Η Tesla σχεδιάζει να αποκτήσει μερίδιο στην επιχειρηματική δραστηριότητα της LG για κατασκευή μπαταριών;

Όλο και πιο έντονα κυκλοφορεί η φήμη ότι η Tesla σκοπεύει να αποκτήσει μερίδιο στην σύντομα ξεχωριστή επιχειρηματική δραστηριότητα της LG για κατασκευή μπαταριών. Ωστόσο, φαίνεται ότι είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς το εάν και πώς θα πραγματοποιηθεί μια τέτοια αγορά.

Η LG Chem ανακοίνωσε στα μέσα Σεπτεμβρίου ότι σκοπεύει να μετατρέψει την επιχειρηματική της δραστηριότητα κατασκευής μπαταριών σε μια νέα ξεχωριστή εταιρεία που ονομάζεται δοκιμαστικά LG Energy Solutions. Η LG Chem κατασκευάζει μπαταρίες αυτοκινήτων εδώ και μια δεκαετία και είναι ήδη προμηθευτής της Tesla και της GM, μεταξύ άλλων. Ωστόσο, δεν εμφάνισε κερδοφορία από αυτήν την δραστηριότητα μέχρι πρόσφατα.

Τώρα, με την αυξανόμενη ζήτηση από τους Ευρωπαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων και την προοπτική περισσότερων πωλήσεων κυλινδρικών στοιχείων στην Tesla, ο χρόνος φαίνεται σωστός για τη δημιουργία μιας ξεχωριστής επιχείρησης μπαταριών. Ο διαχωρισμός των εταιριών αναμένεται να συμβεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Τώρα οι Korea Times αναφέρουν ότι η Tesla ενδιαφέρεται να αποκτήσει μερίδιο στη νέα εταιρεία. «Η Tesla επιδιώκει να αποκτήσει μερίδιο στην LG Energy Solution, που σύντομα θα διαχωριστεί από την LG Chem, για την εξασφάλιση σταθερής τροφοδοσίας μπαταριών», ανέφεραν «πηγές του τραπεζικού τομέα» στους Korea Times.

Ωστόσο, δεν ακούγεται σαν ολοκληρωμένη συμφωνία. Μια άλλη ανώνυμη πηγή είπε στους Times, «Είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς εάν η Tesla έχει πραγματικό σχέδιο να αποκτήσει μερίδιο στην LG Energy Solution. Ωστόσο, δεδομένης της αυξανόμενης προσπάθειας της Tesla για περικοπές κόστους και κινήσεις στην παραγωγή στρογγυλών μπαταριών, είναι λογικό ότι η Tesla θα διερευνήσει μια ευκαιρία να αγοράσει ένα μερίδιο στην LG Energy Solution.»

Στην πρόσφατη παρουσίαση της Ημέρας Μπαταρίας, η Tesla ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή των δικών της στοιχείων μπαταρίας, αλλά επίσης είπε ότι θα συνεχίσει να αγοράζει στοιχεία από άλλους προμηθευτές.

Ο Fred Lambert της Electrek, σχολίασε σημειώνοντας ότι αυτή θα ήταν προφανώς η πρώτη φορά που η Tesla θα αποκτήσει μειοψηφικό μερίδιο σε μια εταιρεία και ότι ακόμη και το 10% του μεριδίου στην επιχείρηση μπαταριών της LG θα αντιπροσωπεύει μεγάλο ποσό κεφαλαίου.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin