Αστυπάλαια - Το πρώτο έξυπνο, πράσινο και ενεργειακά αυτόνομο νησί της Μεσογείου

Στις 14 Νοεμβρίου υπογράφηκε μια εμβληματική για την Ελλάδα συμφωνία, για τη μετατροπή της Αστυπάλαιας στο πρώτο έξυπνο, πράσινο και ενεργειακά αυτόνομο νησί της Μεσογείου.

Η συμφωνία που υπέγραψε ο Υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης με τον Dr. Herbert Diess, CEO του ομίλου Volkswagen, επισφραγίζει τη βούληση της κυβέρνησης να προωθήσει την «πράσινη» οικονομία σε όλο το φάσμα της και επιβεβαιώνει τη δυναμική της χώρας μας να προσελκύσει καινοτόμες επενδύσεις υψηλής ανταποδοτικότητας.

atipalaia to1o autonomo nisi

Όταν ολοκληρωθεί το έργο, η Αστυπάλαια θα διαθέτει υποδομές για ηλεκτροκίνηση, νέες υπηρεσίες μετακίνησης και κατά παραγγελία υπηρεσίες συγκοινωνίας και ένα υβριδικό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, που θα είναι απαλλαγμένο από ορυκτά καύσιμα.
Η Αστυπάλαια είναι ένα από τα πιο απομακρυσμένα αλλά και αγαπημένα νησιά του υπογράφοντος και πραγματικά νοιώθω πολύ υπερήφανος που αυτό το νησί θα έχει την τιμή και την χαρά να γίνει το πρώτο έξυπνο, πράσινο και ενεργειακά αυτόνομο νησί της Μεσογείου. Για όσους δεν το έχουν επισκεφθεί αξίζει να το προγραμματίσουν στις επόμενες διακοπές τους. Να απολαύσουν την φιλοξενία της Αστυπαλιάς, να γευθούν την Παραδοσιακή τοπική κουζίνα (μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε την #Άγονη Γραμμή), και να απολαύσετε το κάστρο (μαγικό αυτό) απ’ όλες τις παραλίες του νησιού. Και ίσως μέχρι τότε να έχετε τη δυνατότητα να δείτε ιδίοις όμασι πόσο Πράσινο έχει γίνει.

Του Π. Καραμπίλα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin