Πωλούν σε καταναλωτές, βιομηχανικό υγραέριο αντί για υγραέριο κίνησης

Η νοθεία καλά κρατεί με θύματα τους ανυποψίαστους οδηγούς οι οποίοι το διαπιστώνουν όταν ο κινητήρας του αυτοκινήτου τους υποστεί σοβαρές ζημιές

Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν και όπως αναφέρεται σε τοπική εφημερίδα της Μαγνησίας  ασυνείδητοι με στόχο τον πλουτισμό, πωλούν σε κατόχους Ι.Χ. της Μαγνησίας φθηνό υγραέριο χαμηλής ποιότητας και φορολογίας (βιομηχανικό), αντί υγραερίου κίνησης.

Οι «ξύπνιοι» αποκομίζουν με αυτό τον τρόπο σημαντικό κέρδος από τη διαφορά της τιμής, καθώς το υγραέριο κίνησης κοστίζει 0,80 λεπτά το λίτρο και το βιομηχανικό κοστίζει 0,50 λεπτά το λίτρο, ενώ  οι κάτοχοι των αυτοκινήτων  με υγραέριο κίνησης καλούνται να πληρώσουν σημαντικού κόστους  επισκευές.

Ας σημειωθεί ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης με την χρήση αερίων διαφορετικών προδιαγραφών παθαίνουν σημαντικές ζημιές οι οποίες δυστυχώς γίνονται αντιληπτές από τον χρήστη οδηγό μετά από πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα.

Ενδεικτικό της κακής ποιότητας αερίου είναι η δυσλειτουργία του κινητήρα και κυρίως σε χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρει ο τοπικός τύπος «Στην Ένωση Βενζινοπωλών Μαγνησίας έχουν αναφερθεί ζημιές σε κινητήρες ακόμη και ύψους 1.000 ευρώ, κάτι που συμβαίνει όταν χρησιμοποιείται υγραέριο φθηνής ποιότητας!

Η φοροδιαφυγή από το λαθρεμπόριο υγραερίου κίνησης είναι ένα φαινόμενο που έχει παρουσιαστεί εδώ και πέντε χρόνια. Όμως, το τελευταίο διάστημα λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Σήμερα οι καταναλωτές που προτιμούν το υγραέριο κίνησης είναι πολλοί περισσότεροι λόγω της ανόδου των τιμών του πετρελαίου και της αμόλυβδης.

Ο Σύλλογος Βενζινοπωλών Μαγνησίας αντιλαμβάνεται τα ίχνη που αφήνουν πίσω τους οι επιτήδειοι από τα παράπονα των καταναλωτών που γίνονται ολοένα και με μεγαλύτερη συχνότητα.»
 «Μας απασχολεί έντονα το φαινόμενο. Κάτοχοι οχημάτων διαμαρτύρονται για τις διαφορές στις τιμές του υγραερίου κίνησης από σημείο πώλησης σε σημείο πώλησης. Δεχόμαστε όμως παράπονα και για καταστροφές σε κινητήρες», εξηγεί η πρόεδρος του Συλλόγου Βάσω Κοντοχρήστου.

«Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και του Παρατηρητηρίου Τιμών πάνω από το 25% του υγραερίου κίνησης που πωλείται στην Ελλάδα προέρχεται πλέον από παράνομες παραδόσεις υγραερίου βιομηχανίας, χαμηλότερου ΕΦΚ. με την φοροδιαφυγή πανελλαδικά να φτάνει τα 40 εκατ. ευρώ ετησίως.»

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored YouTube redr Twitter