Ποσειδώνια 2022: Μια Διεθνής έκθεση που κάνει την πατρίδα μας περήφανη.

Με ένα νέο ρεκόρ προσέλευσης – (πάνω από 27.000 επισκέπτες) και μία αύξηση των εκθετών (7% της επιφάνειας σε σύγκριση με την έκθεση του 2018) επισκεφθήκαμε μια άκρως εντυπωσιακή έκθεση. Η αύξηση στον αριθμό των επισκεπτών άγγιξε το ποσοστό του +18%.

Όλοι οι μεγάλοι παίκτες, είτε ναυπηγοεπισκευαστικά είτε ναυπηγοκατασκευαστικά ήταν εκεί κυρίως σε ομαδικά περίπτερα σε επίπεδο κρατών. Ιαπωνία, Κορέα, Κίνα, Καναδάς, Μ. Βρετανία κά. Από την Κορέα αξίζει να σταθούμε στις εμπλεκόμενες στο τομέα της ναυτιλίας Samsung & Hyundai.

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο ήταν το πολλαπλά εναλλακτικά καύσιμα που υποστήριζαν οι διάφοροι κατασκευαστές κινητήρων, ΜΑΝ, Rols Royce. Wartchila κλπ. Από το περίπτερο της Κίνας αξίζει να αναφέρουμε την εφαρμογή κυψελών καυσίμου σε πλοία μικρού και μεσαίου τονάζ.

Ελληνικές εταιρείες πετρελαιοειδών και λιπαντικών όπως η Cyclon η Elin, κλπ, ήταν εκεί ενώ συμμετείχαν από Σχολές Εμπορικού Ναυτικού μέχρι τον ΟΛΠ. Και στο μέσο της έκθεσης σε ένα φουτουριστικό περίπτερο η ΕΕΕ (Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών).

Αξίζει να αναφέρω στο σημείο αυτό ότι είδαμε και μάθαμε νέα πράγματα και μερικά από αυτά ήταν σχετικά με τα καύσιμα του μέλλοντος όπως το υγροποημένο Υδρογόνο και το LNG καθώς και η μεταφορά τους.

Να ευχαριστήσω στο σημείο αυτό το φίλο μου Πέτρο Χουντάση, που χάρη στην επιμονή του, ήταν η αιτία να επισκεφθούμε για 3.5 ώρες περίπου αυτή την αξιόλογη Ελληνική Διεθνή έκθεση. Μια διαφορετική και μη αναμενόμενη εμπειρία.

Δείτε το σχετικό φωτορεπορτάζ στο futuremobility.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin