Νέες σημάνσεις των καυσίμων για οχήματα και πρατήρια

Νέες απαιτήσεις για τη  σήμανση στα καινούργια οχήματα, σε όλες τις αντλίες καυσίμων και σταθμών φόρτισης, προκειμένου οι οδηγοί να είναι σε θέση να επιλέγουν το σωστό καύσιμο που καταναλώνει το αυτοκίνητό τους.

Η Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014/94/EΚ, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου πραγματεύεται την πανευρωπαϊκή ανάπτυξη των εναλλακτικών υποδομών καυσίμων.

Αυτή η Οδηγία πραγματεύεται τις μελλοντικές ανάγκες της Ευρώπης που αφορούν στην επίτευξη ευρύτερης πρόσβασης στα εναλλακτικά καύσιμα και περιλαμβάνει απαιτήσεις για τη  σήμανση στα καινούργια οχήματα και σε όλες τις αντλίες καυσίμων /σταθμών φόρτισης, προκειμένου οι οδηγοί να είναι σε θέση να επιλέγουν το σωστό καύσιμο που καταναλώνει το αυτοκίνητό τους.

Παρά το γεγονός ότι αυτή η πληροφορία παρέχεται σε όλα τα βιβλία οδηγιών χρήσης των αυτοκινήτων αλλά και στην τάπα καυσίμου των περισσότερων αυτοκινήτων, δεν είχε εναρμονιστεί έως σήμερα στην Ευρώπη.

Η Οδηγία παρέχει την εφαρμογή ενός νέου ενιαίου και εναρμονισμένου σετ σημάνσεων καυσίμων.

simanseis2

Αυτές οι σημάνσεις θα εμφανίζονται ως εξής:

  • Στα καινούργια αυτοκίνητα στην περιοχή της τάπας καυσίμου και στο βιβλίο οδηγιών χρήσης του αυτοκινήτου. Στην  περίπτωση νεότερων αυτοκινήτων, μπορεί να εμφανίζεται στις οδηγίες χρήσης του αυτοκινήτου μέσω της κεντρικής οθόνης στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.
  • Στην αντλία καυσίμου όλων των πρατηρίων καυσίμων και στο ακροφύσιο της αντλίας.
  • Στα καταστήματα εμπορίας αυτοκινήτων.

Που βρίσκονται στα οχήματα οι σημάνσεις;

Οι σημάνσεις είναι εμφανείς στα καινούργια οχήματα και βρίσκονται στην περιοχή της τάπας πλήρωσης καυσίμου.

Πληροφορίες για τη συμβατότητα του καυσίμου καθώς και σχετικές σημάνσεις μπορεί κανείς να βρει επίσης στο εγχειρίδιο χρήσης του αυτοκινήτου.

simanseis3

Που βρίσκονται οι σημάνσεις στα που βρίσκονται οι σημάνσεις στα σημεία ανεφοδιασμού;

Οι σημάνσεις βρίσκονται στο ακροφύσιο και στο σώμα της αντλίας καυσίμου. Οι σημάνσεις στο ακροφύσιο και στην αντλία έχουν το ίδιο σχέδιο με αυτό που βρίσκεται στο αυτοκίνητο και στο εγχειρίδιο χρήσης του αυτοκινήτου, ωστόσο σε διαφορετικό μέγεθος. Επιπρόσθετες πληροφορίες μπορεί να περιέχονται στη σήμανση στα σημεία ανεφοδιασμού, με βάση τις εθνικές απαιτήσεις και τη γλώσσα.

Πως μοιάζουν οι σημάνσεις;

Υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια σημάνσεων για τη βενζίνη, το πετρέλαιο, το υδρογόνο, το CNG, το LNG και το LPG.

Για παράδειγμα:

simanseis1

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις σημάνσεις πατήστε εδώ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored YouTube redr Twitter