Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η κορυφαία έκθεση για το περιβάλλον, VERDE.TEC!

Το σταθερό σημείο συνάντησης για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, την κυκλική οικονομία και τις έξυπνες πόλεις επιστρέφει στις 17 – 19 Μαρτίου 2023 στο MEC Παιανίας, ανεβάζοντας τον πήχη ακόμη ψηλότερα!

Τη μεγάλη της δυναμική και επιρροή, ως το κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός που αναδεικνύει τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά η 5η διεθνής έκθεση Verde.tec η οποία πραγματοποιήθηκε στις 17 – 19 Μαρτίου 2023 στο MEC Παιανίας.

Η 5η διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού κατάφερε να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο αριθμό εκθετών και επισκεπτών από κάθε προηγούμενη και να πραγματοποιήσει το πλέον αναβαθμισμένο και πολύπλευρο πρόγραμμα συνεδριακών εκδηλώσεων.

Χιλιάδες επισκέπτες -επαγγελματίες, ιδιώτες και εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής και της τοπικής αυτοδιοίκησης- είχαν την ευκαιρία να δουν και να ενημερωθούν για κάθε προϊόν και υπηρεσία που βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος.

Την έκθεση επισκέφθηκαν, την Κυριακή 19 Μαρτίου, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Θάνος Πετραλιάς, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στα περίπτερα και συνομίλησαν με εκθέτες και επισκέπτες.

VERDE TEC 2023 staikouras

Τα εγκαίνια

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της πρώτης ημέρας, Παρασκευή, 17 Μαρτίου, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ζωής της χώρας αλλά και φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του περιβάλλοντος και υποστηρίζουν με την αιγίδα τους την έκθεση.

VERDE TEC 2023 egainia

Greek Green Awards

Σε μία κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 17 Μαρτίου, η γιορτή του περιβάλλοντος τα Greek Green Awards.

Η κ. Μαρία Λοϊζίδου, Πρόεδρος της ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ και καθηγήτρια του ΕΜΠ, παρουσίασε την εκδήλωση κατά την οποία βραβεύθηκαν οργανισμοί, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεις.

Τα βραβεία αφορούσαν πρακτικές, προϊόντα ή υπηρεσίες που έχουν αναπτύξει θέτοντας την επιστημονική γνώση και την τεχνολογική καινοτομία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος, με την επιλογή τους να έχει γίνει από εξειδικευμένη επιστημονική επιτροπή.

Στην έκθεση συμμετείχαν γενικότερα ως εκθέτες:

 • Περιφέρειες, Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, Δήμοι, Αναπτυξιακοί Σύνδεσμοι, ΔΕΥA, ΦΟΔΣΑ

Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους εξής τομείς:

 • Αποκατάσταση Περιβάλλοντος – Τεχνολογίες Αιχμής & Εξοικονόμηση Ενέργειας
 • Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 • Φωτοβολταϊκά Συστήματα
 • Ανακύκλωση Προϊόντων και Υλικών
 • Διαχείριση Φυσικών Πόρων
 • Διαχείριση Υγρών και Στερεών Αποβλήτων
 • «Πράσινη» Βιομηχανία, Μηχανήματα, Εργαλεία & Εξοπλισμός
 • Ηλεκτροκίνηση

Οι κατηγορίες επισκεπτών σύμφωνα με το σχετικό Δ.Τ. ήταν οι ακόλουθες:

Στελέχη, Μηχανικοί και Τεχνικοί: Περιφερειών, ΟΤΑ, ΔΕΥΑ, ΦΟ.Δ.Σ.Α., της Βιομηχανίας, της Βιοτεχνίας, Εμπορικών Επιχειρήσεων, Κατασκευαστικών Εταιριών, Ξενοδοχειακών Μονάδων, Μεταφορών, Logistics.

Υπεύθυνοι Τεχνικών Υπηρεσιών των Δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων

 • Αρχιτέκτονες
 • Εργολήπτες
 • Μελετητές
 • Επενδυτές σε ΑΠΕ
 • Αντιπρόσωποι και έμποροι από όλη την Ελλάδα
 • Ξένες αντιπροσωπείες
 • Ιδιώτες που ενδιαφέρονταν για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, βιολογικών καθαρισμών και συστημάτων ποιότητας νερού ή εξοικονόμησης ενέργειας στα ακίνητά τους.

Ξεχωρίσαμε την Iveco σε μεσαία και βαρέα οχήματα, την Κινέζικη BYD με το ηλεκτρικό αποριματοφόρο της αλλά και τα επαγγελματικά, μικρά χωματουργικά και σκαφτικά, όπως η CASE & η ALKE, η SEINNEBOGEN, η Cristanini με πυροσβεστική μοτοσικλέτα, η RΑΜ με μηχανήματα καθαριότητας έως και ηλεκτρικά 3-κυκλα και η ειδική μονάδα αφαίρεσης Graffiti του Δήμου Αθηναίων.

Ακόμη στην ξενάγησή μας συναντήσαμε τον Κο Βόντα πρόεδρο του ΕΔΟΕ στο περίπτερο τoυ συστήματος ανακύκλωσης μπαταριών της COMBATT με τον Διευθ. Σύμβουλο της εταιρείας κο Διον. Μπατουβά, και τις συνεργάτιδές του, καθώς και τον προμηθέα , το αγωνιστικό ηλεκτρικό όχημα του τμήματος Ηλεκτρολόγων μηχ. Και Μηχ. Ηλεκτρονικών υπολογιστών του Εθν. Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Εκεί και ένα περίπτερο παιδικής χαράς, κάποια ηλεκτρικά ποδήλατα και scooter αλλά & η GLUBOS e-bikes me to Orion από την Κοζάνη.

Δύσκολα τα πράγματα για παραγωγή χωρίς χρηματοδότηση όμως η έκθεση δίνει πάντα ξεχωριστές δυνατότητες στο όχημα αυτό μικροκινητικότητας.

Στην έκθεση και η Sevic με το φιλικό V500e – Επαγγελματικό ηλεκτροκίνητο όχημα πολλαπλών χρήσεων.

Αρκετοί και οι κινέζοι επισκέπτες και εκθέτες με νέα αποδοτικά ηλιακά πάνελ, τόνιζαν το στοκ που υπάρχει σε Ευρωπαϊκές αποθήκες για λόγους ευνόητους.

Ακόμη συναντήσαμε ειδικά γερανοφόρα και απορριμματοφόρα διαφόρων Δήμων, στον εξωτερικό κυρίως χώρο της έκθεσης.

Εκεί ακριβώς μπροστά από την είσοδο της έκθεσης και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) Πάνος Μυλωνάς.

Σχετικό φωτορεπορτάζ για όσους δεν μπόρεσαν να επισκεφθούν την έκθεση εστιασμένη κυρίως στην Ηλεκτροκίνηση των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων στο futuremobility.gr.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ
Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης
Αριθμός ΓΕΜΗ: 068362203000

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin