Ελέγχετε τακτικά το σύστημα ψύξης!

Η φθορά αποτελεί ένα πρόβλημα που κάθε ιδιοκτήτης αυτοκινήτου θα αντιμετωπίσει κάποια στιγμή. Δεν επηρεάζει μόνο τα εξαρτήματα  αλλά και τα διάφορα υγρά  όπως π.χ. το υγρό μετάδοσης, το υγρό ψύξης κ.α. Η ειδική κατασκευή των περισσότερων σύγχρονων κινητήρων οδηγεί σε σημαντικά υψηλότερες θερμοκρασίες λειτουργίας και συνεπώς ταχύτερη αλλοίωση του υγρού ψύξης. Το αποτέλεσμα είναι η έλλειψη λίπανσης , η έλλειψη θερμικής αγωγιμότητας και η μειωμένη προστασία από διάβρωση.

Πρόληψη πριν να είναι αργά

Αν το υγρό ψύξης δεν είναι πια σε καλή κατάσταση, παρατηρούνται οι ακόλουθες αλλαγές μετά το ξεκίνημα του κινητήρα:

Ο ανεμιστήρας ψύξης λειτουργεί συχνότερα

  • Το σύστημα θέρμανσης δεν λειτουργεί ικανοποιητικά.
  • Η θερμοκρασία λειτουργίας είναι μόνιμα υψηλότερη ή χαμηλότερη από την φυσιολογική

Όταν μεγαλύτερες ποσότητες από λάσπη, ασβεστώδη υπολείμματα και άλατα έχουν συσσωρευτεί  μέσα στο υγρό ψύξης, προκύπτουν δαπανηρές βλάβες στις αντλίες, τις βαλβίδες και τους θερμοστάτες. Σε σοβαρότερες περιπτώσεις μπορεί να προκληθεί βλάβη στον κινητήρα.

Λάδι στο υγρό ψύξης

Η ελαττωματική φλάντζα κεφαλής κυλίνδρου μπορεί να προκαλέσει ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα: αν το λάδι κινητήρα αναμιχθεί με το υγρό ψύξης σχηματίζεται ένα ιξώδες υγρό που φράζει τις αντλίες, τις βαλβίδες και τους θερμοστάτες προκαλώντας δαπανηρές επισκευές και ζημιές. Το πρόβλημα μπορεί να εντοπιστεί κοιτάζοντας το καπάκι της δεξαμενής του ψυγείου. Αν υπάρχουν κιτρινόλευκα κατάλοιπα, πιθανόν το λάδι να έχει εισχωρήσει στο σύστημα ψύξης.

Προσοχή

αυτός ο έλεγχος να γίνεται μόνο σε κρύο κινητήρα.

Λύση

Το σύστημα 2 συστατικών Radiator Oil Cleaner K1+k2 καθαρίζει ολοκληρωτικά το σύστημα ψύξης αφαιρώντας τα κατάλοιπα λαδιού μακροπρόθεσμα.

Η PRO-TEC Hellas/bluechemGROUP προτείνει την ταυτόχρονη χρήση των Radiator Flush και Radiator Conditioner για την ιδανική απόδοση του συστήματος θέρμανσης-ψύξης!

Σημείωση

Ως γενικός κανόνας, το ψυκτικό υγρό πρέπει να αλλάζεται κάθε 2-3 χρόνια.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored YouTube redr Twitter