Στην StoreDot το Βραβείο Νέου Καινοτόμου Προϊόντος της Frost & Sullivan για την Τεχνολογία Εξαιρετικά Γρήγορης Φόρτισης Μπαταριών

Η StoreDot, ο πρωτοπόρος της τεχνολογίας εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης (XFC) μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα (EV), αναγνωρίστηκε ως ο ηγέτης καινοτομίας νέων προϊόντων στην ευρωπαϊκή βιομηχανία ταχείας φόρτισης μπαταριών από την Frost & Sullivan.

Το βραβείο Βέλτιστων Πρακτικών αναγνωρίζει τον κρίσιμο ρόλο της τεχνολογίας μπαταριών XFC (Εξαιρετικά Ταχείας Φόρτισης) της StoreDot στην επιτάχυνση της μετάβασης σε ηλεκτρικά οχήματα (EV) ξεπερνώντας ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για τη μαζική υιοθέτηση - το άγχος της αυτονομίας και της ταχύτητας φόρτισης. Υπογραμμίζει επίσης την ισχυρή πεποίθηση της Frost & Sullivan ότι η StoreDot, η οποία πρόσφατα παρήγαγε τα πρώτα δείγματα μπαταρίας στον κόσμο, που φορτίζεται εντός πέντε λεπτών, και έχει την υποστήριξη των στρατηγικών συνεργατών όπως είναι οι εταιρίες BP, Daimler, Samsung Ventures και TDK, έχει τα απαραίτητα δομικά στοιχεία για να επιτύχει ταχεία εμπορευματοποίηση.

Τα βραβεία Βέλτιστων Πρακτικών της Frost & Sullivan επιδιώκουν να αναγνωρίσουν άτομα ή εταιρείες που έχουν επιτύχει μια καινοτόμο ή ανατρεπτική ανακάλυψη στον τομέα τους. Η StoreDot έλαβε το βραβείο για την πρωτοποριακή τεχνολογία FlashBattery XFC που μπορεί να φορτίσει ένα EV σε μόλις πέντε λεπτά, τον ίδιο χρόνο που χρειάζεται για να ανεφοδιαστεί ένα συμβατικό όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης για να κινηθεί για μια απόσταση έως 300 μίλια.

StoreDot 2

Αυτή η ανακάλυψη επιτυγχάνεται αντικαθιστώντας τον γραφίτη στην άνοδο του στοιχείου με μεταλλοειδή νανοσωματίδια και άλλες οργανικές ενώσεις για να ξεπεραστούν σημαντικά ζητήματα όπως αυτά της ασφάλειας, της διάρκειας ζωής της μπαταρίας και της διόγκωσης κατά τη διαδικασία της φόρτισης. Συγκεκριμένα, οι αναλυτές της Frost & Sullivan σημείωσαν τη μοναδική ικανότητα της τεχνολογίας FlashBattery στο να εξαλείψει προβλήματα όπως είναι η δημιουργία επιστρώσεων, οι θερμικές διακυμάνσεις και η ασταθής φόρτιση.

Η μπαταρία XFC της StoreDot συγκρίθηκε με ανταγωνιστικά προϊόντα σε διάφορα χαρακτηριστικά (π.χ. αντιστοιχία με τις ανάγκες της αγοράς, αξιοπιστία, ποιότητα, τοποθέτηση και σχεδιασμό) και τον αντίκτυπο στους πελάτες. Η StoreDot πέτυχε την καλύτερη αξιολόγηση και στις δύο κατηγορίες, με τη διαπίστωση ότι η τεχνολογία FlashBattery είναι μια "λύση ενιαίας εξυπηρέτησης που προσφέρει μια ασφαλή λύση γρήγορης φόρτισης σε ανταγωνιστική τιμή και έχει την υποστήριξη των ισχυρών εταιρικών συνεργασιών τους με OEM, κατασκευαστές, και παρόχους ενέργειας ".

Η ομάδα έρευνας και ανάπτυξης της StoreDot αποτελείται από περισσότερους από 100 επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένων 34 κατόχων διπλωμάτων PHD, οι οποίοι «προσπαθούν συνεχώς να επιτυγχάνουν διαταραχές στην τεχνολογία FlashBattery», λέει η Frost & Sullivan. Επιπλέον, αναφέρει ότι το ισχυρό και ποικίλο χαρτοφυλάκιο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας του StoreDot, που αποτελείται από 82 παγκόσμια διπλώματα ευρεσιτεχνίας, παρέχει ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά μπαταριών ταχείας φόρτισης.

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, η StoreDot πέτυχε μια παγκόσμια πρωτιά όταν παρουσίασε δείγματα της τεχνολογίας μπαταριών πρώτης γενιάς που κατασκευάστηκαν σε τυπικές γραμμές παραγωγής μπαταριών ιόντων λιθίου. Αυτό εξαλείφει ένα σημαντικό εμπόδιο στην επίτευξη πλήρους εμπορευματοποίησης της τεχνολογίας XFC της StoreDot εξαλείφοντας την ανάγκη για τους συνεργάτες κατασκευής να επενδύσουν σε δαπανηρό εξοπλισμό κατασκευής.

Η Frost & Sullivan σημείωσε ότι ένας άλλος δείκτης της ικανότητας της StoreDot να ανθίζει εμπορικά είναι η εστίασή της στην κάλυψη των αναγκών της μελλοντικής βιομηχανίας EV με τις τεχνολογίες δεύτερης και τρίτης γενιάς.

Η μπαταρία δεύτερης γενιάς της StoreDot, η οποία θα παρουσιαστεί ως πρωτότυπο αργότερα το 2021, περιλαμβάνει μια άνοδο που κυριαρχεί στο πυρίτιο και θα φέρει την τιμή της τεχνολογίας XFC πολύ πιο κοντά στην τιμή των τυπικών μπαταριών ιόντων λιθίου.

Κοιτώντας ακόμη πιο μπροστά, τα στοιχεία τρίτης γενιάς θα χρησιμοποιούν μια υβριδική μορφή τεχνολογιών στερεάς κατάστασης για την παροχή ακραίας ενεργειακής πυκνότητας (XED) ως εξέλιξη στην τεχνολογία XFC, βελτιώνοντας έτσι συνεχώς την οδηγική εμπειρία των EV, παρέχοντας περισσότερα μίλια ανά λεπτό φόρτισης.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin