή πόλη σαν τη Ναύπακτο ο αριθμός τους είναι μεγάλος καθώς ξεπερνά το μισό των νόμιμων επιχειρήσεων. Ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο αυτό πρόβλημα είναι να διαφημίσουμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο τα δικά μας καταστήματα. Έχουμε δημιουργήσει μια ιστοσελίδα synergeianafpaktou.blogspot.gr στην οποία είναι αναρτημένες οι κάρτες αλλά και φωτογραφίες/βίντεο των καταστημάτων των μελών μας με σκοπό την ανάδειξη των εγκαταστάσεων, μηχανημάτων κι όλων των παροχών που διαθέτει το κάθε συνεργείο. Σε καμία περίπτωση με αυτό τον τρόπο δεν εξαφανίζονται τα παράνομα όμως δείχνουμε στον καταναλωτή ποια είναι η ποιοτική διαφορά μας με στόχο να αποκτήσουμε την εμπιστοσύνη για το όχημά του.

Ως ένας έμπειρος φανοβαφές (με εξαιρετικά καλό όνομα ως επαγγελματίας και ως άνθρωπος) όσον αφορά τις νέες τεχνολογίες που αλλάζουν κάθε μέρα τα δεδμένα και αφορούν παθητική ασφάλεια, πρόσθετους αερόσακους, υβριδικά και υψηλή τάση, αμαξώματα από αλουμίνιο ή ανθρακονήματα και τις επισκευές τους, τι κάνετε; Υπάρχει πρόβλημα;

Ένας επαγγελματίας φανοβαφέας με μεγάλη εμπειρία στο χώρο χρειάζεται κι αυτός συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση όσον αφορά τις νέες τεχνολογίες των αμαξωμάτων. Έτσι προσπαθούμε να ενημερωνόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο κι οφείλουμε να γνωρίζουμε για την επισκευή κάθε είδους αμαξώματος.

Στα μέλη του σωματείου σας προσφέρετε υπηρεσίες εκπαίδευσης και ενημέρωσης;

Τα τελευταία χρόνια το σωματείο μας είναι ενεργό στον τομέα της εκπαίδευσης και της ενημέρωσης των μελών του. Έχουμε υλοποιήσει αρκετά σεμινάρια δια βίου εκπαίδευσης μέσω ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ καθώς και διάφορες ημερίδες.

Στο θέμα του ΗΜΑ οι συνάδελφοι σας έχουν συμμορφωθεί ή είναι ανημέρωτοι;

Οι συνάδελφοι στο θέμα του ΗΜΑ είναι πλήρως ενημερωμένοι αρχικά από τη γενική μας συνέλευση που έγινε και υπήρξε σύνδεση μέσω webinar με εκπρόσωπο του ΗΜΑ και του περιοδικού του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ καθώς κι από άλλες γενικές συνελεύσεις κι ενημερώσεις μέσω της ιστοσελίδας μας.

Υπάρχει κάποιο μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στους συναδέλφους σας;

Το μήνυμα που θα ήθελα να μεταφέρω στους συναδέλφους μου είναι το ίδιο με αυτό που μετέφερε και σε εμένα ο κύριος Γιώργος Καπετανάκης (παλιός μου καθηγητής) στην ομιλία του στην 4η ΠανΠελοποννησιακή Ημερίδα Επιχειρηματικότητας που έγινε στο Ναύπλιο.
«Στη ζωή υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: οι αισιόδοξοι και οι απαισιόδοξοι. Οι απαισιόδοξοι έχουν συνήθως δίκιο. Αν όμως η ανθρωπότητα έφτασε ως εδώ το χρωστάει στους αισιόδοξους».

Ευχαριστούμε τον Κ. Αντωνιάδη για την συνέντευξη που μας παραχώρησε και ευχόμαστε πραγματικά να κατευοδωθούν όλες του οι προσπάθειες.

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored facebook logored YouTube redr Twitter

linkedin