Η Bosch διαμορφώνει τη μετατροπή του κινητήρα και του συστήματος μετάδοσης κίνησης

20 εκατομμύρια υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα θα παραχθούν το 2025

  • Η Ηλεκτροκίνηση είναι ένας χώρος μελλοντικής σημασίας
  • Ο Κινητήρας Εσωτερικής Καύσης (ΜΕΚ) παραμένει σημαντικό μέρος του συνδυασμού διαφορετικών τύπων κινητήρων και συστημάτων μετάδοσης κίνησης
  • Νέο τμήμα λύσεων Powertrain Solutions με 88.000 συνεργάτες
  • Η Bosch διαμορφώνει ενεργά την αλλαγή στην κινητικότητα και εκμεταλλεύεται όλες τις ευκαιρίες της

Η Bosch εκτιμά ότι περίπου 20 εκατομμύρια υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα θα παραχθούν το 2025.

Η Bosch θεωρεί την ηλεκτροκίνηση ως χώρο μελλοντικής σημασίας.
Για το λόγο αυτό, ο προμηθευτής τεχνολογίας και υπηρεσιών δημιουργεί τώρα μια μονάδα λειτουργίας ειδικά για ηλεκτροκινητήρες.

Η μονάδα θα είναι μέρος του νέου τμήματος Powertrain Solutions. Από τις αρχές του 2018, έχουν συμπεριληφθούν οι δραστηριότητες ηλεκτροκίνησης της εταιρείας καθώς και τα τμήματα των συστημάτων βενζίνης και Diesel. Επομένως, στο μέλλον, η Bosch θα προμηθεύει υφιστάμενους και νέους πελάτες με όλες τις τεχνολογίες κινητήρα από μία μόνο πηγή. Εκτός από την επέκταση της ηλεκτροκίνησης, η Bosch θα εργαστεί εντατικά για την περαιτέρω βελτίωση της τεχνολογίας των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Επιπρόσθετα στα 20 εκατομμύρια νέα υβριδικά οχήματα και ηλεκτρικά οχήματα στους δρόμους όλου του κόσμου το 2025, θα υπάρχουν περίπου 85 εκατομμύρια νέα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα οχήματα.

Είτε στην τεχνολογία ντίζελ, είτε στην τεχνολογία βενζίνης είτε στην ηλεκτροκίνηση, η Bosch είναι ο Νο.1 μηχανολογικός και τεχνολογικός συνεργάτης για τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Είμαστε στρατηγικά πολύ καλά προετοιμασμένοι για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Είτε πρόκειται για καύσιμο είτε για ηλεκτρικό ρεύμα, η Bosch θα οδηγήσει το τους κινητήρες και το σύστημα μετάδοσης κίνησης και στο μέλλον. Δεδομένου ότι δεν είναι ακόμη σαφές ποιος κινητήρας ή ποιος συνδυασμός των διαφόρων τύπων θα κυριαρχεί όταν παίρνουμε μια διττή προσέγγιση και συνεχίζουμε να επεκτείνουμε την τεχνογνωσία μας και τις γνώσεις μας τόσο στους κινητήρες ηλεκτροκίνησης όσο και στους κινητήρες εσωτερικής καύσης

Δρ Rolf Bulander, πρόεδρος του τμήματος της Bosch Mobility Solutions και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Robert Bosch GmbH

Καθώς η τεχνολογία και ο ηγέτης στην αγορά του κινητήρα, η Bosch διαδραματίζει ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της μεταμόρφωσης των εννοιών της κινητικότητας. Στο μέλλον, το νέο τμήμα Powertrain Solutions θα προσφέρει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο τεχνολογιών που θα καταστήσουν πιο αποδοτικό, οικονομικό και οικολογικό για τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Μεγάλες επενδύσεις σε καινοτόμες λύσεις στο σύστημα κίνησης

Κάθε χρόνο, η Bosch δαπανά πολλά δισεκατομμύρια ευρώ για την περαιτέρω βελτίωση των λύσεων του κινητήρα. Στην προσπάθεια να επιτύχει μια σημαντική πρόοδο στην ηλεκτροκίνηση, η εταιρεία επενδύει 400 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Τα περισσότερα από αυτά έχουν εξελιχθεί σε έρευνα και ανάπτυξη μπαταριών. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Bosch είναι ο μοναδικός κλασσικός προμηθευτής αυτοκινήτων που ερευνά τόσο τις τρέχουσες όσο και τις μελλοντικές τεχνολογίες κυψελών καυσίμου. Η εταιρεία έχει ήδη κερδίσει περισσότερες από 30 παραγγελίες που σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση από διεθνείς κατασκευαστές αυτοκινήτων. Περίπου 1.800 εμπειρογνώμονες της Bosch εργάζονται για την ηλεκτροκίνηση του μέλλοντος.

Πιο κοντά στην αγορά και τους πελάτες

Με το νέο τμήμα της Powertrain Solutions, η Bosch θέλει να είναι σε θέση να προσφέρει στους πελάτες της υποστήριξη σε σχέση με το σύστημα κίνησης από μία και μόνη πηγή και να προσφέρει ολοένα και περισσότερες πλήρεις λύσεις συστημάτων πέραν των μεμονωμένων εξαρτημάτων. "Όλο και περισσότερο, οι απαιτήσεις των πελατών μας εκτείνονται πέρα από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Αυτή η δυναμική μεταστροφή προς την ηλεκτροκίνηση θα διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στη διαμόρφωση του νέου τμήματος. Σε αυτή τη διαδικασία μετασχηματισμού, θα είμαστε εκεί για να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας με γνώση και τεχνολογία", λέει ο Bulander.

Σε στρατηγικό επίπεδο, η Powertrain Solutions θα επικεντρωθεί σε τρία βασικά τμήματα:

  • Επιβατικά αυτοκίνητα και φορτηγά με κινητήρες καύσης,
  • Υβριδικοί κινητήρες,
  • Ηλεκτρικά οχήματα

Αυτό συνεπάγεται ευρείες προκλήσεις. "Βλέπουμε τεράστιο δυναμικό ανάπτυξης στην ηλεκτροκίνηση και στα επιβατικά και εμπορικά οχήματα".

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored YouTube redr Twitter