Γερμανία: Σε πλήρη λειτουργία ο 17ος σταθμός LNG της Shell, θα διαθέτει bio-LNG από το 2023

Η Shell έθεσε σε εμπορική λειτουργία άλλον έναν σταθμό ανεφοδιασμού με LNG στη Γερμανία, στην προσπάθεια της να καλύψει την συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για αυτό το εναλλακτικό καύσιμο.

Ο νέος σταθμός LNG βρίσκεται στο Thiersheim της Βαυαρίας, κοντά στα σύνορα με την Τσεχία και έχει δυνατότητα ανεφοδιασμού 150 οχημάτων την ημέρα.

Η εμπορική λειτουργία του σταθμού σημαίνει ότι τα βαρέα οχήματα που κινούνται με LNG μπορούν να ανεφοδιάζονται με LNG σε δεκαεπτά σταθμούς της Shell στη χώρα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γερμανική μονάδα της Shell.

Σύμφωνα με τη δήλωση της, η Shell Γερμανίας σχεδιάζει να έχει σε πλήρη λειτουργία συνολικά 25 σταθμούς ανεφοδιασμού LNG έως το τέλος του έτους και 40 έως το τέλος του 2022 σε όλη τη Γερμανία.
Εκτός από την κατασκευή σταθμών ανεφοδιασμού, η Shell στοχεύει επίσης να ενισχύσει τη χρήση του βιο LNG.

Ως προς αυτό το ζήτημα, πέρυσι η εταιρεία είχε ανακοινώσει σχέδια για την κατασκευή ενός μικρού εργοστασίου υγροποίησης βιομεθανίου στο διυλιστήριο της, στο Godorf κοντά στην Κολωνία.

Το εργοστάσιο θα έχει ικανότητα παραγωγής 100.000 τόνων το χρόνο, και θα τροφοδοτεί το δίκτυο σταθμών LNG της Shell.

Η Shell Γερμανίας δήλωσε ότι στοχεύει να ξεκινήσει την κατασκευή του εργοστασίου μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, υπό την επιφύλαξη των  κανονιστικών εγκρίσεων, και ότι θα ξεκινήσει τη διάθεση του βιο-LNG το 2023.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin