Η Κίνα εστιάζει στο σύστημα ανταλλαγής μπαταριών για EV

Το σήμα κατατεθέν της Κινεζικής Geely για την υπηρεσία ανταλλαγής μπαταριών Shanghai (Gasgoo)- Η Geely, η πιο ιδιωτική αυτοκινητοβιομηχανία υψηλού προφίλ στην Κίνα, είναι πιθανό να αγγίξει το πεδίο ανταλλαγής μπαταριών, το οποίο εδώ και πολύ καιρό λέγεται από την startup εταιρεία Ηλεκτρικών οχημάτων NIO.

Σύμφωνα με το Γραφείο Εμπορικών Σημάτων της Κίνας της Εθνικής Διοίκησης Πνευματικής Ιδιοκτησίας, η Zhejiang Geely Holding Group κατέγραψε στις αρχές Απριλίου ένα εμπορικό σήμα για την υπηρεσία ανταλλαγής μπαταριών με το όνομα "Yiyi Huandian (στα κινέζικα)".

geely

Πηγή φωτογραφίας: Zhejiang Geely Holding Group

Ο Liu Jinliang, πρόεδρος της πλατφόρμας υπηρεσιών κινητικότητας με υποστήριξη Geely "Cao Cao Mobility", αναλαμβάνει το ρόλο του γενικού διευθυντή της νεοσύστατης μάρκας, σύμφωνα με την Tianyancha. Ως εκ τούτου, ορισμένοι εμπιστευτικοί κύκλοι της βιομηχανίας υποθέτουν ότι ο Yiyi Huandian θα μπορούσε να εξυπηρετήσει πρώτα τα οχήματα σε εμπορική λειτουργία, ειδικά τα ηλεκτρικά οχήματα για υπηρεσίες μεταφοράς, ακολουθώντας την ίδια προσέγγιση με αυτή του Ομίλου BAIC.

Τα οχήματα που αναπτύσσονται για υπηρεσίες κινητικότητας διαχειρίζονται εύκολα λόγω της περιορισμένης σφαίρας δραστηριότητάς τους και περισσότερο απαιτούν γρήγορο και βολικό τρόπο επαναφόρτισης λόγω της μεγάλης καθημερινής χιλιομετρικής λειτουργίας, η οποία μπορεί να επιτρέψει στο μοντέλο ανταλλαγής μπαταριών να ασκήσει τα πλεονεκτήματά του πιο εύκολα.

Αφού έφτασε σε τοπικό media, η Geely δεν αποκάλυψε πότε η υπηρεσία ανταλλαγής μπαταριών μπορεί να κυκλοφορήσει στο εμπόριο και να είναι διαθέσιμη στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών αυτοκινήτων.

Η τεχνική ανάπτυξη της Geely στην ανταλλαγή μπαταριών μπορεί να χρονολογηθεί από το 2016, όταν βρήκε "Hangzhou Gechi New Energy Technology Co., Ltd.", η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε "Yiyi New Energy Technology Co., Ltd". τον Δεκέμβριο του 2019. Η Tianyancha δείχνει ότι η τρέχουσα γραμμή της επιχείρησης περιλαμβάνει τη λειτουργία σταθμών φόρτισης και ανταλλαγής μπαταριών NEV και άλλων σχετικών υποδομών.

Μεταξύ των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών που έχουν λειτουργία ανταλλαγής μπαταριών, η NIO θα πρέπει να είναι η πιο σημαντική. Έχει σήμερα εγκαταστήσει 131 σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών σε 58 πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored facebook logored YouTube redr Twitter

linkedin