Η Goodyear ανακοινώνει την τεχνολογία SightLine - το έξυπνα συνδεδεμένο ελαστικό [Video]

Η Goodyear ανακοίνωσε αυτό που υποστηρίζεται ότι είναι η πρώτη λύση πληροφοριών ελαστικών για στόλους φορτηγών. Σύμφωνα με την εταιρεία, λειτουργεί χρησιμοποιώντας αισθητήρες και έναν αλγόριθμο που βασίζεται στο cloud για να παρέχει στους χειριστές του στόλου δεδομένα των ελαστικών σε πραγματικό χρόνο.

Ο προγνωστικός χαρακτήρας συντήρησης της τεχνολογίας θα βοηθήσει τους διευθυντές στόλου στην πρόβλεψη βλαβών των οχημάτων για την ελαχιστοποίηση του χρόνου διακοπής λειτουργίας και την καλύτερη παρακολούθηση της πίεσης των ελαστικών ώστε να παραταθεί η διάρκεια ζωής των ελαστικών, να αυξηθεί η ασφάλεια και να μειωθεί το κόστος της απρόβλεπτης συντήρησης.
 
Όπως και τα έξυπνα ρολόγια που παρακολουθούν ζωτικά στοιχεία όπως οι καρδιακοί παλμοί και τα επίπεδα οξυγόνου, η ευφυΐα του Goodyear SightLine παρακολουθεί την υγεία ενός ελαστικού. Το Goodyear SightLine αφαιρεί το μυστήριο από την κατανόηση των ελαστικών και παρέχει προληπτικά πληροφορίες μέσω επικοινωνίας όταν τα ελαστικά χρειάζονται σέρβις ή αντικατάσταση.

Goodyear SightLine

Η Goodyear λέει ότι έχει πραγματοποιήσει δισεκατομμύρια δοκιμαστικά μίλια σε συστήματα όπως το SightLine, και μέσω πιλοτικών προγραμμάτων και του τελευταίου συστήματος κυκλοφορίας, ο κατασκευαστής ελαστικών ελπίζει να δημιουργήσει τις βάσεις για το μέλλον των συνδεδεμένων ελαστικών.

Η εταιρεία προβλέπει ότι, στο μέλλον, η τεχνολογία SightLine θα παρέχει ανατροφοδότηση για τις συνθήκες του δρόμου και των ελαστικών. Η Goodyear λέει ότι μετά από τις αρχικές δοκιμές της τεχνολογίας SightLine, η απόσταση στάσης ενός οχήματος θα μπορούσε να μειωθεί κατά 30%.

Το σύστημα SightLine θα είναι διαθέσιμο στους πελάτες ΟΕΜ της Goodyear και στους αναδυόμενους παρόχους στόλου και κινητικότητας στα τέλη του 2021.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tagged under

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin