Η Volvo χρησιμοποιεί στο 3-κυλινδρο κινητήρα της αισθητήρα Α/F της Denso

H DENSO παρέχει το βασικό εξάρτημα του καινοτόμου 3-κύλινδρου κινητήρα της Volvo

Η συνεχής αφοσίωση της DENSO στην ανάπτυξη προϊόντων επιτρέπει στους κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η Volvo να φέρνουν στην αγορά προηγμένες λύσεις τελευταίας τεχνολογίας. Πρόσφατα, η DENSO διέθεσε τον αισθητήρα A/F για να υποστηρίξει τον νέο 3-κύλινδρο κινητήρα Drive E, ενός από τους μεγαλύτερους ευρωπαίους κατασκευαστές.

Μια πρωτοποριακή έννοια

Σε μια προσπάθεια εξορθολογισμού του σχεδιασμού του κινητήρα, η Volvo θέλησε να δημιουργήσει έναν τύπο μονού κινητήρα για την εκτεταμένη γκάμα των οχημάτων της - κάτι που λίγοι άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων προσπαθούσαν εκείνη τη στιγμή. Για να επιτευχθεί αυτό, χρειάστηκε να καταλήξουν σε μια ευέλικτη σχεδιαστική φιλοσοφία που θα μπορούσε να ταιριάζει τόσο σε μεγάλα όσο και σε μικρά οχήματα, βενζίνης και ντίζελ, καθώς και να πληρούν τα διαφορετικά πρότυπα εκπομπών που απαιτούνται παγκοσμίως.

Λόγω της φήμης της για την παραγωγή καινοτόμων εξαρτημάτων υψηλής ποιότητας, ζητήθηκε από την DENSO να παράσχει τον αισθητήρα A/F (αέρα/καύσιμο) για να υποστηρίξει την αποστολή της Volvo. Με προηγμένη ακρίβεια στη σχεδίαση, ο παρεχόμενος αισθητήρας προσφέρει μεγάλη διάρκεια ζωής χωρίς να θυσιάζει την ποιότητα ή την απόδοση.

Ο αισθητήρας παρέχει επίσης ανίχνευση αστοχίας της ανάφλεξης του κυλίνδρου, εντοπίζοντας γρήγορα αν υπάρχουν ανωμαλίες σε έναν συγκεκριμένο κύλινδρο, συμβάλλοντας στη βελτίωση του ελέγχου του κινητήρα του αυτοκινήτου. Επιπλέον, ο αισθητήρας επιτρέπει στον κινητήρα να φτάσει σε λειτουργία κλειστού βρόχου μετά από ένα κρύο ξεκίνημα μέσα σε 7 δευτερόλεπτα, οδηγώντας σε μειωμένες εκπομπές του οχήματος και βοηθώντας τη Volvo να ανταποκριθεί στα διαφορετικά πρότυπα εκπομπών που απαιτούνται παγκοσμίως.

DENSO Lambda Sensor Packs2

Τεχνολογία αισθητήρα Λάμδα της DENSO

Η DENSO άρχισε να παράγει αισθητήρες λάμδα το 1977 και από τότε έχει γίνει ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές αισθητήρων λάμδα στον κόσμο με αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια συσκευές που μετρούν το μίγμα αέρα/καυσίμου σε αυτοκίνητα παγκοσμίως. Η DENSO παράγει τους παρακάτω τύπους αισθητήρων λάμδα:

  • Αισθητήρες O2 (τύπος μεταγωγής), τόσο δακτυλιοειδείς όσο και επίπεδους
  • Αισθητήρες A/F (γραμμικός τύπος ευρείας ζώνης), τόσο δακτυλιοειδείς όσο και επίπεδοι
  • Αισθητήρες Titania

Το 1996, η DENSO παρουσίασε για πρώτη φορά την τεχνολογία του αισθητήρα A/F, παρέχοντας μια γραμμική έξοδο για την ανίχνευση των επιπέδων οξυγόνου με ποσοτικό τρόπο σε όλες τις περιστάσεις. Αυτό γίνεται σε ένα πολύ ευρύ φάσμα μιγμάτων αέρα-καυσίμου, επιτρέποντας στον υπολογιστή του κινητήρα να αντισταθμίζει με τον πιο αποδοτικό τρόπο.

Ο επίπεδος αισθητήρας δεύτερης γενιάς A/F της DENSO εμφανίστηκε το 2000. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές και γενιές αυτού του αισθητήρα. Σε όλες τις εκδόσεις, διαθέτει ενσωματωμένο θερμαντήρα και στοιχείο αισθητήρα για ταχύτερους χρόνους απόκρισης, ταχύτερη εκκίνηση και πρόσθετες ικανότητες διάγνωσης του κινητήρα (όπως αστοχίας ανάφλεξης κυλίνδρου).

Δέσμευση στην αριστεία

«Ήμασταν ενθουσιασμένοι όταν η Volvo επέλεξε τη DENSO ως μοναδικό προμηθευτή συστημάτων για τη νέα σειρά κινητήρων», εξήγησε ο Ebbo Ruiter, Μηχανικός εφαρμογών στη DENSO. «Η εταιρική σχέση είναι ένα μόνο παράδειγμα για το πώς η κουλτούρα Έρευνας και Ανάπτυξης μπορεί να οδηγήσει σε επαναστατικές εξελίξεις που επεκτείνουν την εμβέλεια της DENSO στην αγορά χωρίς να θυσιάζουν την ποιότητα ή την αξιοπιστία».

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored YouTube redr Twitter