ΠΑΛΙΟΚΩΣΤΑΣ AIRWAYS

Το θέατρο στην TV

Το γέλιο της αρκούδας έπεσε στο σπίτι μας επί τρεις μέρες ακούγοντας όλα τα ευτράπελα που ακολούθησαν την κινηματογραφική απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Πολλά ήταν ξεκαρδιστικά και άλλα εξοργιστικά. Ξεκαρδιστικά ήταν όλα όσα ψέλλιζαν στα Κανάλια της TV, οι απόλυτα ανίκανοι (κατά τα πρωτοσέλιδα και την δική μου γνώμη) κυβερνητικοί εκπρόσωποι της νυν, αλλά συχνά και αυτοί των προηγουμένων κυβερνήσεών μας, ενώ εξοργιστικές ήταν δυστυχώς οι απέλπιδες ενέργειες των κυβερνώντων, οι οποίοι με αποφάσεις στο άρπα κόλα προσπαθούσαν να βρουν λύσεις στα χρόνια προβλήματα, αφού πρώτα είχε γίνει το κακό.   Το εκνευριστικότερο δε με όλους αυτούς τους αρμόδιους κρατικούς ανευθυνοϋπεύθυνους, είναι ότι παρ’ όλη την καταφανή ανικανότητά τους απολαμβάνουν υψηλότατους μισθούς, τους οποίους πληρώνουμε εμείς. Οι χριστιανοί δεν έχουν ούτε τη στοιχειώδη εξυπνάδα, να μη μιλάνε, ώστε να αποφύγουν τη γελιοποίηση, παρά βγαίνουν στα Κανάλια και γίνονται ρεντίκολο. Το ερώτημα είναι ποιός και γιατί τοποθέτησε σε αυτά τα πόστα, ανθρώπους που δεν είναι ικανοί να αρθρώσουν ούτε μια σαφή και λογικοφανή κουβέντα; Οι σύμβουλοι επιχειρήσεων, που στις ΗΠΑ οργανώνουν από εταιρείες μέχρι και υπουργεία,  έχουν την εξήγηση: Οι ανίκανοι προϊστάμενοι, λένε, προσλαμβάνουν υφισταμένους ακόμα πιο ανίκανους από ότι είναι οι ίδιοι, επειδή μόνο με αυτούς αισθάνονται ασφαλείς. Οι ανίκανοι υφιστάμενοί τους πάλι, προσλαμβάνουν για τον ίδιο λόγο με τη σειρά τους, ακόμα πιο ανίκανους συνεργάτες από αυτούς τους ίδιους και πάει λέγοντας. Μήπως κάτι σας θυμίζουν αυτά; Εγώ πάντως από πλευράς μου, δηλώνω σαφέστατα ότι ο όποιος συσχετισμός με το σημερινό κυβερνητικό σχήμα της Ελλάδας είναι συμπτωματικός και με κανένα τρόπο δεν ήταν πρόθεσή μου.

Οι πληροφορίεςΑκούσαμε λοιπόν ξεκαρδιστικούς ισχυρισμούς. Το ελικόπτερο είπαν, δεν κατέβηκε αλλά έριξε μια σχοινένια ανεμόσκαλα, από την οποία ως αίλουροι αναρίχθηκαν σε αυτό οι δραπέτες. Την έδειχναν και στην TV, με έναν δραπέτη να κρέμεται από κάτω. Όμως ταυτόχρονα μας είπαν ότι στήριξαν σε τοίχο την ανεμόσκαλα, η οποία είχε γάντζους, τους οποίους στερέωσαν στην ταράτσα (!!!) και από αυτήν ανέβηκαν στο ελικόπτερο. Αυτή η σκάλα δεν μπορεί να ήταν σχοινένια! Παράλληλα βέβαια μας είπαν ότι το ελικόπτερο αιωρήθηκε σε ύψος 10 εκατοστών από την ταράτσα.  Ρωτάω λοιπόν και εγώ ο αφελής: Για τα 10 εκατοστά ήθελαν την ανεμόσκαλα, που μάλιστα στερέωσαν και στην ταράτσα; Ταυτόχρονα μας έλεγαν άλλοι ότι η μυστηριώδης κυρία κατέβηκε από το ελικόπτερο (από την ανεμόσκαλα;;;) και τους άνοιξε την πόρτα (!!) τους επιβίβασε, έκλεισε την πόρτα τους, κάθισε η ίδια δίπλα στον πιλότο και αναχώρησαν. Ένα ερώτημα τίθεται όμως: Την ανεμόσκαλα πως την κουβάλησαν χωρίς να την εντοπίσει ο πιλότος; Έχετε δει πόσο μεγάλο πακέτο είναι μια σχοινένια ανεμόσκαλα των ΛΟΚ τυλιγμένη ρολό; Άσε την άλλη εκδοχή περί αλουμινένιας σκάλας, η οποία έπρεπε να δεθεί (κρυφά ;;;;) έξω από το ελικόπτερο. Λέτε τελικά η σκάλα να βρισκόταν προληπτικά ήδη στην ταράτσα μαζί με το μπλέ σάκ-βουαγιάζ, που επεσήμανε το ελικοδρόμιο Κορυδαλλού;
Δεν διέφυγε της προσοχής μας επίσης, ότι βρέθηκε το κλεμένο αυτοκίνητο, με το οποίο μας είπαν πως η μυστηριώδης κυρία πήγε στην Ιτέα, ενώ παράλληλα μας έλεγαν ότι η ίδια πήγε στην Ιτέα με το ναυλωμένο ελικόπτερο, για να βρει δήθεν τον φίλο της. Όπως και να έχει, εκεί λένε επιβιβάστηκε και ένας ακόμα επιβάτης στο ελικόπτερο. Αυτός θα πήγε μάλλον εκεί με το κλεμένο αυτοκίνητο. Αλλά πώς τα διαπίστωσαν όλα αυτά, όταν δεν ξέρουν καν ποιός είναι και περιμένουν να συλλάβουν τον κλέφτη του αυτοκινήτου, για να μάθουν από εκείνον ποιος είναι ο άγνωστος επιβάτης;
 


 

Πάντως η Κυβέρνηση ενεργώντας αστραπιαία, αμέσως μετά την απόδραση και 5 χρόνια αφού ανέλαβε την διοίκηση της Χώρας μας, βρήκε τρόπο για να σταματήσει τις αποδράσεις, αλλά και γενικότερα την εγκληματικότητα. Δεν θα μας δίδονται πλέον καρτοτηλέφωνα, αν δεν χορηγούμε τα πλήρη στοιχεία μας στους υπαλλήλους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.  Πιθανολογώ ότι για το θέμα αυτό θα σηκωθεί και πάλι σίφουνας διαμαρτυριών, από περιπτεράδες ή άλλους πωλητές καρτών και καρτοτηλεφώνων, όπως γίνεται πάντοτε μετά από τις ταχύτατες, παρορμητικές και απερίσκεπτες διαδικασίες που συνηθίζει η Κυβέρνησή μας. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι σύντομα η αρμοδιότητα θα επεκταθεί με νέο νομοσχέδιο και στους περιπτεράδες, στους οποίους για καθε SIM που θα αγοράζουμε θα  προσκομίζουμε ταυτότητα, φορολογική ενημερότητα, λογαριασμό ΔΕΗ, εκκαθαριστικό εφορίας και υπεύθυνη δήλωση του νόμου 105, στην οποία θα αναφέρεται, ότι δεν προτιθέμεθα να χρησιμοποιήσουμε το καρτοκινητό για παράνομες πράξεις. Για να δούμε τώρα κύριε πιτσιρικά, πώς θα φλερτάρεις με ανώνυμα SMS τα κοριτσάκια, όταν ο περιπτεράς θα έχει το εκκαθαριστικό σου! Στον αρμόδιο περιπτερά θα παραδίδουμε και αντίγραφα όλων των παραστατικών, τα οποία θα υποχρεούται να διαφυλάξει επί δεκαετία, ώστε να τα παρουσιάζει άμεσα σε τυχόν έλγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες. ημιακάλυπτος αποθήκη όπου θα φυλάσσονται τα αντίγραφα. Τελικά ίσως να χρειάζονται μελλοντικά ταυτότητες και εκκαθαριστικά της Εφορίας, ακόμα και για την αγορά κομπολογιών. Διότι δεν διέφυγε της προσοχής μας (πολύ περισσότερο των πανέξυπνων αρμοδίων) ότι στην δίκη για την πρώτη απόδραση ο κ. Παλαιοκώστας ρώτησε τον τότε πιλότο, αν έχει ακόμα το κομπολόϊ που του είχε χαρίσει στη διάρκεια της πτήσης. Συμπέρασμα: Αν ξέραμε από πριν ότι ο βαρυποινίτης αγόρασε κομπολόϊ για να το κάνει δώρο στον πιλότο, θα αποφεύγονταν με βεβαιότητα η απόδραση. Όλα τα σκέπτονται φίλε μου.
Τους διέφυγε βέβαια μια μικρή λεπτομέρεια: Ότι με τη νέα διάταξη, οι μόνοι που θα παρακολουθούνται είναι οι νομοταγείς πολίτες. Οι κακοποιοί δεν θα έχουν πρόβλημα, αφού δόξα τω Θεώ, είναι χιλιάδες τα κλεμένα κινητά. Αυτά θα χρησιμοποιούν. Χαζοί είναι να πληρώνουν για καρτοκινητό; Άλλωστε μαζί με το αυτοκίνητο, με το οποίο πήγαν στην Ιτέα, οι διοργανωτές της απαγωγής έκλεψαν ήδη από το συγκεκριμένο σπίτι τρία κινητά τηλέφωνα. Που είναι λοιπόν το πρόβλημά τους; Πέραν βέβαια του ότι ο επικίνδυνος δραπέτης είχε ρολόϊ με ενσωματωμένο κινητό, που εμείς οι κοινοί χρήστες καρτοκινητών, ούτε που έχουμε δει στα μάτια μας. Αποσοβήθηκε λοιπόν ο κίνδυνος αποδράσεων και εγκληματικών πράξεων για το μέλλον, με τις άμεσες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ. Θαυμάσια λοιπόν για εμάς που στο εξής θα αισθανόμαστε πλέον απόλυτα ασφαλείς.

Οι κ. Υπουργοί

Ο κ. Υπουργός Δικαιοσύνης ήταν λέει νέος στο επάγγελμα, δηλαδή στο Υπουργείο και δεν μπορούν να του ζητηθούν ευθύνες. Μόνο δυο-τρεις μήνες Υπουργός, τι να σου κάνει; Παρ’ όλα αυτά ο χριστιανός ενήργησε και μπράβο του. Επισκέφτηκε δηλαδή, μόλις που πρόλαβε να αναλάβει υπηρεσία, τις φυλακές και ρώτησε τους διευθυντές: Όλα καλά παιδά; Βεβαίως όλα άψογα (!!!) του απάντησαν και έφυγε καθησυχασμένος, γαι να ασχοληθεί και με τον Επαναστατικό Αγώνα. Τι να πρωτοκάνει ο άνθρωπος. Αυτά τουλάχιστον μάθαμε από τα ΜΜΕ, οι δημοσιογράφοι των οποίων είναι άκρως τρομοκρατημένοι, επειδή η δεύτερη μάστιγα, η τρομοκρατία, τους έχει βάλει στο στόχαστρο. Το χειρότερο δε είναι πως ο ίδιος ο Υπουργός από τον οποίο ζήτησαν προστασία τους απάντησε αρνητικά. Πηγαίνετε από άλλον δρόμο στο σπίτι σας, τους είπε και αγοράστε ένα όπλο από τα οπλοπωλεία. Αλήθεια τόσο εύκολο είναι να αγοράζεις όπλο; Όταν βέβαια λίγο αργότερα ο πιστολέρο-δημοσιογράφος πυροβολήσει κάποιον, τότε θα συνεδριάσει και πάλι το ΚΥΣΕΑ για να ψηφίσει νέο νόμο, σύμφωνα με τον οποίο δεν θα μπορείς να αγοράσεις όπλο, αν δεν δώσεις στον μαγαζάτορα αντίγραφο του εκκαθαριστικού σου και υπεύθυνη δήλωση ότι δεν θα πυροβολήσεις. Έτσι λειτουργεί το Κράτος μας! Πάντα εκ των υστέρων, αφού γίνει το κακό!  
Αν αμφιβάλετε θα ρωτήσουμε μερικούς Υπουργούς μας; Πεστε μου κύριε Υπουργέ, αν ο εξωτερικός φύλακας, όχι μόνο του Κορυδαλλού, αλλά και της Βουλής Των Ελλήνων ή πχ της Citi Bank, δει να προσεγγίζει ένα ελικόπτερο, πρέπει να πυροβολήσει; Ναι ή Όχι; Θέλουμε μια ξεκάθαρη απάντηση Κύριοι Υπουργοί και μάλιστα τώρα, που δεν γνωρίζετε αν το ελικόπτερο θα μεταφέρει τρομοκράτες ή κάποιους επώνυμους, από όσους δεν συμπαθούν τα αυτοκίνητα (για περιβαλλοντικούς λόγους εννοείται). Γιατί αν θα πρέπει να ρωτήσει πρώτα τον διευθυντή του ποιος αποβιβάζεται πριν ανοίξει πυρ, το ελικόπτερο θα έχει φύγει, πριν του απαντήσουν. Γιατί σε τέτοιες στιγμές προσγειώσεων, ο κακομοίρης ο Διευθυντής έχει άλλα τρεχάματα. Προϋπαντήσεις ή καταδιώξεις, ποιός να ξέρει! Περιμένουμε λοιπόν μια σαφή απάντηση, κύριε Υπουργέ, για να ξέρουν και οι φύλακες τι να κάνουν.
Στο παιχνίδι μπήκε και ο πρώην Υπουργός Δημοσίας Τάξης. Αυτός μας είπε ότι μετά την πρώτη απόδραση λήφθηκαν σοβαρά μέτρα προκειμένου να μην επαναληφθεί απόδραση με ελικόπτερο. Θεωρητικά βέβαια γιατί οι αποφάσεις πάρθηκαν, αλλά ελάχιστες υλοποιήθηκαν. Έλειπαν βλέπετε τα χρήματα, όμως μπήκαν τα συρματοπλέγματα, που θα εμπόδιζαν να ξανακατέβει ελικόπτερο στο προαύλιο, αλλά δεν μπήκαν παντού. Έτσι το ελικόπτερο κατέβηκε στη ταράτσα αυτή τη φορά. Εκεί δεν είχαν μπει πλέγματα. Ίσως επειδή ορισμένοι στα κανάλια της TV έλεγαν ότι με αυτά παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εξ’ άλλου έλειπε και το αναγκαίο προσωπικό, όπως μας εξήγησαν. Ο τηλεθεατής βέβαια αναρωτιέται, αν όντως έλειπαν ήδη από πριν δεσμοφύλακες, τότε ποιός φυλάει τώρα τους έγκλειστους, όταν έθεσαν σε διαθεσιμότητα μερικούς, ενώ άλλους τους είχαν στο κρατητήριο (συνολικά 8 άτομα); Ο κ. Υπουργός, που κακώς μερικοί στην TV ζητούσαν την φυλάκισή του, εξήγησε επίσης ότι μετά την πρώτη απόδραση, μετέθεσαν δυσμενώς τον τότε διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού. Βέβαια και αυτή τη φορά στην ίδια θέση βρίσκεται, επειδή ο νυν Διευθυντής εξαναγκάστηκε σε παραίτηση και έτσι ο πρώην, που εκτελούσε χρέη υποδιευθυντή, βρέθηκε και πάλι Διευθυντής στον Κορυδαλλό. Είναι να τρελαίνεσαι με τα παιχνίδια της μοίρας ή καλύτερα τα παιχνίδια των ικανότατων αρμοδίων μας.
Αλλά τι να σου κάνει και η Αστυνομία μας με την τόσο μεγάλη έξαρση της εισαγόμενης εγκληματικότητας, που μαστίζει πρόσφατα την Ελλάδα μας. Που να πρωτοτρέξουν; Έχουν να φυλάνε και τα δικά τους σπίτια, από τα οποία κλέβονται πρόσφατα τα όπλα τους. Πάντως είχαν και μια σημαντική επιτυχία: Συνέλαβαν τον έναν από τους δύο δράστες του πράγματι αποτρόπαιου εγκλήματος εις βάρος της άμοιρης κας Κούνεβα, την οποία δυστυχή έκαψαν με βιτριόλι. Μας είπαν επίσης ότι ήταν θέμα χρόνου για να συλλάβουν και τον δεύτερο δράστη. Συνέλαβαν λοιπόν τον πρώτο κακοποιό, αλλά όπως μάθαμε αφέθη πάλι ελεύθερος, γιατί ….. δεν ήταν αυτός ο ένοχος! Τι να πούμε τώρα.  Άλλωστε, όπως μας είπε και ο κ. Πάγκαλος στα λατινικά, «το σφάλλειν είναι ανθρώπινο».
Τέσσερις μέρες μετά την απόδραση, μάθαμε ότι υπάρχει και βιντεοταινία με λεπτομέρειες της απόδρασης, από την κάμερα παρακολούθησης των φυλακών, της οποίας η ύπαρξη είχε ξεχαστεί ή αποκρύβονταν από σεμνοτυφία. Την ερχόμενη όμως εβδομάδα, μετά το Αλ Τσαντήρι του Λαζόπουλου, θα δούμε το 3ο επεισόδιο της σειράς «Απόδραση με την Παλαιοκώστας Airways», αν φυσικά έχουν συλλάβει ως τότε τους δραπέτες.
Λίνος Κουντουράς

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin