Τα Πρώτα NIO ES8 Ταξιδεύουν από τη Σαγκάη προς τη Νορβηγία [Video]

Με δελτίο τύπου η NIO ανακοίνωσε ότι η πρώτη παρτίδα αυτοκινήτων της, αποτελούμενη από NIO ES8, ξεκίνησε το ταξίδι της από τη Σαγκάη για τη Νορβηγία στις 20 Ιουλίου.

Η έναρξη των παραγγελιών και η παράδοση στους πελάτες αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο. Το γεγονός αυτό ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο στην ιστορία της ΝΙΟ.

Προηγουμένως, η ΝΙΟ είχε λάβει ευρωπαϊκή έγκριση τύπου ολόκληρου οχήματος (EWVTA) για το NIO ES8.

NIO ES8a

Στη διάθεση των Νορβηγών θα είναι εκτός από τα NIO ES8, το NIO House, το σύστημα φόρτισης και αναβάθμισης με εναλλαγή μπαταριών (εκτός από την κλασική φόρτιση επί του οχήματος) της ΝΙΟ, το κέντρο τεχνικής εξυπηρέτησης και παράδοσης της NIO, η εφαρμογή NIO και το NIO life.

NIO ES8b

Έχει ήδη συσταθεί η συμβουλευτική επιτροπή των Νορβηγών χρηστών της NIO. Περισσότεροι από 650 Νορβηγοί κατέθεσαν αιτήσεις, και η συμβουλευτική επιτροπή σχηματίστηκε από τους πρώτους 200. Σκοπός της επιτροπής είναι ο διαμοιρασμός της εμπειρίας των χρηστών των οχημάτων και η ανάπτυξη της κοινότητας.

twitter.com

Η επιτυχής είσοδος στην αγορά της Νορβηγίας είναι το κλειδί για την είσοδο στις αγορές και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, με την αγορά της Γερμανίας να θεωρείται ως η πλέον πιθανή επόμενη κίνηση για την επέκταση της ΝΙΟ στην Ευρώπη.

Με την είσοδο της στην Ευρωπαϊκή αγορά, η ΝΙΟ γίνεται άλλη μια κινέζικη εταιρία ηλεκτρικών οχημάτων που δραστηριοποιείται στην αγορά της γηραιάς ηπείρου με αξιώσεις. Άλλες κινέζικες εταιρίες ηλεκτρικών οχημάτων που δραστηριοποιούνται με επιτυχία ήδη στην Ευρώπη είναι η Xpeng, η MG της SAIC και η Aiways.

Του Αργύρη Κοτσιλιέρη

Τεχνολόγου Μηχανικού Οχημάτων

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tagged under

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin