Τι είναι η SuperBattery που αναπτύσσει η Skeleton Technologies και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καρλσρούης;

Η Skeleton Technologies, ο παγκόσμιος ηγέτης στην αποθήκευση ενέργειας με υπερπυκνωτές με βάση το γραφένιο, συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καρλσρούης, ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα στη Γερμανία, για να ολοκληρώσει την ανάπτυξη της SuperBattery, μιας πρωτοποριακής μπαταρίας γραφενίου που έχει χρόνο φόρτισης 15 δευτερολέπτων.

Αυτός ο εξαιρετικά γρήγορος χρόνος φόρτισης σε συνδυασμό με κύκλους φόρτισης που υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες καθιστούν την SuperBattery μια τέλεια λύση για τα τρία κύρια ζητήματα που επηρεάζουν τα ηλεκτρικά οχήματα, αυτά είναι: οι αργοί χρόνοι φόρτισης, η υποβάθμιση της απόδοσης της μπαταρίας σε συνάρτηση με τον χρόνο και το άγχος της αυτονομίας.

Το βασικό σημείο διαφοροποίησης για την SuperBattery είναι ένα κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την Skeleton υλικό άνθρακα που έχει την ονομασία Curved Graphene, που επιτρέπει την εφαρμογή της υψηλής ισχύος και της μεγάλης διάρκειας ζωής των υπερπυκνωτών σε μια μπαταρία γραφενίου. Οι υπερπυκνωτές αναδεικνύονται ολοένα και περισσότερο ως η ιδανική συμπληρωματική τεχνολογία για τις μπαταρίες ιόντων λιθίου, όπως αποδεικνύεται επίσης από την εξαγορά εκ μέρους της Tesla της εταιρίας κατασκευής υπερπυκνωτών Maxwell Technologies με την προσδοκία να βελτιώσει τις μπαταρίες που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρικά οχήματα της.

Ο CEO της Skeleton Technologies Taavi Madiberk σχολίασε:

«Η συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών εταιρειών αποθήκευσης ενέργειας είναι το κλειδί ώστε η ΕΕ να είναι παγκόσμιος ηγέτης στην αποθήκευση ενέργειας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να κάνουμε γνωστό ότι υπογράψαμε συμφωνία ανάπτυξης της SuperBattery με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καρλσρούης και ότι θα συνδυάσουμε τις δυνάμεις μας για να διαθέσουμε στην αγορά μια τεχνολογία που θα απογειώσει τις υπάρχουσες λύσεις φόρτισης EV.»

SuperBattery 2

Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καρλσρούης (ΚΙΤ) είναι ένας πολύ γνωστός παράγοντας στην ανάπτυξη τεχνολογιών αποθήκευσης ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, οι συνεργίες μεταξύ της Skeleton και του KIT θα χρησιμοποιηθούν για να κάνουν διαθέσιμες στην αγορά τις τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας επόμενης γενιάς, όπως είναι η SuperBattery.

Ο Maximilian Fichtner, επικεφαλής της Ερευνητικής Μονάδας στο KIT και διευθυντής στο Helmholtz-Institute Ulm λέει: «Βλέπουμε τη Skeleton ως έναν τέλειο συνεργάτη που ταιριάζει στο σκοπό μας. Η Skeleton είναι τόσο ευέλικτη και αρκετά μεγάλη για να αναπτύξει μια νέα διαδικασία, να μεταφέρει τις γνώσεις μας σε ένα προϊόν και να το φέρει στην αγορά.»

«Η SuperBattery θα αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού στην αυτοκινητοβιομηχανία. Μαζί με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου, τα έχουν όλα: υψηλή ενέργεια και πυκνότητα ισχύος, μεγάλη διάρκεια ζωής και χρόνο φόρτισης 15 δευτερολέπτων », προσθέτει ο Taavi Madiberk.

Η SuperBattery έχει ήδη συγκεντρώσει την προσοχή του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και των μεταφορών. Πρόσφατα, η Skeleton Technologies υπέγραψε επιστολή πρόθεσης 1 δισ. Ευρώ με έναν κορυφαίο κατασκευαστή αυτοκινήτων για να φέρει αυτήν την τεχνολογία στην αγορά.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin