Βιβλίο: Αντίδοτο Θνητότητας – Καλοτάξιδο

Την Κυριακή 22 Μάϊου 2022 έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ιωάννας Γιαρένη στο θέατρο Χυτήριο.

Η βραδιά έκρυβε πολλές εκπλήξεις και θα τολμούσα να πως ότι μάλλον δεν είχε καμία σχέση με μία συνηθισμένη παρουσίαση βιβλίου όπως θα μπορούσε να την φανταστεί ο καθένας μας που έχει ίσως παρευρεθεί σε μία αντίστοιχη εκδήλωση.

Αξίζει στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι διαβάζοντας κανείς την πρόσκληση και όλους αυτούς που θα προλόγιζαν είχες ήδη τα πρώτα ερωτηματικά. Η αντισυμβατική επιλογή της ομάδας απαρτίζονταν από ένα ηθοποιό, τον Π. Σπηλιόπουλο, που θα απήγγειλε αποσπάσματα ποιημάτων από το βιβλίο, το γνωστό τραγουδιστή Φίλλιπο Νικολάου, με την ωριμότητα των ήδη 79 χρόνων του, τον Γιωρ. Λαθύρη – Ιαλυσό, Εκδότη συγγραφέα και νομικό που όμως δεν είχε κάνει την έκδοση του προς παρουσίαση βιβλίου, και τον Βασ. Καπερνάρο, ένα μάχιμο Δικηγόρο μέχρι σήμερα.

Το ερώτημα είναι «πως δένουν όλα αυτά τα άτομα» στην παρουσία της ποιητικής συλλογής;

Όντως οι απαντήσεις δόθηκαν από τον αδερφό της συγγραφέως & συντονιστή τον ευγενέστατο Ευγένιο Γιαρένη.

Όλοι λοιπόν οι ομιλητές συνδέονται μέσω της μουσικής πέρα από το κύριο επάγγελμά τους.

  1. Φίλλιπος Νικολάου – στιχουργός, συνθέτης, ερμηνευτής
  2. Βας. Καπερνάρος – Στιχουργός Άγνωστο μεν αλλά…
  3. Γιωρ. Λαθύρη – Ιαλυσός, Εκδότης συγγραφέας 

Πάμε και στις εκπλήξεις της βραδιάς;

Πέρα από την αναμενόμενη ποιητική ροή μια υπέροχης βραδιάς με αποσπάσματα και μιας κατάμεστης από επισκέπτες αίθουσας, η Ιωάννα Γιαρένη δεξιοτέχνης του πιάνου, έπαιξε προς τιμήν όλων των επισκεπτών που την τίμησαν με την παρουσία τους.

Ο Φίλιππος Νικολάου την συνόδευσε σε ένα νέο μελοποιημένο τραγούδι που όπως μάθαμε χρειάστηκε να συνθέσει σε μόλις 5 λεπτά, ενώ ακούσαμε και δικά του ποιητικά τραγούδια, το οποία συμπλήρωσαν την ομορφιά αυτής της βραδιάς. Ακούστε τον 80χρονο Φίλιππο Νικολάου να συνοδεύει την Ιωάννα στο πιάνο, ή την Ιωάννα να συνοδεύει τον Φίλιππο Νικολάου, ψιλοχορεύοντας ζεϊμπεκιά και τραγουδώντας την μεγαλύτερη ίσως επιτυχία του που οι στίχοι είναι διαχρονικοί…και ποιητικοί.

"Στο άδειο πακέτο απόψε μπήκες". Ισως σας θυμίσει λίγο τον αείμνηστο Δ. Μητροπάνο, να ξεκουμπώνει το σταυρωτό του σακάκι και να ρίχνει τρεις στροφές στην «Ρόζα»  

H Ευγνωμοσύνη είναι ένα από τα ποιήματα που ήταν αφιερωμένο στην μικρούλα Εύα που βρέθηκε επί σκηνής με την Ιωάννα και απαγγέλθηκε από τον Παν. Σπηλιόπουλο.

Η ομάδα των εισηγητών του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Αλέκου και παρευρέθηκε στην εκδήλωση της συζύγου του.

Σύντομο βιογραφικό

Η Ιωάννα Γιαρένη είναι πτυχιούχος νομικής Σχολής, του πανεπιστημίου Αθηνών, με διδακτορικό στη Δημόσια διοίκηση, είναι Διευθύντρια του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων έρευνας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής -

Η Ιωάννα Γιαρένη είναι σύζυγος ενός δικού μας πνευματικού παιδιού του Αλ. Καπλαντζή,  ενός πετυχημένου εξειδικευμένου επισκευαστή, με δικό του Συνεργείο στο Ίλιον.

Ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα από το ποίημα με τίτλο: Απολογισμός

Προς τι έζησα
Θα με ρωτήσουν
Γέννησα μερικά ποιήματα
Ένα μόνο είν’ τ’ ομορφότερο απ’ όλα
Κολύμπησα σε μουσικές πρωτόγνωρες
Μαύρες, άσπρες και πολύχρωμες
………………………………………..
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΡΟΜΩΝ.
Καλοτάξιδο το βιβλίο !!!

thitotita

thitotita

thitotita

thitotita

thitotita

thitotita

Δείτε συνημμένα μερικές από τις εκπλήξεις της βραδιάς με 3 σχετικά Videos. \

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin