Αποκατάσταση της BMW 507 του Elvis Presley [video]

Έχει βρεθεί και αποκατασταθεί μια σπάνια BMW που κάποτε ανήκε στον βασιλιά του Rock & Roll τον Elvis Presley. Η BMW 507 του 1957 αποσυναρμολογήθηκε, επισκευάστηκε και ξαναβάφτηκε για να αποκατασταθεί η παλιά της δόξα στη BMW αυτή στη Γερμανία. Ο Presley αγόρασε αρχικά το αυτοκίνητο ενώ παρέμεινε σταθμευμένο στη Γερμανία με τον αμερικανικό στρατό το 1958.

Το αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν για αγώνες πριν το αγοράσει ο Presley και ήταν ένα καυτό εμπόρευμα της εποχής. Όταν ο Presley αγόρασε το αυτοκίνητο, το χρώμα ήταν λευκό, αλλά οι φήμες λένε ότι πολλοί οπαδοί έγραψαν σημειώσεις στον βασιλιά του Rock με κραγιόν και τελικά το έβαψε κόκκινο. Μόλις επέστρεψε στις Ηνωμένες πολιτείες το 1960, ο Elvis έφερε μαζί του το αυτοκίνητο. Σύντομα το πούλησε σε έναν αντιπρόσωπο για 4.500$.

bmw elvis1

Από τις 507 κατασκευάστηκαν μόνο 254 μονάδες αυτού του μοντέλου, κάτι που τους καθιστούν εξαιρετικά σπάνιες.

Σήμερα πωλούνται για $ 2,5 εκατομμύρια σε τέλεια κατάσταση. Το μοντέλο του Presley τροποποιήθηκε με κινητήρα Chevrolet V8 και νέο κιβώτιο ταχυτήτων και πίσω άξονα. Μετά την αλλαγή ιδιοκτητών και με την πάροδο των ετών, τελικά ήρθε στα χέρια του Jack Castor, ένα συλλέκτη αυτοκινήτων που αποθήκευσε το όχημα σε μια αποθήκη στην Αλαμπάμα.

Το 2006, το αυτοκίνητο επιβεβαιώθηκε ως το ίδιο όχημα που ανήκε στον Presley και η BMW αγόρασε το αυτοκίνητο από τον Castor.

bmw elvis2

Πριν από δύο χρόνια το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στη Γερμανία και αποκαταστάθηκε πλήρως με ένα μίγμα νέων και παλαιών εξαρτημάτων. Η φινιρισμένη εικόνα είδε το αυτοκίνητο βαμμένο στο αρχικό του χρώμα δηλ. αυτό του λευκού. Αν και το αυτοκίνητο δεν διατίθεται προς πώληση, θα κάνει ένα δημόσιο ντεμπούτο στο Pebble Beach Concours d'Elegance.

Απολαύστε το σχετικό video!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored facebook logored YouTube redr Twitter

linkedin