Διακύρηξη από τον Επικεφαλή Γρηγόρη Μόφορη της Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Μηχανικών για τις εκλογές ΣΙΣΕΜΑ στις 26-27 Φεβρουαρίου

Από τον Επικεφαλή Γρηγόρη Μόφορη της Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Μηχανικών για τις εκλογές ΣΙΣΕΜΑ στις 26-27 Φεβρουαρίου λάβαμε την ακόλουθη διακύρηξη

Συνάδελφοι,

Στις 26 & 27 Φεβρουαρίου δίνουμε μια μεγάλη μάχη, αυτή των  εκλογών του ΣΙΣΕΜΑ. Ένα σημαντικό γεγονός το οποίο καθορίζει την γραμμή πάλης του συλλόγου. Αυτή η πορεία είναι και στα δικά σου χέρια!

Θέλουμε ένα σύλλογο με τη δραστήρια συμμετοχή των επισκευαστών, που θα μπορεί να διεκδικήσει πιο μαζικά και πιο μαχητικά, που θα πολλαπλασιάζει τη φωνή μας και θα υπερασπίζει τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.

Μπροστά στις εκλογές είμαστε αντιμέτωποι όχι μόνο με την κρίση και την αναδουλειά αλλά και με μια σειρά από νέα βάρη στις πλάτες μας.

Έχουμε τις άδειες λειτουργίας, τις χρήσεις γης, τις περιβαντολλογικές μελέτες, συμβάσεις αποβλήτων, το ηλεκτρονικό μητρώο αποβλήτων, την κάρτα ελέγχου καυσαερίων, την μελέτη πυροπροστασίας, την λήξη των προσωρινών αδειών λειτουργίας. Παραμένουμε οι ΕΒΕ χωρίς αφορολόγητο με βαριά φορολογία 29% από το πρώτο ευρώ, 100% προκαταβολή φόρου, τέλος επιτηδεύματος, ΕΝΦΙΑ κτλ.

Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, περικοπή συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, υποτυπώδες περίθαλψη, ακριβά φάρμακα, αδυναμία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών την περίοδο της κρίσης, κατασχέσεις ΚΕΑΟ. 

Την κυβερνητική πολιτική που μας εξοντώνει συμπληρώνει και η πολιτική των δήμων που και αυτοί προωθούν πάγια, παλιά και νέα, χαράτσια, κάνοντας την επιβίωση των συνεργείων ακόμα πιο δύσκολη.

Φυσικά αυτές οι πολιτικές δεν αφορούν τους πάντες. Όλα αυτά γίνονται όταν στο μεγάλο κεφάλαιο όπως είναι στον κλάδο μας οι κεντρικοί εισαγωγείς και  οι μονοπωλιακές επιχειρήσεις τους απολαμβάνουν πολλά προνόμια, φτηνή ενέργεια, χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, τσάμπα ζεστό χρήμα με τον επενδυτικό νόμο και μια νομοθεσία γενικά υπέρ των μεγάλων ομίλων.

Κυβέρνηση, συνδικαλιστικές ηγεσίες και οι Δήμοι, χαιρετίζουν την επερχόμενη αναθέρμανση της οικονομίας και την ανάκαμψη, αλλά κανείς από αυτούς δεν λέει ότι προϋπόθεση της ανάκαμψης είναι να γίνεται πάνω στη δική μας πίεση και καταστροφή.

Πάνω στην εκμετάλλευση και στο ξεζούμισμα των εργαζομένων, πάνω στην μείωση των συντάξεων. Προϋπόθεση είναι να ξεφορτωθούν οι τράπεζες  τα «κόκκινα» δάνεια σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά και για αυτό προχωρούν σε χιλιάδες κατασχέσεις από 21 Φεβρουαρίου κατοικιών και μικροεπιχειρήσεων.  Γι΄αυτό και δεν λύνουν τα προβλήματά μας δήθεν ευνοικές ρυθμίσεις όπως π.χ. η ρύθμιση για τις 120 δόσεις.  Αλλωστε τα κριτήρια για να μπει κάποιος σε είναι τέτοια που θα τα καταφέρει τελικά μια μικρή μόνο μειοψηφία επιχειρήσεων, και όσοι μπουν θα έχουν να αντιμετωπίσουν το γολγοθά πληρωμής παλιών ρυθμίσεων και νέων εισφορών. Έχουμε πια πείρα από τέτοιου είδους ρυθμίσεις. Άλλωστε πως να χαλαρώσει η θηλιά στο λαιμό όταν πλέον μόνο για 500 ευρώ χρέος κινδυνεύει το σπίτι μας, μιας και κάθε δόση που καθυστερούμε έστω και για 2-3 μέρες καθίσταται αυτόματα ληξιπρόθεσμη.

Αυτή είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και η δίκαιη ανάπτυξη που μας τάζουν.

Άλλωστε δείγματα της πολιτικής των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης «απολαμβάνουμε» και στον κλάδο μας. Πως αλλιώς να σταθεί κανείς στις κάθε είδους πιστοποιήσεις και χαράτσια που κατακλύζουν κάθε πλευρά της επαγγελματικής μας δραστηριότητας;

Σοβαρό ζήτημα για τον κλάδο μας είναι η διαχείριση των αποβλήτων, κάτι το οποίο απαιτεί μεγάλο ετήσιο κόστος από εμάς. Είναι υποκρισία το υποτιθέμενο ενδιαφέρον για το περιβάλλον που δείχνουν κρατικός μηχανισμός και διάφοροι φορείς, όταν το συνεργείο χρειάζεται αρκετά τετραγωνικά μέτρα για την διαχείριση των αποβλήτων και με την απειλή τσουχτερών προστίμων να αιωρείται πάνω από τα κεφάλια μας.

Μεγάλες ευθύνες έχει η ομοσπονδία του κλάδου ΕΟΒΕΑΜΜ που κάνει τα πάντα να μένουν οι συνάδελφοι στο σκοτάδι, να επικρατεί σιγή νεκροταφείου από το συνδικαλιστικό κίνημα.  Δεν ακούσαμε τίποτα από την ΕΟΒΕΑΜΜ για τα σοβαρά ζητήματα του κλάδου, όπως είναι οι παράτυπες πιστοποιήσεις για τα φθοριούχα αέρια του θερμοκηπίου (Φρέον), ή για την τιμή του φρέον που εκτοξεύθηκε 3 φορές επάνω μέσα σε μερικές μέρες, ή ακόμα για την ληστεία των αποθεματικών του ΟΑΕΕ από την κυβέρνηση με θύματα συναδέλφους που πετσοκόψανε τις συντάξεις και παροχές.  Οι ευθύνες της πλειοψηφίας της ΕΟΒΕΑΜΜ σαν δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο είναι μεγάλες.  Επί της ουσίας βάζει πλάτη στην κυβερνητική πολιτική που μας εξοντώνει, εκπροσωπώντας τον κυβερνητικό συνδικαλισμό στο κίνημα των επισκευαστών. Αυτό το σκοπό υπηρετεί και η πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ. Διαχωρίζει πλέον τις επιχειρήσεις, σε επιχειρήσεις ευκαιρίας και σε επιχειρήσεις ανάγκης για τις μικρές επιχειρήσεις χωρίς προσωπικό ή επιχειρήσεις που δουλεύουν μέλη της οικογένειας όπως π.χ είναι πολλά συνεργεία αυτοκινήτων. Και παρά τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν η ΓΣΕΒΕΕ χαρακτήρισε το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο θετικό γιατί θα βοηθήσει δήθεν στην ανάπτυξη. Κουβέντα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς καμιά προσπάθεια για οργάνωση και αγώνα.

Ουραγός αυτής της πολιτικής είναι και η έτερη  παράταξη του ΣΙΣΕΜΑ «Ανεξάρτητη Συσπείρωση»  που δεν στήριξε καμία προσπάθεια που κάναμε σαν διοίκηση τα 6 αυτά χρόνια, ούτε καν έθεσε τα οποιαδήποτε ζητήματα.  Είναι αυτοί που εσκεμμένα δεν εμφανίστηκαν σχεδόν σε κανένα από τα Διοικητικά Συμβούλια, αδιαφορώντας επιδεικτικά για την τύχη και πορεία του Συλλόγου, αλλά και για  τους συναδέλφους που τους στήριξαν σαν συνδικαλιστές που υποτίθεται πως είναι. Υποκριτικά ζητάνε την ψήφο των συναδέλφων για να εξυπηρετούν τις δικές τους σκοπιμότητες. Οι συνάδελφοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Συνάδελφε,

Τις δύο θητείες η παράταξη μας ως πλειοψηφία του ΣΙΣΕΜΑ παλέψαμε σωρεία ζητημάτων που προκύψανε για τον κλάδο. Προσπαθήσαμε να αντιπαρατεθούμε με την πολυνομία που διέπει τον κλάδο.

Σταματήσαμε σε μια σειρά Δήμους το ληστρικό χαράτσι τελών εισόδου στα συνεργεία, τους δήμους με τις αντιλαϊκές διοικήσεις που το μόνο που ξέρουν καλά είναι να βάζουν τέλος χωρίς να παίρνουν κανένα μέτρο αντιπλημμυρικής προστασίας με αποτέλεσμα όπου γίνονται πλημμύρες (Μάνδρα, Περιστέρι, Μενίδι κ.ά.) τα συνεργεία να είναι τα πρώτα που πλημμυρίζουν.

Κάθε χρόνο οργανώσαμε σειρά δωρεάν σεμιναρίων για τους συναδέλφους, όπως πετρελαιοκίνηση, γωνίες τιμονιού, υγραερίου, διάγνωση βλαβών είναι κάποια από τα σεμινάρια τα οποία υλοποιήσαμε χωρίς να υποστείλλουμε τη σημαία της διεκδίκησης να εξασφαλιστούν κρατικές δομές για την αναγκαία επιμόρφωση των συναδέλφων πάνω στις νέες τεχνολογίες. Καθιερώσαμε την ετήσια παιδική γιορτή για τα παιδιά των συναδέλφων. Παλεύουμε ενάντια στις πιστοποιήσεις που στην ουσία είναι υποβάθμιση των πτυχίων μας και περικοπή των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων, συγκρουστήκαμε με την πλειοψηφία της ΕΟΒΕΑΜΜ και λοιπούς, που ακόμα προσπαθούν να επιβάλουν στον κλάδο τις παράτυπες πιστοποιήσεις για τα φθοριούχα αέρια (φρέον).

Με λίγα λόγια δεν αφήσαμε τίποτα και κανένα να εκμεταλλευτεί τους συναδέλφους. Μπροστάρηδες  σε κάθε αγώνα με  στόχο τον πραγματικό μας αντίπαλο που δεν είναι άλλος από τους μονοπωλιακούς ομίλους τις κυβερνήσεις και τους συνδικαλιστές που τους υπηρετούν.

Συνάδελφε,

Σε αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας.  Είμαστε μαζί με τους υπολοίπους επαγγελματίες του κλάδου (φαναρτζήδες, λαστιχάδες, ηλεκτρολόγους κ.ά.) με τους οποίους έχουμε κοινά προβλήματα και δεν τους αντιμετωπίζουμε ανταγωνιστικά. Μαζί μας έχουμε όλους αυτούς που θίγονται από αυτή την πολιτική, όλους αυτούς που έχουν κοινό αντίπαλο τις μεγάλες μονοπωλιακές επιχειρήσεις και τις πολιτικές κυβερνήσεων - ΕΕ που υπερασπίζουν τα συμφέροντά τους. Τους άλλους επαγγελματίες που αγωνίζονται με τα σωματεία τους και τους συλλόγους με το πλαίσιο της ΠΑΣΕΒΕ, τους εργαζόμενους……… Όλοι μαζί έχουμε δύναμη, μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα

Στις εκλογές 26 & 27 Φεβρουαρίου ψηφίζουμε – στηρίζουμε την «Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Μηχανικών Αυτοκινήτου». 

Δυναμώνουμε το ΣΙΣΕΜΑ

Απαιτούμε – Διεκδικούμε:

 • Όχι στην υποβάθμιση των πτυχίων και στην περικοπή των επαγγελματικών δικαιωμάτων μέσω της γενίκευσης των πιστοποιήσεων όπως πχ για τα Air – Condition. Όλα τα επαγγελματικά διακιώματα στο πτυχίο.
 • Κατάρτιση από Δημόσιους φορείς εκπαίδευσης χωρίς καμία επιβάρυνση για τους συναδέλφους. Η αναγκαία επιμόρφωση των συναδέλφων στις καινούργιες τεχνολογίες να γίνεται με ευθύνη του κράτους.
 • Όχι στο νέο χαράτσωμα των συναδέλφων. Δημόσιος φορέας διαχείρισης των αποβλήτων χωρίς επιβάρυνση για τα  συνεργεία.  Με ευθύνη και έλεγχο του κράτους.
 • Ελεύθερη πρόσβαση στην τεχνογνωσία των νέων τεχνολογιών.
 • Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός στην επαγγελματική στέγη, τα εργαλεία και τα μέσα εργασίας, στην πρώτη κατοικία από δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο. Κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για χρέη στον ΟΑΕΕ.
 • Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για τα χρέη προς τις τράπεζες και ταμεία. 30% διαγραφή του πάνω στο κεφάλαιο που έχει απομείνει για τους εν ενεργεία επαγγελματίες, 50% για όσους έχουν κλείσει
 • Επαναφορά του αφορολόγητου. Ατομικό αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.00 για κάθε παιδί. Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.
 • Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός που να καλύπτει τις απαραίτητες λειτουργίες κάθε μικροεπιχείρησης.
 • Αποσύνδεση των ασφαλιστικών οφειλών από την πρόσβαση σε παροχές υγείας- πρόνοιας περίθαλψης. Δωρεάν πρόσβαση για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τις οικογένειές τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου Επίδομα τοκετού και επίδομα μητρότητας (6μηνο).  Αντίστοιχη μέριμνα για τους παιδικούς σταθμούς σε κάθε δήμο.
 • Αναπλήρωση των απωλειών στις συντάξεις και κατάργηση των νέων αυξήσεων στις εισφορές. Σύνταξη στα 60 και στα 55 για τις γυναίκες χωρίς περικοπή δικαιωμάτων. Κατάργηση των νέων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές
 • Σύνταξη με βάση τις καταβεβλημένες εισφορές, για όσους αυτοαπασχολούμενους έχουν συμπληρώσει συντάξιμη ηλικία και δεν μπορούν να ρυθμίσουν τμήμα ή το σύνολο των οφειλών τους.  Οριστική διαγραφή όσων οφειλών απομείνουν.

Στις εκλογές στηρίζουμε

ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter