Απάντηση της ΑΣΕΜΑ στις καταγγελίες της Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Μηχανικών

Από την ΑΣΕΜΑ και τον κ. Ηλία Δάλλα λάβαμε την ακόλουθη επιστολή


ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Όπως εύκολα μπορεί να διακρίνει ο οποιοσδήποτε συνάδελφος, η καταγγελτική και συκοφαντική τακτική της Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης προς την διαφορετική άποψη, δια του επικεφαλής συναδέλφου Γρηγόρη Μόφορη, αποτελεί την πάγια και προσφιλή συνήθεια της παράταξης αυτής καθώς και τη μόνιμη συντρόφισσά τους.

Το βέβαιο είναι πως ο λήθαργος και τα ξυπνητούρια που επικαλούνται, αφορούν την ιδεολογικοκοματική τους σύγχυση και την τυφλή κοματική τους επιλογή και όχι την καθαρή και συνεπή συλλογική στάση του ΑΣΕΜΑ και των Συναδέλφων που πλαισιώνουν και εκφράζονται από την προσπάθεια για την συνολική ανασυγκρότηση του Συλλόγου.

Όσον αφορά την πάλη και τους αγώνες που ενήργησαν κατά την διάρκεια της εξαετούς θητείας της Διοίκησής των, σας ενημερώνουμε τα εξής.

Μέσω ενεργειών της κλαδικής μας Ομοσπονδίας ΕΟΒΕΑΜΜ και με την συμμετοχή και την στήριξη μελών του ΑΣΕΜΑ, το πρόβλημα χρήσεων ΓΗΣ που αφορά τα συνεργεία αυτ/των και κυρίως τα Φανοποϊα-Βαφεία, όπως ενέσκυψε το πρόβλημα από τον υφιστάμενο πολεοδομικό κανονισμό, οι αρμόδιες υπηρεσίες συμφώνησαν και τα συνεργεία θα εξαιρεθούν ΑΜΕΣΑ απο το υπο επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.

Με το ίδιο Π.Δ/γμα, τα μη προσαρμοζόμενα συνεργεία στις διατάξεις του Ν.1575/85 και του ΠΔ.78/88 όπως αυτό τροποποιήθηκε με το ΠΔ.38/96 θα τύχουν περαιτέρω χρονικής παράτασης πιθανόν 15ετούς.

Με ενέργειες των προηγουμένων Διοικήσεων του ΑΣΕΜΑ και της ΕΟΒΕΑΜΜ το δικαίωμα εγκατάστασης-επισκευής-και συντήρησης συστημάτων υγρεριοκίνησης,κατέστη δυνατόν και κατοχυρώθηκε στην ειδικότητα του Μηχανικού, με όλη την σχετική απαιτούμενη εκπαίδευση που υλοποιήθηκε για τον σκοπό αυτό και που όλοι σας καλά γνωρίζετε, αντιμετωπίζοντας έτσι την μονοπωλιακή διάθεση μιας χούφτας ανθρώπων που λυμαίνονταν την ειδικότητα αυτή.

Όσον αφορά το θέμα της αυθαίρετης φορολόγησης της εισόδου των οχημάτων στον χώρο του συνεργείου, πράγματι ειναι πανελλαδικό πρόβλημα από μια σειρά Δήμων και όπου έχει προκύψει έχει αντιμετωπισθεί με την συνεργασία των τοπικών Συλλόγων και της ΕΟΒΕΑΜΜ, χωρίς αυτό να εφησυχάζει κανέναν από εμάς.

Το θέμα των αποβλήτων με την ετήσια έκθεση παραγωγού και την υποχρεωτική ένταξή μας στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων-ΗΜΑ, είναι τεράστιο Πανελλαδικό πρόβλημα και αφορά όλες τις ειδικότητες  και στο οποίο τόσο τα εμπλεκόμενα Σωματεία όσο και η ΕΟΒΕΑΜΜ μπορούν να το αντιμετωπίσουν μόνο μέσα από κοινά διαμορφωμένη στάση και δράση.

Όσον αφορά τα γενικότερα προβλήματα (ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ), που ταλανίζουν ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία, όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες,όλους τους Συναδέλφους μας, πιστεύει κανείς ό,τι αυτά μπορούν να λυθούν χωρίς την συμμετοχή μας στα ανώτερα Συνδικαλιστικά μας όργανα την ΕΟΒΕΑΜΜ και την ΓΣΕΒΕΕ καθώς και τις υπόλοιπες εργαζόμενες δυνάμεις της κοινωνίας ακόμα και τους Συνταξιούχους?

Πιστεύει η παράταξη του συναδέλφου Μόφορη πως η απομόνωση και αποκοπή του Συλλόγου μας ΣΙΣΕΜΑ από τους αναφερθέντες φορείς ΕΟΒΕΑΜΜ-ΓΣΕΒΕΕ, μπορεί να δώσει λύση στα καθημερινά προβλήματα των Συναδέλφων μας?

ΟΧΙ Συνάδελφοι.

Όσες κατακτήσεις έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα για λογαριασμό του κλάδου, αυτές έχουν πραγματοποιηθεί με την άρρηκτη συνεργασία του Συλλόγου μας καθώς και άλλων Συλλόγων με την Ομοσπονδία μας ΕΟΒΕΑΜΜ, η οποία δημιουργήθηκε από εμάς και άλλα 58 Σωματεία σε Πανελλαδική κλίμακα από το 1975, για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε και να διεκδικούμε λύσεις για τα προβλήματά μας, ΜΑΖΙΚΑ και με την δύναμη των 8.500 επισκευαστών που εκφράζει και αντιπροσωπεύει η Ομοσπονδία μας.

Μέσα από αυτό το πλαίσιο συνεργασίας θα μπορεί ο κλάδος της επισκευής να είναι πάντα ενήμερος για τα πραγματικά δρώμενα του επισκυαστικού χώρου και τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι, στην προοπτική της ανάπτυξης και του εκσυγρονισμού των μαγαζιών μας.

Αναρωτιέται η Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση και μας καταγγέλει σαν ΑΣΕΜΑ  για το που ήμασταν  <την ώρα των μεγάλων αποφάσεων τους>???? και των κινητοποιήσεών τους με την ΠΑΣΕΒΕ και το ΠΑΜΕ.

Εμείς ήμασταν και θα είμαστε πάντα μέσα στην δίνη των κατά καιρούς προβλημάτων, αγωνιζόμενοι και παλεύοντας μέσα στην ρίζα που τα δημιουργεί αυτά,σε κοινή συμπόρευση με τον υπόλοιπο κλάδο,αγκαλιά με την Ομοσπονδία μας ΕΟΒΕΑΜΜ.

Τον Λήθαργο και την Σκοτοδίνη την επιστρέφουμε σε αυτούς που την εκπροσωπούν πραγματικά.

Η στοχευμένη προσπάθεια της Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης να απομονώνει και να αποσιωπά για τα μέλη του ΑΣΕΜΑ τις όποιες δράσεις ανέπτυξαν για το προηγούμενο διάστημα.είναι χαρακτηριστική για τον τρόπο που ενεργούν και σκέπτονται και αυτό αποδεικνύεται και από την παραληρηματική Διακήρυξη-Καταγγελία και την επιγραμματικά αποφράδα πρόσκληση προς τους Συναδέλφους  να απομονώσουν τον ΑΣΕΜΑ.

Συνάδελφοι

Ο ΑΣΕΜΑ ήταν και θα είναι παντα, η έκφραση των Συναδέλφων που ανησυχούν και ενδιαφέρονται για το μέλλον των επισκευαςτών, των συναδέλφων αυτών που με σύνεση και ενότητα, μέσα από τις εκάστοτε συνεργασίες παλεύουν για να κρατήσουν ζωντανά τα μαγαζιά μας,των Συναδέλφων που δεν αποδέχονται διχαστικά δειλήματα και πρακτικές, με τις όποιες τυφλές κοματικές επιλογές του καθενός.

Ο ΑΣΕΜΑ είναι ο συνδυασμός που εγγυάται την ενότητα όλων των Συναδέλφων και που τεκμηριωμένα έχει δώσει ουσιαστικές λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα του κλάδου.

Ο ΑΣΕΜΑ είναι ο συνδυασμός που υπερασπίζεται την ελεύθερη βούληση και την διαφορετικότητα του καθενός και από κοινού αγωνιζόμαστε για την ευημερία και την πρόοδο των Συνεργείων μας, για την ευημερία των οικογενειών μας.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΑΣΕΜΑ

ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΣΕΜΑ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter