Τι σημαίνει για τα συνεργεία ο όρος Block Exemption Regulation - BER

Ο κανονισμός Block Exemption Regulation - BER, είναι μια εξαίρεση σε μια επιχειρηματική γραμμή ή βιομηχανία, η οποία αποτρέπει τους οργανισμούς του κλάδου από ορισμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες προκειμένου να δημιουργήσουν ανταγωνισμό.

Ο κανονισμός είναι ιδιαίτερα γνωστός στην αυτοκινητοβιομηχανία λόγω των επιπτώσεων που προκαλεί ο κανονισμός απαλλαγής κατά κατηγορίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πριν από το 2003 οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στην περιοχή της ΕΕ κινδύνευαν να χάσουν την εγγύηση του οχήματός τους, όταν τα οχήματα έκαναν service ή επισκευάζονταν σε συνεργεία που δεν ανήκαν στον κατασκευαστή του οχήματος ή τους εμπόρους του.

Αυτό το εμπόδιο έσπασε τον Οκτώβριο του 2003, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΚ) ψήφισε νόμο που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες οχημάτων την ελευθερία να κάνουν τις εργασίες σέρβις και επισκευών τους στο συνεργείο που επέλεξαν.

O Κανονισμός BER παρέχει στους χρήστες αυτοκινήτων την ευελιξία και το όφελος για τη μείωση του ποσού που δαπανάται για την συντήρηση και επισκευή, παρέχοντας έτσι στους καταναλωτές περισσότερες επιλογές και καλύτερη σχέση ποιότητας / τιμής.

Αν και σε ένα βαθμό συνεχίζει να υπάρχει μερική συμμόρφωση των αντιπροσωπειών η αντίδραση στην μη αναγνώριση των "χαμένων" πελατών ειδικά σε θέματα εγγύησης παραμένει ένα εμπόδιο για την ελεύθερη επιλογή του ανεξάρτητου Συνεργείου.

Το σημαντικότερο βέβαια επιχείρημα είναι το συναίσθημα της ασφάλειας που νιώθει ο ιδιοκτήτης του καινούργιου αυτοκινήτου κάτω από την ομπρέλα της εγγύησης των πρώτων χρόνων και κάπως έτσι ισορροπεί όλη η Ευρωπαϊκή και φυσικά Ελληνική αγορά. Με το πέρας του χρόνου της εγγύησης επέρχεται και η ψυχολογική απελευθέρωση ανοίγοντας ο δρόμος προς τα ανεξάρτητα συνεργεία.  

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tagged under

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin