ΑΣΕΜΑ: Η παράταξη που διεκδικεί την νίκη στις εκλογές του ΣΙΣΕΜΑ στις 26 και 27/2/2018

Από την ΑΣΕΜΑ και τον κ. Ηλία Δάλλα λάβαμε την ακόλουθη διακύρηξη.

Α.Σ.Ε.Μ.Α.

Ανεξάρτητη  Συσπείρωση  Επισκευαστών Μηχανικών Αυτοκινήτων

Διακήρυξη

Προς όλους τους συναδέλφους

Αγαπητοί συνάδελφοι

Η οικονομική κρίση και ύφεση που διέρχεται ο επισκευαστικός κλάδος σε σύνδεση με την γενικότερη κατάσταση, δεν προσφέρεται σαν δικαιολογία για την δραματικά απίστευτη συρρίκνωση και υπολειτουργία στην οποία έχει περιέλθει ο μεγαλύτερος και ιστορικότερος σύλλογος του κλάδου, δηλαδή ο σύλλογός μας, ο ΣΙΣΕΜΑ.

Ο σύλλογος σαν εργαλείο ανάπτυξης των συναδέλφων μελών δεν πρέπει να προσφέρεται για επιλογές και υπηρεσίες αλλότριου σκοπού πέραν του σκοπού του συλλόγου, με γνώμονα τις στενές κομματικές επιδιώξεις και συμφέροντα του καθενός.

Ο σύλλογος πρέπει να αποτελεί βάση αναφοράς και τόπο συνάντησης για όλους τους συναδέλφους και μοχλό πίεσης για την επίλυση των κλαδικών προβλημάτων, με στόχο την ανάπτυξη και την πρόοδο των μαγαζιών μας.

Δυστυχώς αυτά τα ευκόλως κατανοητά πράγματα η μέχρι σήμερα απερχόμενη διοίκηση δεν μπόρεσε ή δεν ήθελε να  τα κατανοήσει και να τα υλοποιήσει στα έξι (6) χρονιά που διοικεί τον σύλλογο.
Η σχέση και η επαφή με τους συναδέλφους όλα αυτά τα χρονιά, επί της ουσίας ήταν ανύπαρκτη με αποτέλεσμα την απομάκρυνση των συναδέλφων από τον σύλλογο, περιοριζόμενη με προκλητικό και επιδεικτικό τρόπο μονό στους κομματικούς υποστηρικτές της.

Ο  ανυπόστατα ψευδής , καταγγελτικός και προπαγανδιστικός της λόγος, τόσο ως προς τα μέλη του συλλόγου όσο και ως προς τα ανώτερα συνδικαλιστικά μας όργανα (ΕΟΒΕΑΜΜ-ΓΣΕΒΕΕ) απομάκρυναν και αποστασιοποίησαν τόσο τα μέλη όσο και τον σύλλογο αντίστοιχα, από τα τρέχοντα προβλήματα και τις ραγδαίες εξελίξεις που συμβαίνουν συνεχώς.

Δυστυχώς δεν μπόρεσαν να καταλάβουν, πως άλλο πράγμα είναι το συμφέρον των μελών ενός επαγγελματικού σωματείου και άλλο πράγμα ο τυφλός κομματισμός με τις όποιες επιδιώξεις του.

Όλη αυτή η κατάσταση μας αναγκάζει και μας υποχρεώνει να αναλάβουμε πρωτοβουλία για να βάλουμε τέλος στην κατηφόρα και τα αδιέξοδα που οδηγούν τον σύλλογο μας. Να προσπαθήσουμε από κοινού να αναστρέψουμε όλη αυτή την αρνητική εικόνα που δημιούργησαν οι συνάδελφοι της Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης της  ΠΑΣΕΒΕ και του ΠΑΜΕ.

Ο συνδυασμός ΑΣΕΜΑ καταθέτοντας στους συναδέλφους το πρόγραμμα του, δεσμεύεται για την συνεπή τήρηση και υλοποίηση αυτού, γιατί έχουμε απόλυτη επίγνωση και συνείδηση των υποχρεώσεων που αναλαμβάνουμε, τόσο ως προς την επιβίωση των μαγαζιών μας και των οικογενειών μας, όσο και ως προς το κοινωνικό σύνολο που υπηρετούμε όλα αυτά τα χρονιά.

Το Πρόγραμμα

 • Ανάληψη πρωτοβουλιών για την πάταξη των παρανόμων συνεργείων και των επιχειρήσεων = φαντάσματα που λυμαίνονται τον κλάδο όλα αυτά τα χρόνια με όλα τα αρνητικά συνακολουθά (αμφίβολη ποιότητα επισκευής-αθέμιτος ανταγωνισμός-ανασφάλιστη εργασία-αρνητικές συνέπειες στο περιβάλλον-φοροδιαφυγή  κλπ....)
  Στη κατεύθυνση αυτή σε συνεργασία με την ομοσπονδία μας ΕΟΒΕΑΜΜ θα πιέσουμε για την ολοκλήρωση και εφαρμογή του ψηφιακού μητρώου συνεργείων με την σχετική αναπροσαρμογή του Ν.1575/85 Και του ΠΔ.78/88.
 • Υλοποίηση προγραμμάτων συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης για όλους του συναδέλφους, ποιοτικού και ουσιαστικού περιεχομένου, προσαρμοσμένων στην ραγδαία εξελισσόμενη τεχνολογία και τις συνεχείς νέες εφαρμογές και καινοτομίες.
  Ενημέρωση και εκπαίδευση όλων των ενδιαφερομένων συναδέλφων στα θέματα αεριοκίνησης-υβριδικών οχημάτων και κάθε νέας τεχνολογικής εφαρμογής που έρχεται συνεχώς στο προσκήνιο.
  Στενή συνεργασία με το ΚΕΚ της ΓΣΕΒΕΕ και κάθε αξιόπιστο εκπαιδευτικό φορέα  που διασφαλίζει τα ανωτέρω.
 • Συνεχής πίεση και επαγρύπνηση για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κανονισμού block-exception, με όλες τις υποχρεώσεις που διέπουν τους εισαγωγείς στα θέματα τεχνογνωσίας-υλικοτεχνικής υποδομής-ανταλλακτικών κλπ...
 • Ουσιαστική παρέμβαση του συλλόγου στο θέμα των επικινδύνων και μη αποβλήτων και στα προεδρικά διατάγματα που διέπουν αυτά, καθώς και στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ) έτσι ώστε τα υφιστάμενα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης να μην επιβαρύνουν τα συνεργεία με το κόστος αυτής της διαχείρισης.
 • Ενέργειες του συλλόγου σε συνεργασία με την ΕΟΒΕΑΜΜ, προς το Υπουργείο Εμπορίου ώστε ο υποχρεωτικός τιμοκατάλογος που αναρτάται στα μαγαζιά μας, να έχει σαν βάση μόνο την ωροχρέωση των εργασιών μας.
 • Ενέργειες του συλλόγου που θα αποκαταστήσουν το κύρος και τον ουσιαστικό του ρόλο προς όλους τους εμπλεκομένους φορείς, προς ολόκληρη την κοινωνία.

Συνάδελφοι

Αυτή την κρίσιμη στιγμή κανείς δεν πρέπει να λείψει από την κορυφαία

Διαδικασία του συλλόγου μας που είναι η εκλογική διαδικασία.

Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι και αυτό που θα κρίνει και θα καθορίσει το μέλλον του συλλόγου.

Στηρίξετε τον ΑΣΕΜΑ γιατί αυτό αξίζει ο σύλλογος

Ψηφίστε ΑΣΕΜΑ γιατί ο σύλλογος χρειάζεται μέλλον

Όλοι μαζί να ατενίσουμε αισιόδοξα το μέλλον των μαγαζιών μας

Όχι στην απομόνωση του συλλόγου

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter