Έκθεση Electric & Hybrid Vehicle Technology Expo Europe

H έκθεση Τεχνολογίας Υβριδικών & Ηλεκτρικών Οχημάτων - Electric & Hybrid Vehicle Technology Expo Europe φιλοξένησε 450 και πλέον κατασκευαστές και παρόχους υπηρεσιών από όλη την εφοδιαστική αλυσίδα μπαταριών, με χιλιάδες λύσεις σχεδίασης, παραγωγής και κατασκευής και συστημάτων διαχείρισης μπαταριών H/EVs, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρικών κινητήρων και εξαρτημάτων, εξοπλισμό για επιβατικά, εμπορικά και βιομηχανικά Υβριδικά και Ηλεκτρικά Οχήματα.

Έτσι βρεθήκαμε για άλλη μια φορά στο κυνήγι της Τεχνολογίας. Στην έκθεση Electric & Hybrid Technology Expo – στην Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι επισκέπτες ήταν τόσοι πολλοί σε επίπεδο που να μην έχεις την ελευθερία και την άνεση ούτε να φωτογραφήσεις.

Αυτή η ελεύθερη εμπορική έκθεση αποτελεί μια ασύγκριτη ευκαιρία για την εξεύρεση της τελευταίας τεχνολογίας που επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να μειώσουν το κόστος κατασκευής και να εξασφαλίσουν τη βέλτιστη αποδοτικότητα και απόδοση των εφαρμογών Υβριδικών και Ηλεκτρικών οχημάτων.

Παράλληλα με την εμπορική έκθεση πραγματοποιήθηκε το τριμερές συνέδριο που διοργανώθηκε από εμπειρογνώμονες και παρείχε πληροφορίες για βασικές επιχειρηματικές και τεχνικές προκλήσεις, ενώ παράλληλα χάραξε τις εμπορικές ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι OEMs αυτοκινήτων και οι προμηθευτές τους.

Η Στουτγάρδη, ήταν η πόλη που επιλέχθηκε για την πραγματοποίηση της έκθεσης αυτής. Η πόλη αυτή φιλοξενεί τη Mercedes-Benz και την Porsche, είναι η πρωτεύουσα του κρατιδίου Baden-Württemberg της Γερμανίας, ως «γενέτειρα του αυτοκινήτου» και μια εξέχουσα δύναμη στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Πρέπει όμως να θυμάστε ότι πίσω από το τελικό προϊόν κρύβονται πολλές μικρότερες εταιρείες προμηθευτές των αυτοκινητοβιομηχανιών και της τελικής ενσωμάτωσης του προϊόντος τους. Η συγκεκριμένη έκθεση Electric & Hybrid Technology είναι η πρώτη που λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη και δικαιολογεί απόλυτα το ρόλος της. Οι επισκέπτες από την πρώτη κιόλας μέρα αλλά και οι εκθέτες που συμμετείχαν ήταν πολλοί.

Οι χώροι άφθονοι και άπλετοι, τα περίπτερα πολλά και σχετικά μικρά. Πολύ ο κόσμος από την πρώτη μέρα αλλά και οι εκθέτες.

Όλοι οι μεγάλοι προμηθευτές 1η παραγωγής Continental, Mahle, Ricardo, Webasto, John Deere, Autocarft & Dana, και φυσικά όλη η Κίνα ήταν στην Στουτγάρδη είτε αφορούσε τον τομέα κατασκευής μπαταριών είτε φορτιστών.
 
Ήταν πραγματικά έκπληξη μία μετατροπή ενός δεξιοτίμονου cabrio από την Continental σε πλήρως ηλεκτρικό το οποίο κυκλοφορεί νόμιμα στους Βρετανικούς δρόμους αφού και εκεί επιτρέπεται η μετατροπή των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης σε Ηλεκτρικά οχήματα. Η Continental που εισέρχεται δυνατά στο τομέα της Ηλεκτροκίνησης έχει κατασκευάσει και Mild Hybrid συστήματα όπως έχουμε ήδη ξαναγράψει στα 48 Volts.

Αυτό ήδη συμβαίνει σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες με την εθνική νομοθεσία να επιτρέπει σε χώρες όπως Γερμανία Ιταλία Αγγλία κλπ. τέτοιες μετατροπές.

Εδώ λοιπόν μπορείτε να καταλάβετε γιατί μιλάμε για ένα τεράστιο έλλειμμα νομοθετικού στην Ηλεκτροκίνηση όσον αφορά την Ελληνική νομοθεσία. Τα γράφουμε και τα λέμε γιατί πρέπει να εναρμονιστούμε και να γίνουμε πραγματικά Ευρωπαίοι. Αν θέλουμε τέτοιες οικολογικές πρωτοβουλίες. Υπήρξαν όμως και ξεχωριστές παρουσιάσεις φορητών μπαταριών (σαν βαλίτσα για διάφορες εφαρμογές πχ. εξοχικά σπίτια, camping, campers στα 4 και 6 kw έως ολόκληρες καμπίνες όπως μπορείτε να δείτε και στις σχετικές φωτό. 

Μερικά Highlights

Επέλαση της Ηλεκτροκίνησης σε όλα τα ΜΜΜ. Μπαταρίες για κάθε μέσο μαζικής μεταφοράς - Αυτοκίνητα, βαρέα Οχήματα, Τραίνα, Σκάφη μέχρι και Χωματουργικά Μηχανήματα!

Italian Volt...Την ξέρετε;

Ιταλική μοτοσικλέτα που φιλοξενήθηκε στο περίπτερο του κατασκευαστή του Inverter της μοτοσικλέτας!

Ακολουθεί σχετικό φωτορεπορτάζ.


του Π. Καραμπίλα, Τεχν. Μηχ. Οχημάτων

Γ. Διευθυντής Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ Π. Καραμπίλας

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored facebook logored YouTube redr Twitter

linkedin