Το Audi RS Q e-tron σε πρόγραμμα δοκιμών και ανάπτυξης στην Ισπανία

Πριν από το ντεμπούτο του στο Ράλι Ντακάρ τον Ιανουάριο, η ομάδα Audi Sport ολοκλήρωσε πρόσφατα μια οκταήμερη δοκιμή αντοχής του Audi RS Q e-tron σε χωματόδρομους στο ξηρό κλίμα της Ισπανίας.
Ένας λειτουργικός έλεγχος του οχήματος πραγματοποιήθηκε στο Neuburg an der Donau της Γερμανίας, στις 30 Ιουνίου και ακολούθησε δοκιμή σε άσφαλτο γύρω από το Μαγδεμβούργο της Γερμανίας, στα μέσα Ιουλίου. Ωστόσο, πιο πρόσφατα το Audi RS Q e-tron πέρασε ένα αυστηρό πρόγραμμα δοκιμών στην Αραγονία, κοντά στην επαρχία Σαραγόσα στη βόρεια Ισπανία.

Όλες οι ομάδες οδηγών της Audi Sport έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα ανάπτυξης και δοκιμών, συμπεριλαμβανομένου του νικητή του ρεκόρ Ντακάρ, Stéphane Peterhansel μαζί με τον συνοδηγό Edouard Boulanger, Mattias Ekström και Emil Bergkvist και τέλος τους Carlos Sainz και Lucas Cruz.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, το Audi RS Q e-tron έφτασε στην τελική ταχύτητα των 180 χιλιομέτρων/ώρα σε μια σειρά από χωματόδρομους μήκους 17 χιλιομέτρων σε θερμοκρασίες που έφταναν τους 34°C, επαληθεύοντας την ιδέα και τις δυνατότητες ψύξης του οχήματος.

Με ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης, το Audi RS Q e-tron διαθέτει δύο μονάδες γεννήτριας-κινητήρα (MGU), ίδιες με αυτές που χρησιμοποιούνται στη Formula E, μαζί με μπαταρία υψηλής τάσης. Αυτή στη συνέχεια φορτίζεται κατά την οδήγηση από έναν μετατροπέα ενέργειας που αποτελείται από έναν κινητήρα TFSI από DTM και μια πρόσθετη MGU.

Πηγή: Automotive Testing Technology International
 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tagged under

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin