Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη: Το πρώτο VOLVO FE ELECTRIC βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα

Σε Δήμο της Αττικής, ως απορριμματοφόρο, πρόκειται να προσφέρει μεταφορικό έργο το πρώτο ηλεκτρικό VOLVO FE που ήρθε στην Ελλάδα, τον Φεβρουάριο του 2022. Πρόκειται για ένα όχημα που έχει διαμορφωθεί από το εργοστάσιο ειδικά για αυτήν τη χρήση, μιας και η Σουηδική εταιρεία, πρωτοστατώντας στον τομέα των ηλεκτροκίνητων επαγγελματικών οχημάτων, κατασκευάζει μια ευρεία γκάμα ηλεκτροκίνητων μοντέλων από το 2019.

Το 2021, η Σουηδική εταιρεία κατέκτησε την πρώτη θέση των πωλήσεων στην Ευρώπη, στον τομέα των ηλεκτρικών φορτηγών άνω των 16 τόνων, με ένα ποσοστό που ξεπέρασε το 41%. Το 2022 ξεκίνησε για τη VOLVO με το βιβλίο παραγγελιών της γεμάτο έχοντας πάνω από 1100 παραγγελίες και προπαραγγελίες για ηλεκτρικά οχήματα.  

VOLVO FE ELECTRIC 2

Τα χαρακτηριστικά του οχήματος χωρίς πολλές λέξεις αλλά με φωτό …. και δύο βίντεο

VOLVO FE ELECTRIC 3

Ο οδηγός του ηλεκτρικού οχήματος θα απολαύσει την εργονομία, τη λειτουργικότητα και την στοχευμένη και ξεκάθαρη αλληλεπίδραση μεταξύ οχήματος και οδηγού, που είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της θέσης εργασίας του στο VOLVO FE ELECTRIC.

VOLVO FE ELECTRIC 4

Ο πίνακας ελέγχου είναι απόλυτα λειτουργικός και παρέχει όλες τις αναγκαίες πληροφορίες στον οδηγό με έναν άμεσο και ευανάγνωστο τρόπο. Πίσω από το ταμπλό κρύβεται ένα εξελιγμένο σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου όλων των συστημάτων του οχήματος, όπως το σύστημα διαχείρισης της ενέργειας, του ABS & TCS που αποτελούν βασικό εξοπλισμό, αλλά και του συστήματος διασύνδεσης και ανταλλαγής δεδομένων με το εργοστάσιο.

VOLVO FE ELECTRIC 5
 
Για τη μείωση των τυφλών σημείων η πόρτα του συνοδηγού διαθέτει και ….ένα κάτω παράθυρο.

VOLVO FE ELECTRIC 1

Αυτήν την εικόνα θα αντικρίζει ο οδηγός του ηλεκτρικού φορτηγού κατά την είσοδό του στην καμπίνα. Το κάθισμα με ανάρτηση αέρα προσφέρει άνεση και προστασία στη μέση του οδηγού.

Αυτό που δεν θα αισθανθεί ο οδηγός κατά τη χρήση του ηλεκτρικού VOLVO είναι ο θόρυβος και οι κραδασμοί. Το βίντεο το αποδεικνύει.

VOLVO FE ELECTRIC 6

Το σημείο διασύνδεσης μεταξύ του οχήματος και του φορτιστή υποστηρίζει και τις δύο μεθόδους φόρτισης. Η μία είναι η φόρτιση με εναλλασσόμενο ρεύμα και η δεύτερη με συνεχές.

VOLVO FE ELECTRIC 7
 
Σε όλα τα συγκροτήματα όπου υπάρχει υψηλή τάση, υπάρχει και η κατάλληλη σήμανση προειδοποίησης, σύμφωνα με τους κανονισμούς ασφαλείας.

VOLVO FE ELECTRIC 8

Τα καλώδια υψηλής τάσης χαρακτηρίζονται από το πορτοκαλί χρώμα τους, και οποιαδήποτε εργασία σε αυτά πρέπει να γίνεται από εκπαιδευμένους τεχνίτες με τον κατάλληλο εξοπλισμό προσωπικής προστασίας.

VOLVO FE ELECTRIC 9

Δεξιά και αριστερά του πλαισίου βρίσκονται τοποθετημένα τα 2 συγκροτήματα των μπαταριών λιθίου. Η συνολική τους χωρητικότητα ανέρχεται σε 256 KWh, εξασφαλίζοντας τη λειτουργία όχι μόνο για πολλά χιλιόμετρα αλλά και για πολλές ώρες. Ενδεικτικό της προσοχής στη λεπτομέρεια, είναι η τοποθέτηση σήμανσης που υπενθυμίζει στους χρήστες ότι δεν πρέπει να πατούν πάνω στα πλαίσια των μπαταριών. Ανάμεσα στις δοκούς του πλαισίου διακρίνεται το σύστημα παραγωγής και μετάδοσης κίνησης.

VOLVO FE ELECTRIC 11
 
Η ανάρτηση αέρα εξασφαλίζει λειτουργικότητα και άνεση κατά την οδήγηση.

Συνοψίζοντας ας δούμε το όχημα περιμετρικά. Για τα περαιτέρω τεχνικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά θα επανέλθουμε όταν το VOLVO FE ELECTRIC θα φέρει και τον λοιπό εξοπλισμό.

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη

VOLVO FE ELECTRIC 10

Έχοντας ηγετική παρουσία στον ελληνικό επιχειρηματικό χώρο, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη αντιπροσωπεύει και διανέμει μια ευρύτατη γκάμα προϊόντων που περιλαμβάνει αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, μηχανές θαλάσσης, επαγγελματικά οχήματα και μηχανήματα έργου, διεθνών κατασκευαστών παγκοσμίου φήμης.
Λειτουργώντας πάντα με ακεραιότητα και σεβασμό απέναντι στην ιστορία του, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, δίνει αποκλειστικά υποσχέσεις που μπορεί να κρατήσει και φροντίζει πάντοτε να τις εκπληρώνει.

Ο Όμιλος ιδρύθηκε το 1922 από τον Ιωάννη Δ. Σαρακάκη στη Θεσσαλονίκη και λόγω της επιτυχημένης  ανάπτυξης των δραστηριοτήτων οδήγησε το 1954 στη µεταφορά της έδρας στην Αθήνα. Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη εξακολουθεί να διοικείται από την ιδρυτική οικογένεια.

Στόχος του Ομίλου είναι να συνεχίσει να υποστηρίζει τους ιδιώτες και τους εταιρικούς πελάτες του καθώς και εκείνους του Δημόσιου τομέα παρέχοντας καινοτόμα προϊόντα και πρωτοποριακές υπηρεσίες.
Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη σήμερα, έχοντας ιστορία που ξεπερνάει τα 100 χρόνια, διαχειρίζεται 20 διεθνείς μάρκες, απασχολεί 550 εργαζόμενους, έχει παρουσία σε πάνω 4 χώρες και έχει βραβευτεί παραπάνω από 20 φορές.

Περισσότερα για τον Όμιλο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του στη διεύθυνση https://www.saracakis.gr/

Των Νίκου Ξυδιά – Αργύρη Κοτσιλιέρη
  

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ
Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης
Αριθμός ΓΕΜΗ: 068362203000

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin