Ψηφιακό μητρώο συνεργείων

Η ΟΒΕΑΜΜΕ με το παρακάτω Δελτίο Τύπου ενημερώνει

Εκδόθηκε η απόφαση με Αριθμ. οικ.: 59388/940 (ΦΕΚ Β' 5407 στις 9-12-2020), με την οποία θεσμοθετείται πλέον το ψηφιακό μητρώο των συνεργείων. Με το ψηφιακό μητρώο, θα γίνει ενιαία και ψηφιακά η καταγραφή όλων των νομιμοποιητικών εγγράφων που σχετίζονται με την αδειοδότηση των συνεργείων.

Υπενθυμίζουμε την πολύ μεγάλη προσπάθεια της ΟΒΕΑΜΜΕ, με συνεχείς επισκέψεις και ανταλλαγές επιστολών προς τα Υπουργεία Μεταφορών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για την επίτευξη θεσμοθέτησης του Ψηφιακού Μητρώου των συνεργείων, καθώς υπήρξε πάγια και επί σειρά ετών διεκδίκηση του κλάδου μας.

Συνάδελφοι, με το Ψηφιακό Μητρώο, γίνεται ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της διασφάλισης των νομίμως λειτουργούντων συνεργείων έναντι του αθέμιτου ανταγωνισμού, εξαιτίας αυτών που λειτουργούν παράνομα.

Πλέον, καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία, ανάπτυξη, λειτουργία και συντήρηση Ψηφιακού Μητρώου νομίμως λειτουργούντων συνεργείων και υπεύθυνων τεχνιτών αυτών. Με την ίδια Υπουργική Απόφαση, δημιουργείται το Ψηφιακό Μητρώο των σταθμών οχημάτων, λιπαντηρίων , πλυντηρίων και λοιπών συναφών εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης οχημάτων.

Όλοι οι εκμεταλλευτές των συνεργείων είναι υποχρεωμένοι, εντός χρονικού διαστήματος οκτώ μηνών (δηλαδή εως 9/8/21), να εγγραφούν στο ψηφιακό μητρώο, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την καταγραφή όλα των απαραίτητων στοιχείων της δραστηριότητάς τους, σύμφωνα με τον Πίνακα 2 του Παραρτήματος της Υπουργικής Απόφασης. Στο άρθρο 7 της παραπάνω απόφασης αναφέρεται ότι σε περίπτωση που οι εκμεταλλευτές των νομίμως λειτουργούντων συνεργείων δεν ανταποκριθούν, τότε η βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας τους ή η άδεια λειτουργίας τους ανακαλείται προσωρινά.

Κλείνοντας ευχαριστούμε τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γεωργαντά και τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κεφαλογιάννη για την άγαστη συνεργασία τους . Συνεχίζουμε με γνώμονα το συμφέρον του κλάδου

ΟΒΕΑΜΜΕ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin