Με τακάκια φρένων Ferodo® χωρίς χαλκό θα εξοπλίζεται το νέο Ford Fiesta

Η Federal-Mogul Motorparts υπερήφανα ανακοινώνει ότι η Ferodo®, θα προμηθεύει τακάκια για την νεότερη γενιά του Ford Fiesta. Τα τακάκια Ferodo Eco-Friction® θα εξοπλίζονται στον μπροστινό άξονα των δημοφιλέστερων μοντέλων Fiesta. Τα φιλικά προς το περιβάλλον, χωρίς χαλκό τακάκια θα δίνουν στους ιδιοκτήτες του νέου Fiesta αυτοπεποίθηση για τον πράσινο χαρακτήρα και την απόδοση φρεναρίσματος του αυτοκινήτου.

Σε συνέχεια της αφοσιωμένης έρευνας πέντε ετών, η Ferodo ήταν η πρώτη που λανσάρισε τακάκια χωρίς χαλκό με την σειρά Eco-Friction. Με δοκιμές σε περισσότερα από 1,500 υλικά και 25 διαφορετικές συνθέσεις, η ανάπτυξη και οι δοκιμές ήταν αυστηρά. Αποτελούμενα από φιλικότερα προς το περιβάλλον υλικά και με σημαντική μείωση στις εκπομπές λεπτών σωματιδίων, τα τακάκια προσφέρουν αυξημένη ασφάλεια, μείωση του θορύβου και την καλύτερη απόδοση στην κατηγορία τους.

“Είναι σημαντικό που ακόμη ένας κατασκευαστής υιοθετεί τα τακάκια Eco-Friction, ειδικότερα σε ένα δημοφιλές μοντέλο όπως το Ford Fiesta,” εξηγεί η Gozde Kirali, Brand Manager, Braking, Federal-Mogul Motorparts EMEA. “Οι αλλαγές στη νομοθεσία καθιστούν αναγκαία την μείωση της περιεκτικότητας σε χαλκό στα τακάκια φρένων, έτσι ξεκινήσαμε την ανάπτυξη της λύσης μας μερικά χρόνια πριν και η πρώτη εφαρμογή ήταν το 2014. Αυτό επιδεικνύει την αφοσίωσή μας στο να είμαστε πρωτοπόροι στην βιομηχανία, αναπτύσσοντας τεχνολογία προτού το απαιτήσει η αγορά”.

Τα τακάκια φρένων αποτελούν ένα σύνολο 20 έως 30 διαφορετικών υλικών, καθένα με διαφορετικές λειτουργίες. Κατά την διαδικασία του σχεδιασμού, ήταν ξεκάθαρο ότι δεν υπήρχε κανένα υλικό που από μόνο του θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον χαλκό. Για τον λόγο αυτό, η σειρά Eco-Friction χρησιμοποιεί μια ποικιλία θειούχων μετάλλων, ορυκτών, λειαντικών, ινών, κεραμικών σωματιδίων και τύπους γραφίτη για να επιτύχει τα ίδια χαρακτηριστικά φθοράς και τριβής όπως τα τακάκια με χαλκό.

Τα Ferodo Eco-Friction έχουν αποδεδειγμένη γενεαλογία. Σε δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε έξι μοντέλα οχημάτων, τα αποτελέσματα απέδειξαν ότι τα Eco-Friction παρέχουν έως και 17%* περισσότερη δύναμη πέδησης σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Η κάλυψη της αγοράς είναι επίσης σημαντική, με την τεχνολογία να είναι διαθέσιμη στο 90% της γκάμας προϊόντων της Ferodo, κάνοντας την τον μεγαλύτερο προμηθευτή σε τακάκια φιλικότερα για το περιβάλλον.

Ferodo Eco Friction Pedigree

Το Ford Fiesta παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1976 και, έως σήμερα, έχουν πουληθεί παγκοσμίως περισσότερα από 16 εκατομμύρια Fiesta. Το εντελώς νέο Ford Fiesta παρουσιάστηκε το 2017, περισσότερα από 40 χρόνια μετά το πρωτότυπο.

Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα για τα προϊόντα της Ferodo, συμπεριλαμβανομένης της σειράς Eco-Friction, μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα www.ferodo.com . Για περισσότερο τεχνικό περιεχόμενο και βίντεο εκμάθησης επισκεφθείτε το κανάλι των Garage Gurus στο Youtube. https://www.youtube.com/FMGarageGurusemea

* Πηγή: Δοκιμές  απόστασης φρεναρίσματος που πραγματοποιήθηκαν από το τμήμα Ε&Τ της Federal-Mogul Motorparts και παρακολούθησε η ανεξάρτητη εταιρεία MIRA, UK.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter