Η Stellantis ενισχύει τη συνεργασία της με την Toyota Motor Europe

Η Stellantis και η Toyota Motor Europe (TME) ανακοίνωσαν την επέκταση της υπάρχουσας συνεργασίας τους με μια συμφωνία για ένα νέο εμπορικό φορτηγό μεγάλου μεγέθους (LCV), συμπεριλαμβανομένης μιας παραλλαγής BEV. Το νέο όχημα θα είναι ο τρίτος τύπος αμαξώματος βάσει της συμφωνίας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Stellantis θα προμηθεύσει στην TME το μεγάλου μεγέθους εμπορικό φορτηγό στην Ευρώπη. Το νέο όχημα θα παράγεται στα εργοστάσια της Stellantis στο Gliwice της Πολωνίας και στην Atessa της Ιταλίας. Σχεδιασμένο για τα μέσα του 2024, το νέο LCV σηματοδοτεί την πρώτη είσοδο της TME στην κατηγορία επαγγελματικών οχημάτων μεγάλου μεγέθους.

«Η λειτουργική αριστεία αναγνωρίζεται εξ ορισμού σε αυτήν την διευρυμένη συμφωνία», δήλωσε ο Carlos Tavares, Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis. «Με αυτήν την τρίτη επιτυχημένη δέσμευση, η Stellantis επιδεικνύει περαιτέρω την τεχνογνωσία της στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων και στην ανάπτυξη ηλεκτρικής τεχνολογίας μπαταρίας που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει ένα πλήρες φάσμα αναγκών».

Η συνεργασία της Stellantis και της TME ξεκίνησε το 2012 με το μεσαίο LCV της Toyota που παράγεται στο εργοστάσιο Stellantis Hordain στη Γαλλία, και ακολούθησε το 2019 ένα LCV μικρού μεγέθους, που παράγεται στο εργοστάσιο Stellantis στο Vigo της Ισπανίας.

«Είμαστε ευχαριστημένοι που μπορούμε να επεκτείνουμε αυτήν την επιτυχημένη συνεργασία μέσω της εισαγωγής ενός νέου μεγάλου μεγέθους εμπορικού βαν», δήλωσε ο Matt Harrison, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της TME. «Αποτελεί μια σημαντική προσθήκη και ολοκληρώνει την ελαφριά εμπορική μας γκάμα για τους Ευρωπαίους πελάτες της Toyota».

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ
Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης
Αριθμός ΓΕΜΗ: 068362203000

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin