Καθαρισμός αισθητήρα Λάμδα και Καταλύτη

‘Ένα πρόβλημα που επηρεάζει κάθε αυτοκίνητο είναι η συσσώρευση των καταλοίπων άνθρακα σε ολόκληρο το σύστημα εξαγωγής καυσαερίων (λάμδα, καταλύτης, τούρμπο, βαλβίδα EGR κ.α.) .

Τα οχήματα που συνήθως διανύουν μικρές αποστάσεις ή είναι εξοπλισμένα με ανακυκλοφορία καυσαερίων, τούρμπο και άμεσο ψεκασμό εμφανίζουν συχνότερα αυτό το πρόβλημα γιατί ο κινητήρας σπάνια φτάνει στην απαιτούμενη θερμοκρασία αυτοκαθαρισμού.

Ένας μολυσμένος αισθητήρας λάμδα δεν μπορεί να καθορίσει σωστά την απαιτούμενη ποσότητα καυσίμου με αποτέλεσμα την αυξημένη κατανάλωση καυσίμου. Επιπλέον , ένας μολυσμένος καταλύτης οδηγεί σε μεγαλύτερες εκπομπές καυσαερίων.

Ειδικότερα τον χειμώνα που η θερμοκρασία μειώνεται, οι συνθήκες οδήγησης αλλάζουν.

Για παράδειγμα, προκειμένου να ζεσταθεί ο εσωτερικός χώρος του αυτοκινήτου πριν το ξεκίνημα , ο κινητήρας λειτουργεί στο ρελαντί περισσότερο χρόνο και συχνότερα με αποτέλεσμα την παρατεταμένη φάση ψυχρής εκκίνησης. Επιπλέον, η ενδεχόμενη παρουσία πάγου ή χιονιού υποχρεώνουν σε οδήγηση χαμηλών ταχυτήτων.

Αυτές οι αλλαγές είναι απόλυτα λογικές , αλλά οδηγούν σε αύξηση καταλοίπων σε ολόκληρο το σύστημα εξαγωγής.

Η PRO-TECHELLAS/BluechemGroup προσφέρει ένα προϊόν που λύνει εύκολα το πρόβλημα.

Λύση
Το ειδικά σχεδιασμένο καθαριστικό υψηλής απόδοσης OXICAT καθαρίζει όλη την μόλυνση από το σύστημα εξαγωγής αποτελεσματικά , χωρίς να βλάπτει τις σωληνώσεις. Ο αισθητήρας οξυγόνου/λάμδα, το τούρμπο, η βαλβίδα EGR και ο καταλύτης απαλλάσσονται αποτελεσματικά από τις ρητίνες, τα βερνίκια και τα κατάλοιπα άνθρακα.

Η τακτική χρήση του OXICAT ανά 3 μήνες εξασφαλίζει μακροπρόθεσμη προστασία ενάντια στην σκληρή μόλυνση. Κατάλληλο για βενζινοκινητήρες, πετρελαιοκινητήρες αλλά και υβριδικούς.

Extra tip: Πέρα από την τακτική εφαρμογή ανά 3 μήνες, συστήνουμε την χρήση του OXICAT κατά το ξεκίνημα και το τέλος κάθε χειμερινής περιόδου

Σε περιπτώσεις πολύς έντονης μόλυνσης του καταλύτη, προτείνουμε το DPF/Catalyst Cleaner.

Ανακαλύψτε περισσότερα πλεονεκτήματα στο www.pro-techellas.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin