Η Automechanika Frankfurt 2018 έριξε καρό σημαία [Video]

Η Automechanika Frankfurt είναι η κορυφαία εμπορική έκθεση παγκοσμίως για την αυτοκινητοβιομηχανία. Το 2018 η διετής εμπορική έκθεση γιόρτασε την 25η επέτειό της με πλήθος νέων θεμάτων και την REIFEN ως φιλοξενούμενη έκθεση. 

Η Automechanika Frankfurt είναι η σημαντικότερη εμπορική έκθεση για την αγορά ανταλλακτικών αυτοκινήτων και διοργανώνεται από τη Messe Frankfurt από το 1971. Περίπου, 133.000 επαγγελματίες επισκέπτες από 170 χώρες ήρθαν στο τελευταίο αυτό γεγονός.

Το 2018 περισσότεροι από 5.000 εκθέτες παρουσίασαν τα νέα τους προϊόντα και τις τελευταίες εξελίξεις.

Η έκθεση πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, εναλλασσόμενα με την IAA. Η 25η Automechanika Frankfurt από 11 έως 15 Σεπτεμβρίου 2018 περιλάμβανε νέα θέματα όπως το Classic Cars και τη REIFEN, τα οποία διεξήχθησαν  ταυτόχρονα στο νέο Hall 12 ως φιλοξενούμενη έκθεση για πρώτη φορά.

Automechanika Frankfurt: Εκεί όπου πρέπει είναι να βρεθείτε!

Χώρος συνάντησης της βιομηχανίας: Η Automechanika φέρνει μαζί τη βιομηχανία, το λιανικό εμπόριο και τα συνεργεία σε ένα σημείο συνάντησης.

Το τελευταίο γεγονός συγκέντρωσε 133.000 επισκέπτες από 170 χώρες.

Στην καρδιά της δράσης: Το City της Φρανκφούρτης διαθέτει εξαιρετικές συγκοινωνιακές συνδέσεις οδικώς, σιδηροδρομικώς και αεροπορικά και το Messe Frankfurt βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία στην καρδιά της Φρανκφούρτης.

Μεγάλη αλλά προσβάσιμη: Περισσότεροι από 5.000 εκθέτες έρχονται εδώ για να παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις τους. Χάρη στη σαφή δομή και τα συστήματα καθοδήγησης επισκεπτών της έκθεσης, δεν έχετε κανένα πρόβλημα να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

Δύο εμπορικές εκθέσεις - μία ημερομηνία: η REIFEN, μια εκθεση συνώνυμη με το Essen, διεξήχθη για πρώτη φορά μαζί με την Automechanika Frankfurt στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις της Φρανκφούρτης.

Παγκοσμίως διασυνδεδεμένη: Η Automechanika είναι μια διεθνής επιτυχημένη έκθεση που πραγματοποιείται σε 15 χώρες. Ο επισκέπτης επωφελείται από το διεθνές δίκτυο της Automechanika και από νέες επαφές και αγορές.

Το Συνεργείο του μέλλοντος

Τώρα σε ότι αφορά το Συνεργείο του μέλλοντος όπου όλοι οι μεγάλοι παίκτες έχουν εστιάσει στα επόμενα χρόνια, αυτοί που θα δημιουργήσουν τα premium συνεργεία με τα premium διαγνωστικά και τα έξτρα χαρακτηριστικά, αυτοί που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις πιο ακόμη πιο δύσκολες διαγνώσεις και επισκευές, είναι πανέτοιμοι να το κάνουν και ο μοχλός πίεσης ονομάζεται γνώση και πληροφόρηση – με άλλα λόγια  εκπαίδευση. Οι πλατφόρμες e-learning αλλά και η εικονική πραγματικότητα μπορεί να είναι σε όλες τις γλώσσες εκτός από Ελληνικά, είναι όμως πανέτοιμες και είναι θέμα χρόνου να μεταφραστούν. Τα διαγνωστικά μηχανήματα στα Hall 8 & 9 απογειώθηκαν τεχνολογικά. Εξαγορές όπως αυτή της BrainBee από την Μahle ακολουθούν την στρατηγική αποφάσεων για επέκταση των εταιρειών και σε άλλους προσοδοφόρους τομείς.

Η διείσδυση της ZF στην ηλεκτροκίνηση άλλη μία εντυπωσιακή κίνηση.

Το Software θα είναι κυρίαρχο στοιχείο τα επόμενα χρόνια και η διάγνωση στο αυτοκίνητο αναμένεται να γίνεται εξ αποστάσεως για τον επισκευαστή. Είδαμε ήδη τέτοια εφαρμογή και όλα αυτά μόνο σενάρια επιστημονικής φαντασίας δεν είναι. Η τεχνολογία κυψελών καυσίμου βρίσκεται σε διαμάχη επικράτησης σε σχέση με τα ηλεκτρικά οχήματα και ήδη ανεβαίνει ο αριθμός των πρατηρίων Η2 και στην Γερμανία. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα μετράμε 100 περίπου πρατήρια. 

Η Toyota υπέρμαχος της τεχνολογίας αυτής με την Honda και το Clarity και φυσικά την κορεάτικη Hyundai να επαναστατεί και να υπογράφει συνεργασία με την Audi.

Η Toyota πουλάει τo Mirai εκτός από Αμερική και Καναδά και στην Ευρώπη (Δανία Γερμανία κλπ). 

Όμως και η GΜ δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Η μάχη θα συνεχιστεί μέχρι να αποσαφηνιστεί το σκηνικό των τεχνολογιών. Σίγουρα όμως θα χρειαστεί ένας εξομοιωτής του κινητήρα Εσωτερικής Καύσης για να τον ακούν από τα αθόρυβα ηλεκτρικά οι πεζοί.  

Τα συνεργεία στην Ελλάδα

Οι επισκευαστές και κυρίως οι ιδιοκτήτες πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία, να δουν με μάτια ξεκάθαρα ότι αν οι εταιρείες επενδύουν τα μελλοντικά τους πλάνα και βασίζονται πάνω σε αυτούς και αναφέρουν το Συνεργείο του μέλλοντος, πρέπει να επενδύσουν και αυτοί σε τέτοιες αντίστοιχα εταιρείες. Διαφορετικά θα απομονωθούν και θα πιαστούν για άλλη μια φορά απροετοίμαστοι πόσο μάλλον με τις ταχύτητες που τρέχει η Ηλεκτροκίνηση και η οποία θα παίξει πρωτεύοντα ρόλο και στο Aftermarket. (Διαβάστε την συνέντευξη του CEO της Shaeffler και θα καταλάβετε πολλά από τον Διευθύνοντα ενός κορυφαίου όμιλου εταιρειών στο χώρο του Aftermarket του Αυτοκινήτου).

Η συντακτική ομάδα επιφυλάσσεται και θα επανέλθει αναλυτικά μετά από αυτή την συνόψιη.    

Το πέσιμο της Αυλαίας

Καλώς ήλθατε στο πέσιμο της αυλαίας, διανύσαμε και την τελευταία μέρα της Automechanika και έχουμε ήδη μία συνόψιση με ένα σύντομο video clip!

Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το video, όπου παρουσιάζονται μερικές από τις αμέτρητες στιγμές της 25ης Automechanika Frankfurt! Χαιρόμαστε γιατί το είδαμε και γυρίσαμε με τις βαλίτσες της γνώσης και της πληροφόρησης γεμάτες. Η αποκωδικοποίηση άρχισε ήδη με τις πρώτες πληροφορίες και συμπεράσματα που ήδη διαβάζετε!

Δείτε στο  τέλος τους video την επόμενη ημερομηνία της Automechanika 2020, μετά από 2 χρόνια!

Ραντεβού τότε!

Στην εποχή των συνδεδεμένων αυτοκινήτων σας λέμε απλά.

Get connected

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored YouTube redr Twitter