Υπαίθρια έκθεση Ηλεκτροκίνησης Mobility 2021 [Picts]

23 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου στο Golden Hall

Μετά την ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ EXPO που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2019, την περίοδο covid 19 και το lock down, είδαμε για 2η φορά μια mini έκθεση ηλεκτρικών οχημάτων στον προαύλιο χώρο του Golden Hall.

  • Υβριδικά Plug-in οχήματα
  • Ηλεκτρικά οχήματα
  • Ηλεκτρικά ποδήλατα
  • Ηλεκτρικά πατίνια & σκούτερς
  • Ηλεκτρικοί φορτιστές

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, οι φίλοι του αυτοκινήτου αλλά και γενικότερα της πράσινης-ενναλακτικής μετακίνησης, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα νέα δεδομένα, στην πρώτη και μάλλον μοναδική έκθεση Ηλεκτροκίνησης. 

Όλες οι άλλες φάνηκε να ακυρώνονται και με εξαίρεση την LOGISTICS CARGO TRUCK & VAN που πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan EXPO ήταν οι μοναδικές εκθέσεις που διοργανώθηκαν φέτος στην Ελλάδα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια, οι επισκέπτες είχαν τη μοναδική ευκαιρία να βιώσουν τις νέες τεχνολογίες που μπήκαν στην καθημερινότητά μας, μέσα από τα προϊόντα που τις ενσαρκώνουν στην πιο εξελιγμένη εκδοχή τους. Επίσης οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα test-drive των αυτοκινήτων που παρουσιάστηκαν.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η υπαίθρια έκθεση αφορούσε ένα μοναδικό για την Ελλάδα γεγονός, όπου συμμετείχαν όσες εταιρείες έχουν να δείξουν κάτι ενδιαφέρον στο κοινό σχετικά με τη σύγχρονη-«πράσινη» μετακίνηση όπως:

Τα ηλεκτρικά και επαναφορτιζόμενα (plug-in) υβριδικά αυτοκίνητα, τα ηλεκτρικά ποδήλατα, τα ηλεκτρικά scooters, πατίνια, φορτιστές και πάροχοι ενέργειας. Για παράδειγμα στο περίπτερο της Tesla φιλοξενούνταν και το ηλεκτρικό ποδήλατο και σκούτερ της KINEO. Μερικές από τις εταιρείες ήταν οι εταιρείες του group VAG, (Audi - στο εσωτερικό του Golden hall), Skoda, VW, Seat, Hyundai, Range Rover, Mercedes, Fiat, Ford, Jaguar, Volvo καθώς και η βρετανική εταιρεία LEVC (γνωστή από τα μαύρα Λονδρέζικα ταξί).

Στις εταιρείες φόρτισης συμμετείχαν η ΔΕΗ Blue, η ABB, και η BLINK.

Στις εταιρείες ποδηλάτων η Kosmoride με ένα πλήθος ηλεκτρικών μοντέλων έκανε ντεμπούτο ενώ η SEAT παρουσίασε το MO, το ηλεκτρικό της e-scooter. Αξίζει να ανφέρουμε ότι στο εσωτερικό του Golden hall εκτός του Audi Q4 e-tron με τον φορτιστή του τύπου Wallbox, είδαμε και το νέο Tesla Model Y.  

Στα θετικά αποτιμάται η προσπάθεια παρουσίασης της των νέων μοντέλων μελλοντικής κινητικότητας για τους Έλληνες συμπολίτες μας. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μάλλον μικρή όπως μας δήλωσαν κάποιοι από τους εκθέτες και φυσικά σε ένα τέτοιο ελεύθερο και ασφαλή χώρο τα παιδάκια μάλλον είχαν την τιμητική τους. Καθισμένα στη θέση του οδηγού, ή έξω από τα αυτοκίνητα στην ουρά, είχαν την δική τους βιωματική εμπειρία αφού τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μοιάζουν γι’ αυτά ως ένα μεγάλο gadget. H κατάσταση από άποψη επισκεψιμότητας ήταν βελτιωμένη τα Σαββατοκύριακα σύμφωνα με τους εκθέτες.

Φωτορεπορτάζ

Απολαύστε το σχετικό φωτορεπορτάζ και όσα αποτυπώσαμε στην υπαίθρια έκθεση Mobility 2021.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tagged under

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin