Print this page

Π.Ε.Ψ.Ε.Α.Μ.Μ.: Εκλογές ΕΟΒΕΑΜΜ και απάντηση σε Α.Σ.Ε. Αυτοκινήτων

Απαντητική επιστολή του επικεφαλής του Συνδυασμού ΠΕΨΕΑΜΜ και Προέδρου της ΕΟΒΕΑΜΜ,  κου. Νικολόπουλου Αθανάσιου σε επιστολή του Συνδυασμού Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επισκευαστών Αυτοκινήτων

Σε ανακοίνωση της η Π.Ε.Ψ.Ε.Α.Μ.Μ. (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ) διαμηνύει ότι η νέα Διοίκηση της ΕΟΒΕΑΜΜ θα τιμήσει την επιλογή των συναδέλφων και θα συνεχίσει την προσπάθεια προς όφελος του Κλάδου, χωρίς αποκλεισμούς, παρωπίδες και κομματικές εξαρτήσεις, όπως σταθερά πράττει εδώ και χρόνια.

Αναλυτικά στο σχετικό Δελτίο Τύπου αναφέρεται:

Στις 24 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέας Διοίκησης και Αντιπροσώπων της ΕΟΒΕΑΜΜ, στις οποίες η συμμετοχή ήταν, για άλλη μια φορά, αυξημένη, γεγονός άκρως ενθαρρυντικό, δεδομένου ότι, δυστυχώς, ο συνδικαλισμός στη χώρα μας, εδώ και αρκετά έτη, πνέει τα λοίσθια. Γεγονός που καταδεικνύει, επίσης, ότι το έργο της Ομοσπονδίας αναγνωρίζεται από τον Κλάδο, ο οποίος συμμετέχει ενεργά στα δρώμενα, τόσο σε επίπεδο Σωματείων όσο και στο δευτεροβάθμιο όργανο. Συμμετέχει, γιατί αντιλαμβάνεται ότι, μέσα σε ένα άκρως δυσχερές οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, μόνο μέσα από την οργανωμένη και συλλογική δράση μπορεί να επιτυγχάνονται αποτελέσματα προς όφελος των επαγγελματιών και των εργαζομένων του Κλάδου.

Μοναδικό «μελανό» σημείο, η εν γένει στάση της παράταξης της «Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης», ελεγχόμενης από το ΚΚΕ, η οποία, για άλλη μια φορά, επιχειρεί να σπείρει το διχασμό, χωρίς να δείχνει να αντιλαμβάνεται τα μηνύματα από την έτι περαιτέρω μείωση της εκλογικής της δύναμης.

Έτσι, σε πρόσφατο δελτίο τύπου της, η ως άνω παράταξη χρησιμοποιεί εκφράσεις του τύπου: «κυβερνητικός συνδικαλισμός»,  «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο», «θα μας βρουν μπροστά τους», ενώ ισχυρίζονται ότι, όσοι δεν τους ψήφισαν, δηλαδή σχεδόν όλοι, δεν το έκαναν «κάτω από πιέσεις μοιρολατρίας και συμβιβασμού» !!!

Για κυβερνητικό συνδικαλισμό μέμφονται τον πλειοψηφήσαντα συνδυασμό, τον πιο πολυσυλλεκτικό, οι μονοκομματικοί της «Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης», που φτάνουν στο σημείο να αντιμετωπίζουν τους συναδέλφους τους του άλλου συνδυασμού ως εχθρούς και αντιπάλους, προφανώς διότι δεν λειτουργούν όπως εκείνοι με βάση τις επιταγές του Κόμματος, αλλά συν-εργάζονται προς όφελος του Κλάδου. Και φτάνουν στο σημείο να υποτιμούν τους συναδέλφους τους που ψήφισαν στις εκλογές, επειδή δεν τους ψήφισαν, γιατί δήθεν μοιρολατρούν και συμβιβάζονται !!

Κατηγορούν και στοχοποιούν, ως συνήθως, τον πανηγυρικά επανεκλεγέντα πρόεδρο της Ομοσπονδίας για κομφορμισμό και μικροπολιτική, παραγνωρίζοντας τους δεκάδες συνάδελφους μας που τίμησαν εκ νέου τον πλειοψηφήσαντα Συνδυασμό με την ψήφο τους, αναγνωρίζοντας, πάνω από όλα, την ενωτική του δράση για τη σύνθεση των αντιθέσεων προς όφελος του Κλάδου και του οργάνου.  
Δεν χρήζουν καν σχολιασμού οι αστειότητες περί του διαβλητού των αρχαιρεσιών, οι οποίες έλαβαν χώρα, όπως πάντα, απολύτως νομότυπα, με τη συμμετοχή δικαστικού αντιπροσώπου ως Προέδρου της εκλεγείσας εφορευτικής επιτροπής.

Είναι λυπηρό δε το γεγονός ότι, αδυνατώντας να διαχειριστούν την απογοήτευσή τους από το αποτέλεσμα των εκλογών, οι κύριοι της ως άνω παράταξης δεν συμμετείχαν καν στην εκλογή του Προεδρείου.
Αντιθέτως, έφτασαν στο σημείο, για πρώτη φορά στα χρονικά της Ομοσπονδίας, να ασκήσουν αγωγή για την ακύρωση των εκλογών, διεκδικώντας μία έδρα στο Διοικητικό Συμβούλιο, ενέργεια που συμβαδίζει με τη νοοτροπία του διχασμού που προφανώς τους διακατέχει και δεν θα αλλάξει ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της δίκης.

Ευτυχώς, η τύχη της Ομοσπονδίας δεν εξαρτάται από τους εν λόγω συναδέλφους, που θα την καταδίκαζαν στην εσωστρέφεια, στη συρρίκνωση και τον απομονωτισμό, μετατρέποντάς την σε κομματικό όργανο, γεγονός που γνωρίζει πολύ καλά η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων που δεν τους ψήφισε, όχι βεβαίως από μοιρολατρία, αλλά από επίγνωση και συνειδητή επιλογή.

Τους διαμηνύουμε ότι η νέα Διοίκηση της ΕΟΒΕΑΜΜ θα τιμήσει την επιλογή των συναδέλφων και θα συνεχίσει την προσπάθεια προς όφελος του Κλάδου, χωρίς αποκλεισμούς, παρωπίδες και κομματικές εξαρτήσεις, όπως σταθερά πράττει εδώ και χρόνια.

Π.Ε.Ψ.Ε.Α.Μ.Μ.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tagged under